بیروت – ایرنا - مصوبه روز پنجشنبه سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی سازمان ملل متحد (یونسكو) مبنی بر اینكه هیچ گونه ارتباط تاریخی، دینی و فرهنگی بین مسجد الاقصی و قدس با یهودیان وجود ندارد،عصبانیت و خشم صهیونیست ها را برانگیخت.

به گزارش ایرنا، « بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در واكنشی شتابزده، این مصوبه را بشدت رد كرد و گفت: یونسكو تصمیمی عجیب گرفت كه تایید می كند هیچ ارتباطی بین اسرائیلی ها با دیوار ندبه و كوه هیكل وجود ندارد.
نخست وزیر رژیم جعلی و اشغالگر صهیونیستی با بیان اینكه « اعضای یونسكو تورات را نخوانده اند»، افزود: آیا می توان گفت كه هیچ ارتباطی بین چین با دیوار چین و یا بین مصر با اهرام وجود ندارد.
وی با اهانت به یونسكو، مصوبه آن را « زشت و بی ارزش» خواند و ادعا كرد: یونسكو مشروعیت ناچیز خود را هم از دست داد.
« رووفین ریفلین» رئیس رژیم صهیونیستی هم ادعا كرد: هر طرفی كه در جهان ارتباط تاریخی و دینی یهودیان با مكان های مقدس در قدس را نفی كند، خود را تحقیر كرده است.
« آوری آریل» وزیر كشاورزی رژیم صهیونیستی هم در واكنش به مصوبه یونسكو یهودیان را به حضور گسترده در مسجد الاقصی تحریك كرد.
روزنامه صهیونیستی (هآرتص) هم به نقل از منبعی صهیونیستی نوشت كه « تلاش های دیپلماتیك اسرائیل، آرای بسیاری از كشورها را به نفع آن تغییر داد و در نتیجه فرانسه، سوئد ، اسلوونی ، آرژانتین و توگو رای ممتنع دادند.
« كرمل شاما كوهین» نماینده رژیم صهیونیستی نزد موسسه های سازمان ملل متحد در ژنو گفت: تصویب قطعنامه پیشنهادی فلسطین در یونسكو یك مصوبه باطل و تحریك كننده است.
وی افزود: اسرائیل و یهودیان نیازی به تایید یونسكو و یا كشورهای جهان در خصوص ارتباطشان با مكان های مقدس در قدس به ویژه دیوار ندبه و كوه هیكل ندارند.
روزنامه صهیونیستی « یدیعوت آحرونوت» هم نوشت: زمانی كه مشخص شد یونسكو به قطعنامه پیشنهادی فلسطین رای می دهد، اسرائیل تلاش های زیادی را در چند هفته گذشته برای كاهش رای های مثبت به این قطعنامه انجام داد و حتی برای نخستین بار نماینده اسرائیل به واتیكان رفت.
این روزنامه صهیونیستی افزود: اگرچه سفیر واتیكان در یونسكو حق رای ندارد اما اسرائیل با این استدلال كه فلسطینی ها قصد دارند علاوه بر یهودیان، قطع ارتباط مسیحیان با اماكن مقدسه در قدس را دنبال كنند، تلاش كرد تا واتیكان هم تحركاتی را برای مخالفت كشورها با قطعنامه پیشنهادی فلسطین صورت دهد.
یونسكو كه متشكل از 58 كشور و مقر آن در فرانسه است، قطعنامه ای را تصویب كرد كه هرگونه رابطه تاریخی و دینی و یا فرهنگی یهودیان با اماكن مقدس در قدس به ویژه مسجد الاقصی را رد می كند.
24 كشور به این قطعنامه به نفع فلسطین رای دادند و در مقابل 6 كشور نیز با آن مخالفت كرده و 26 كشور نیز از رای دادن امتناع كردند و نماینده دو كشور هم در جلسه یونسكو حضور نداشتند.
برزیل، چین، مصر، آفریقای جنوبی، بنگلادش، ویتنام، روسیه، ایران، لبنان، مالزی، مغرب، مكزیك، موزامبیك، نیكاراگوئه، نیجریه، عمان، پاكستان، قطر، جمهوری دومینیكن، سنگال و سودان به این قطعنامه رای مثبت دادند.
آمریكا، انگلیس، لتونی، استونی، هلند و آلمان نیز به آن رای منفی دادند.
بدین ترتیب این قطعنامه یونسكو می تواند در آینده به عنوان یك سند رسمی و قابل استناد از سوی فلسطینیان برای احقاق حقوق خود مورد استفاده قرار گیرد.
خاورم* 1324** انتشار دهنده : فردین پازوكی