اربیل – ایرنا-كمیسیاریای امور پناهندگان عراق در جدیدترین گزارش خود از مهاجرت ماهانه حدود دوهزار و 500 نفر از جوانان منطقه اقلیم كردستان عراق از طریق قاچاق به كشورهای اروپایی خبر و در عین حال یك مقام كرد عراقی هشدار داد در صورت متوقف نشدن این روند، كردستان عراق بزودی با بحران كمبود نیروی انسانی روبه رو خواهد شد.

به گزارش ایرنا، كمیسیاریای امور پناهندگان عراقی اعلام كرده است، سالانه بیش از 20 هزار نفر كه عموما جوانان اقلیم كردستان عراق هستند برای رسیدن به اروپا دست به مهاجرت غیرقانونی می زنند .
براساس این آمار، از سال 2013 میلادی تاكنون 250 هزار شهروند كرد عراق از راه های غیر قانونی اقلیم را ترك كرده اند .
آمار مهاجرت از اقلیم نشان می دهد، 85 درصد مهاجرین را جوانان تشكیل می دهند كه 75 درصد آنها مرد و بقیه زن هستند.
براساس این گزارش، 25 درصد مهاجرین را روشنفكران و كارمندان رسانه های گروهی، 10 درصد را اساتید دانشگاه ها و بقیه را دانش آموزان و دانشجویان تشكیل می دهند .
آری جلال دبیر فدارسیون پناهندگان در اقلیم كردستان عراق روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، گفت: جنگ و تنش های سیاسی، بحران مالی و بیكاری در زمره مهمترین دلایل این مهاجرت به شمار می روند.
وی گفت كه اگر راهكاری برای متوقف كردن آن درنظر گرفته نشود، اقلیم كردستان عراق بزودی با بحران نیروی انسانی روبه رو خواهد شد.
به گفته آری جلال همچنین مسیحیان، كاكه ایی ها، شبك ها و ایزدی ها بدلیل خطرات داعش روی به مهاجرت آورده اند.
موج سوم مهاجرت از كشور عراق، از ژوئن 2014 ، هنگامی كه داعش به خاك عراق حمله كرد و بخش وسیعی از شمال و غرب این كشور را به اشغال در آورد ، شروع شده است كه كردهای این كشور به دلیل بحران مالی و خطر حملات داعش، سهم قابل توجهی از آن رابه خود اختصاص داده اند.
موج اول مهاجرت در عراق ، در سال 2003 و اشغال این كشور توسط آمریكا و موج دوم از سال 2006 میلادی و وقوع جنگ فرقه ای با محوریت گروه تروریستی القاعده شكل گرفته بود.
سازمان های بین المللی و نهادهای رسمی عراق، تعداد آوارگان در داخل و خارج عراق را در حال حاضر حدود سه میلیون تن تخمین می زنند، اما در باره مهاجرت هنوز آمار دقیقی وجود ندارد.
خاورم*4*351*1770*1572