به گزارش ایرنا از بانك مركزی، قائم مقام این بانك و هیات همراه در سفر به آمریكا در نشست معاونان و وزیران گروه 24 شركت و بر عوامل تاثیرگذار بر اقتصاد جهان از جمله رشد ضعیف اقتصادهای پیشرفته، تنش های سیاسی و نااطمینانی ناشی از خروج انگلستان از اتحادیه اروپا تاكید كردند.
«علی طیب نیا» وزیر امور اقتصادی و دارایی و هیات همراه از بانك مركزی، شانزدهم مهرماه در نشست سالیانه بانك جهانی در واشنگتن، شركت كرد.
گروه 24 متشكل از 24 كشور درحال توسعه است و بهعنوان زیرمجموعه گروه 77 همه ساله مواضع خود را در امور پولی و مالی بینالمللی هماهنگ میكنند.
در این نشست این گروه، از اقتصادهای پیشرفته درخواست شد با استفاده از ابزار مالی مناسب و اصلاحات ساختاری، سیاست های پولی مناسب خود را با هدف افزایش رشد و تقاضای جهانی به كار گیرند.
براساس این گزارش، اعضای گروه 24 با استقبال از گنجاندن «یوآن» چین در سبد حق برداشت ویژه (SDR) از صندوق بینالمللی پول (IMF)، گروه بانك جهانی (WBG) و سایر نهادهای ذیربط خواستند اقدامات خود را برای رفع مشكل كاهش روابط بین بانكی و جلوگیری از محدودیت های مالی ارایه كنند.
ایجاد تعادل و رعایت منطقه ای و جنسیتی درباره استخدام نیروهای كارشناسی از كشورهای عضو و ایجاد دوره های شغلی نیز از دیگر خواسته های اعضای گروه 24 از صندوق بود.
هیات بانك مركزی در این سفر، با برگزاری نشست هایی با اداره های مختلف صندوق بین المللی پول، درباره مسایل مختلف اقتصادی كشور و استفاده از دوره های آموزشی و كمك های فنی برای استفاده از تجارب این صندوق مذاكره كردند.
«اكبر كمیجانی» قائم مقام بانك مركزی در گفت وگو با دبیركل هیات خدمات مالی اسلامی (IFSB)، درباره مقدمات انتقال ریاست آن موسسه به ایران از ابتدای سال 2017، برگزاری نشست سیاست گذاری اعضا و همچنین برگزاری كارگاه آموزشی در زمینه ابزارهای تامین مالی اسلامی در تهران مذاكره كرد.
** كاهش نرخ بهره تسهیلات صندوق بین المللی پول به كشورهای كم درآمد به سطح صفر درصد
هیات بانك مركزی در ادامه سفر خود به آمریكا در نشست سالانه صندوق بین المللی پول و بانك جهانی شركت كرد و در این نشست، مدیرعامل صندوق بین المللی پول و رییس بانك جهانی به بیان اقدامات خود در زمینه بهبود وضع اقتصادی و كاهش فقر در كشورها را پرداختند.
مدیرعامل صندوق بین المللی پول در این نشست، تكمیل اصلاحات ساختاری صندوق، گنجاندن یوان چین در سبد حق برداشت مخصوص (SDR)، كاهش نرخ بهره تسهیلات صندوق به كشورهای كم درآمد به سطح صفر درصد و افزایش منابع صندوق برای اعطای تسهیلات به سطح 340 میلیارد دلار را از جمله اقدامات صندوق در یك سال گذشته برشمرد.
رییس بانك جهانی نیز كاهش هزینه های بانك جهانی و افزایش منابع مورد نیاز برای اعطای تسهیلات را از جمله اقدامات مهم این بانك دانست و میزان تسهیلات اعطایی توسط بانك جهانی و موسسه های تابعه آن در چهار سال گذشته را حدود 240 میلیارد دلار اعلام كرد.
«جیم یونگ كیم» به اشتراك گذاشتن تجربه كشورهای عضو از طریق پروژههای جدید در كشورها را نیز مورد تاكید قرار داد.
براساس این گزارش، در رای گیری كه بتازگی انجام شد، ریاست خانم «لاگارد» بر صندوق بین المللی پول و آقای «كیم» در بانك جهانی برای یك دوره پنجساله تمدید شد.
در این نشست، مدیرعامل صندوق به ضعف شرایط اقتصاد جهانی اشاره كرد و «انجام اصلاحات ساختاری اولویت بندی شده و مشاركت بین المللی» را لازمه غلبه بر ضعف های اقتصاد جهانی دانست.
قائم مقام بانك مركزی همچنین در كمیته مالی و پولی بین المللی صندوق بین المللی پول نیز شركت كرد.
در بیانیه كمیته، بر بكارگیری سیاست های بودجه ای، پولی و مالی مناسب از سوی كشورها و مشاركت بین المللی تاكید و وظیفه صندوق بین المللی پول، ارایه كمك های فنی به اعضا در زمینه های مختلف اعلام شده است.
در حاشیه اجلاس نیز جلسه های دوجانبه ای با مقام های كشورهای مختلف برگزار و درباره چگونگی تقویت روابط بانكی و رفع موانع موجود تبادل نظر شد.
همچنین نشست های با رسانه های خبری Institutional Investors و Euromoney برگزار و دستاوردهای دولت یازدهم در زمینه شرایط اقتصاد كلان و سیاست های پولی، اعتباری و ارزی و برنامه جامع اصلاحات نظام بانكی تشریح شد.
اقتصام **1070** 2023** تنظیم كننده: فریبا بابائی ** انتشاردهنده: لطیف نكوئی
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۲
تهران - ایرنا - اعضای گروه 24، اجرای كامل اصلاحات سهمیه و حاكمیتی مصوب سال 2010 صندوق بین المللی پول تا مهلت مقرر سال 2017 برای افزایش سهم اقتصادهای نوظهور و كشورهای در حال توسعه را خواستار شدند.