ياسوج -ايرنا- سوگواران و عزاداران حسيني در جاي جاي كهگيلويه و بويراحمد در اين شب تاريك و غم زده غريبان به ياد سربريده و در خون غلتيده حسين (ع)در خاك سوزان نينوا و دل زخم خورده و خون بار عقيله بني هاشم «پيام آور نهضت خونين كربلا» حضرت زينب كبري (س) اشك ماتم ريختند.

به گزارش ايرنا، آري امشب شب شام غريبان است؛ رسالت بر دوش زني تنهاي و رنجور و بي برادر سنگيني مي كند، جسم هاي عريان بر خاك سوزان، سرهاي بي سر، خيمه هاي آتش كشيده و آن طرف تر عباس (ع) را مي بيند كه نه سر بر تن و نه دست بر بدن دارد، واي، امان از دل بي قرار زينب (س).
آري زينب در چنين لحظات از يك سو آه و اشك و عشق و حسرت و هراسش و ديدگان اشك بارش را بر سيماي برادر و تير رها شده برگلوي نازنين علي اصغرش (ع) دوخته و آن طرف تر اما پيام و رسالت عظيم نهضت خونين كربلاي حسين (ع) بر دوشش سنگيني مي كند.
اما زينب (س )دخت علي ابن ابي طالب (ع) است همان كه شبانگاهان در تاريكي محض سر در حلقوم چاه فرو مي برد و غريبانه بر زخم هاي كهنه و غم از دست دادن پيامبر (ص) و حضرت فاطمه (س) مي گريد و فرزند زهراي اطهر (س) ام ابيها است، زينب(س) اكنون همچون كوهي استوار و آبديده از كنار سختي ها و بلاهاي جانكاه روزگار عبور كرده است.
آري زينب (س) تنها زخم خورده دشت نينوا و دل سوخته كربلا نيست، غم محراب خونين مسجد كوفه در 19رمضان و شهادت پدر در 21 رمضان سال چلهم هجري، مصيبت پرگشودن مادرش فاطمه زهرا (س) و مصيبت هاي جانكاه اكنون دل و قلب اين شيرزن كربلا را پرانگيزه تر و اميداوار به افق آينده اي روشن كرده است.
آري همين مصيبت هاي جانسوز است كه حضرت زينب (س) اين عقيله بني هاشم و اسوه شجاعت و ايثار را به قهرمان بي بديل در نضهت عاشوراي حسيني و ماجراي خونين كربلا كرد.
آري نگاه آسمان و زمين، خون پاشيده طفل شش ماهه دشت كربلا بر آسمان، لحظه هاي عطشناك و لب هاي خشكيده فرزندان رسول الله (ص)، پيام نماز ظهر عاشورا ، سرهاي از تن جدا و بدن هاي عريان و در خون غلتيده دشت نينوا در شب بغض آلود شام غريبان يعني امشب، همه بر روي دوش زينب كبري (س) و دامن پرشكوه اين قهرمان تاريخ كربلا تكيه زده است.
حضرت زينب كبري (س) بود كه پيام آور نهضت خونين كربلا مي شود و پيامش، اسارتش، نطق هاي آتشينش و درايت و تدبيرش در كنار شجاعت، بردباري و مقاومت ستودني اش نگذاشت كه داستان ظهر عطشناك دشت كربلا به فراموشي سپرده شود و اينچنين بود كه تاريخ نيز گواهي مي دهد كه كربلا در كربلا مي ماند، اگر زينب (س) نبود.
به گزارش ايرنا، هنوز در بسياري از روستاها و مناطق عشاير نشين اين خطه از ايران اسلامي نيز آيين هاي كهن عزاداري و سوگواري در رثاي مظلوميت سرور و سالار شهيدان (ع) و ياران باوفايش به شكل سنتي و باشكوه خاصي ساري و جاريست.
شام غريبان نيز در نگاه مورخان و روايت گران داستان خونين كربلا و فرهنگ عاشورا اين گونه بود كه شب يازدهم ماه محرم را شب شام غريبان مي گفتند.
در اين شب حزن انگيز و بغض آلود مردم به صورت 2 گروه مجزا پس از غروب آفتاب عاشورا، با خواندن نوحه‌هاي غمگين ياد اسراي اهل بيت را گرامي مي‌دارند و افراد با در دست داشتن شمع به ياد كودكان و نونهالان قافله اسراي كربلا به عزاداري مي‌پردازند.
در شب اندوهبار شام غريبان آيين به صورت ساده و غم انگيز برپا شده و ديگر مانند شب‌هاي قبل علم و بيرق را به حركت در نمي‌آورند.
دسته‌هاي عزادار با حركت در كوچه‌ها و معابر، نوحه‌هاي غم انگيز را نيز زمزمه مي‌كنند.
اخبار لحظه به لحظه را در كانال تلگرامي «اخبار ايرنا كهگيلويه و بويراحمد» telegram.me/irnayasujj دنبال كنيد.
خبرنگار: حميد جهان** انتشار دهنده: حسينعلي راشكي
3016/8005