به گزارش روز یكشنبه خبرنگار ایرنا، احمد دالكی در دومین همایش آشنایی با علوم و فناوری فضایی و كاربرد آن، افزود: چهار سال پیش مریخ نورد كنجكاوی، آزمایشگاه علمی ناسا بر سطح این سیاره فرود آمد ازآن زمان این ربات یك تنی اطلاعات ارزشمندی درباره این سیاره در اختیار دانشمندان قرار داده است.
وی ادامه داد: این مریخ نورد كه با سوخت اتمی كار می كند در ششم آگوست سال ۲۰۱۲ در سطح مریخ فرود آمد و مأموریت خود را برای پیدا كردن شواهد احتمالی از حیات میكروبی در این سیاره آغاز كرد.
دالكی اظهار كرد: ناسا در سال ۲۰۱۳ اعلام كرد كه به چشم انداز از پیش تعریف شده برای این ربات دست یافته است، این زمانی بود كه دانشمندان موفق به كشف اكسیژن، نیتروژن، هیدروژن، سولفور، فسفر و كربن در سیاره سرخ شدند.
پدر نجوم آماتوری ایران گفت: این عناصر برای فراهم آمدن شرایط مناسب جهت ادامه حیات ضروری است، ناسا ماموریت كنجكاوی را تا دو سال دیگر تمدید كرده است در صورتی كه تا پایان سال 2016 ماموریت چهار ساله به پایان می رسید.
دالكی افزود: 1421 روز از ماموریت كنجكاوی سپری شده و تاكنون 13 هزار 600 متر راه رفته است، پیشتر تصور می شد مریخ یك سیاره شكل گرفته از سنگهای ساده بازالت است اما یافته های ارزشمند كنجكاوی آن را رد كرد.
وی قبل از پرداختن به ساختار و یافته های مریخ پیمای كنجكاوی جایگاه مهم سیاره مریخ برای نجوم شناسان و تاریخ تلاش برای فرود روی آن را برای دانش آموزان تشریح كرد.
پدر نجوم آماتوری ایران گفت: بزرگترین دره شناخته شده در منظومه شمسی به طول چهار هزار و 500 كیلومتر در مریخ است، همچنین یك قله چهار هزار متری كه قاعده آن به وسعت كشور انگلیس است در روی در مریخ وجود دارد، در سطح مریخ توفان هایی با سرعت 400 كیلومتربر ساعت می وزد.
پدر نجوم ایران خاطر نشان كرد: مطالعه بر روی سیاره مریخ زمانی شروع شد كه به نظر رسید كه بر روی مریخ رودخانه ها و آب و دره هایی است كه آب در آنها جریان دارد و نقشه های اولیه ظاهرا چنین شكلی را نشان می دادند.
وی درادامه افزود: مطالعه فضایی بر روی مریخ از سال 1964 با كاوشگر مارینر شروع شد و در حال حاضرآخرین آن اگزومارس است كه در سال 2016 عازم ماموریت شده است كه اتمسفر مریخ را بررسی كند.
در این همایش 280 دانش آموز دختر و پسر از 11 دبیرستان شهر تهران شركت داشتند.
علمی**1311 **1440
خبرنگار: محمد طاهری، محمد علی صنایعی** انتشاردهنده: معصومه گلشن
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۱
تهران- ایرنا- پدر نجوم آماتور ایران گفت: تلاش بشر برای شناخت بیشتر مریخ ادامه دارد و مریخ پیمای كنجكاوی(curiosity) اطلاعات خوب و جدیدی را به زمین ارسال كرده است.