اهواز - ايرنا - مديركل امور عشاير خوزستان با اشاره به كوچ عشاير هشت استان به اين استان گفت: از ابتداي فصل كوچ تاكنون 12 هزار خانوار عشايري وارد خوزستان شده است.

علي رحم كريمي دوشنبه در گفت وگو با ايرنا با اشاره به آغاز فصل كوچ از نيمه دوم شهريور اظهار كرد: زمان كوچ معمولا تا نيمه آذر ادامه مي يابد و با توجه به اينكه خوزستان يك استان قشلاقي است، هم اكنون بخش زيادي از خانوارهاي عشايري 'برون كوچ' وارد استان شده اند.
وي جمعيت عشاير برون كوچ خوزستان را 16 هزار خانوار عنوان كرد و افزود: اين عشاير بيشتر از استان هاي چهارمحال و بختياري، اصفهان، لرستان، همدان، كهگيلويه و بويراحمد، فارس، ايلام و كرمانشاه به خوزستان وارد مي شوند.
كريمي اضافه كرد: 6 هزار نفر از جمعيت عشايري خوزستان درون كوچ هستند كه ييلاق خود را در شمال خوزستان سپري مي كنند.
وي همچنين تامين آب شرب را از مسائل مهم عشاير خوزستان دانست و گفت: خشكسالي سال هاي گذشته تاثير بسزايي در خشك شدن چشمه ها داشته،به همين دليل مشكلاتي در آبرساني به صورت سيار و با تانكر وجود دارد كه در صورت تامين اعتبار مي توان مشكل آب شرب عشاير را به صورت قطعي حل كرد.
وي در ادامه با اشاره به سخت گذر بودن مناطق عشايري افزود: فاصله آبرساني به محل هاي اسكان عشاير بسيار طولاني است و گاهي بايد بيش از 80 كيلومتر مسير طي شود.
وي با اشاره به وجود 2 ميليون راس دام سبك در مناطق عشايري اظهار كرد: تاكنون 12 هزار تن علوفه دامي تهيه شده كه در صورت نياز و براي كمك به تامين غذاي اين دام ها در اختيار تعاوني هاي عشاير قرار مي گيرد.
كريمي گفت: يكي ديگر از امور مهم در اين زمان بازگشايي 'ايل راه' هاي عشايري است تا كوچ راحت تري داشته باشند.
وي با بيان اينكه خدمات دامپزشكي نيز با هماهنگي به عشاير ارائه مي شود، افزود: با استان هاي مبدا براي مايه كوبي دام عشاير مكاتبه شده و بر اساس گزارش هايي كه از اين استان ها دريافت كرديم عمده دام هاي عشايري ضد تب برفكي مايه كوبي شده اند.
كريمي همچنين گفت: ورود عشاير همزمان با آغاز سال تحصيلي است بنابراين يكي از اقدامات تجهيز مدارس عشايري و كلاس هاست تا مشكلات تحصيلي فرزندان عشاير را به حداقل برسانيم البته بايد براي راه اندازي مدارس شبانه روزي تلاش بيشتري شود.
وي خواستار راه اندازي اورژانس هوايي در تعداد بيشتري از شهرستان ها شد و افزود: حوادث در مناطق سخت گذر اكنون توسط اورژانس هوايي پوشش داده مي شود اما پايگاه هاي مستقل در شهرستان ها راه اندازي نشده است.
خوزستان ميزبان بيشترين عشاير كوچ رو كشور و دومين استان از نظر جمعيت عشايري است كه 11 درصد جمعيت عشايري در آن ساكن هستند. كوچ عشاير به صورت درون استاني و بين استاني انجام مي شود.
جمعيت عشاير خوزستان حدود 23 هزار خانوار شامل 130 هزار نفر است. هم اكنون 57 درصد از جامعه عشايري از آب سالم برخوردار هستند.
7151 / 6037
خبرنگار: نادره وائلي زاده ** انتشار دهنده: عبدالحميد راجي