تبریز - ایرنا - مدیركل راه آهن منطقه آذربایجان از ترانزیت 406 هزار تن بار از طریق ریلی بین ایران و تركیه در 18 ماه گذشته خبرداد.

میرحسن موسوی دیزجی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به نشست هفته گذشته مدیران راه آهن جمهوری اسلامی ایران و تركیه در مالاتیای تركیه گفت: از اردیبهشت ماه سال 1394 تا 18 شهریور سال 1395 در مجموع حدود 286 هزار تن بار توسط 8 هزار و 940 دستگاه واگن از تركیه به ایران و 120هزار تن بار توسط 9 هزار و 647 دستگاه واگن از ایران به تركیه حمل شده است.
وی با اشاره به اینكه در این نشست راه های تسهیل، ارتقا و روانسازی حمل‌ و ‌نقل ریلی بین دو كشور بررسی شد، گفت: مدیران راه آهن تركیه در این نشست اعلام كردند كه ظرف یكی دو ماه آینده كشتی باری (فری بوت) جدیدی را به ظرفیت 50 واگن در دریاچه وان راه اندازی خواهند كرد.
موسوی اظهاركرد: با راه اندازی این كشتی محدودیتی كه در وان داشتیم مرتفع می شود و تمام صاحبان كالا، پیش برنده ها (فورواردرها) و شركت های حمل و نقل دیگر نگرانی از بابت تاخیر واگن هایشان را نخواهند داشت.
وی به اقدام كشور تركیه در زمینه افزایش سرعت سیر قطارهای باری و مسافری اشاره كرد و افزود: خطوط ریلی در قسمت های زیادی از منطقه مالاتیا و خطوط منتهی به دریچه وان بازسازی و حدود 216 كیلومتر از مسیر بین ایستگاه های موش، تاتوان و وان – كاپیكوی بهسازی شده است.
موسوی اظهاركرد: این اقدام باعث افزایش سرعت سیر واگن ها و سرعت بازرگانی بین 2 كشور شده است.
مدیركل راه آهن آذربایجان گفت: در این نشست بر افزایش حمل و نقل بین 2 كشور ایران و تركیه به یك میلیون تن در سال تاكید شد.
وی خاطرنشان كرد: با وجودی كه از مرداد ماه سال گذشته به واسطه ناامنی ایجاد شده در كشور تركیه، تردد ناوگان مسافری بین ایران و این كشور متوقف شده است ولی حمل و نقل بار انجام می شود.
سی و پنجمین جلسه مرزی راه آهن جمهوری اسلامی ایران ایران و تركیه (اداره كل راه آهن آذربایجان - ناحیه 5مالاتیا) روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته گذشته با حضور میرحسن موسوی دیزجی مدیركل راه آهن آذربایجان و اوزیر الكر مدیر كل ناحیه پنج مالاتیای تركیه برگزار شد.
راه ریلی جمهوری اسلامی ایران از طریق مرز رازی خوی در آذربایجان غربی به تركیه وصل می شود.
خبرنگار: پرویز انصاری** انتشار دهنده: محمد رستگار
3071/6183