به گزارش گروه علمی ایرنا از نشریه تلگراف، بررسی داده های مربوط به یك میلیون و 570 بزرگسال آمریكایی نشان می دهد كه به ازای هر 5 واحد افزایش در شاخص توده بدن (BMI)، مردان و زنان به ترتیب حدود 35 و 25 درصد با افزایش خطر ابتلا به سرطان كبد روبرو هستند.
در دهه اخیر بیش از 50 درصد به آمار مبتلایان به سرطان كبد افزوده شده است؛ این سرطان به واسطه نداشتن علائم اولیه و در نتیجه، ناممكن بودن تشخیص در مرحله درمانی، بسیار خطرناك تلقی می شود.
محققان داده های مربوط به 14 تحقیق مختلف را بررسی كردند كه شركت كنندگان در آنها، جزئیات پرسش نامه هایی را در زمینه قد، وزن و سایر فاكتورها مانند مصرف دخانیات و مصرف الكل تكمیل كرده بودند؛ این افراد در مرحله ثبت نام هیچ علامتی از ابتلا به سرطان نداشتند اما با گذشت زمان 2 هزار و 162 نفر به سرطان كبد مبتلا شدند.
به گفته محققان، مبتلایان به دیابت نوع 2 كه عمدتا با چاقی ارتباط دارد، 2.61 برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان كبد بودند و با بالا رفتن شاخص توده بدن، این خطر افزایش یافت.
نتایج این مطالعه موید آن است كه سرطان كبد در فهرست سرطان های مرتبط با چاقی است و مصرف الكل و عفونت هپاتیت ویروسی از دیگر عوامل آن هستند.
این مطالعه كه در مجله Cancer Researchمنتشر شد.
علمی **1311**2017
مترجم:محمدعلی صنایعی**انتشاردهنده: زهره محتشمی پور
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۵
تهران– ایرنا- یك مطالعه جدید نشان می دهد كه به ازای هر 5.08 سانتی متر افزایش اندازه دور كمر، حدود 10 درصد خطر ابتلا به سرطان كبد افزایش می یابد.