تهران - ايرنا - رئيس دانشكده علوم رفتاري و سلامت روان با بيان اينكه دولت ها به طور حتم در ارائه خدمات درماني به تمامي افراد جامعه ناتوان هستند، گفت:تحقيقات چهل ساله در دنيا نشان داده است كه پيشگيري و مراقبت هاي اوليه بهداشتي به مراتب به صرفه تر از درمان است.

به گزارش خبرنگارعلمي ايرنا، دهم اكتبر مصادف با نوزدهم مهر ماه از طرف فدراسيون جهاني بهداشت روان(WFMH) به عنوان 'روز جهاني بهداشت روان ' نامگذاري شده است، اين فدراسيون هرساله براي اين روز يك شعار انتخاب مي كند.
در ايران نيز هفته پاياني مهر ماه (24 لغايت30 مهر) به نام هفته بهداشت روان نام گذاري شده است و عمده ترين هدف در اين هفته ارتقاء و افزايش آگاهي و تغييرو اصلاح نگرش مردم نسبت به مسائل بهداشت روان است.
شعار جهاني 2016 تحت عنوان'كرامت انساني در سلامت روان، كمك هاي اوليه روانشناختي و سلامت روان براي همه' نام گذاري شده است.
دكتر جعفر بوالهري رئيس دانشكده علوم رفتاري و سلامت روان (انستيتو روانپزشكي تهران) به همين مناسبت امروز يكشنبه در دومين روز از هفته بهداشت روان در نشست خبري تحت عنوان'چالشهاي سلامت روان و سلامت اجتماعي' در محل اين دانشكده در سخناني به سوابق 39 ساله اين دانشكده اشاره كرد و گفت: اين دانشكده پس از گذشت نزديك چهار دهه از تاسيس خود توانسته است رشته سلامت روان را راه اندازي كند.
وي گفت: دانشكده علوم رفتاري و سلامت روان تنها سازمان رسمي دانشگاهي است كه در حوزه سلامت روان با همكاري سازمان جهاني بهداشت در ابعاد كلان اقدامات راهبردي و پژوهشي انجام مي دهد.
رئيس دانشكده علوم رفتاري و سلامت روان با اشاره به اينكه در طول تاسيس اين دانشكده اكثر دولت ها از اين دانشكده حمايت كرده اند گفت: ما توانسته ايم در طول سال هاي گذشته با كمك اساتيد و صاحبنظران طرح ها و امور تحقيقاتي و پژوهشي مختلف را همراه با مدل سازي و اجراي آن در جمعيت مورد هدف به سرانجام برسانيم.
دكتر بوالهري با بيان اينكه دانشكده علوم رفتاري و سلامت روان در حال حاضر قطب علمي روانپزشكي و روانشناسي كشور و همچنين مركز همكاري مشترك سازمان جهاني بهداشت در منطقه است، اضافه كرد: اين دانشكده يك مركز منحصر به فرد دانشگاهي است كه تمام اقدامات پژوهشي خود در بحث مراقبت هاي اوليه سلامت روان را در داخل كشور و همچنين كشورهاي منطقه ارائه مي دهد.
وي در بخش ديگري ضمن تاكيد بر حركت به سوي پيشگيري و مراقبت هاي اوليه بهداشتي در كشور گفت: در حال حاضر ارائه خدمات پزشكي در جامعه با هزينه هاي هنگفت و سرسام آوري از جمله احداث بناهاي چندين طبقه بيمارستاني و همچنين تامين مالي انواع و اقسام تجهيزات و كادر تخصصي پزشكي صورت مي گيرد.
رئيس دانشكده علوم رفتاري و سلامت روان افزود:اين درحالي است كه بسياري از سازمان ها و بيمه ها نيز امروز از پوشش بار عظيم اين هزينه ها شانه خالي مي مي كنند.
دكتر بوالهري با بيان اينكه دولت ها به طور حتم به دلائلي همچون كمبود اعتبارات و بودجه به تمام افراد جامعه نمي توانند خدمات درماني ارائه دهند گفت: تحقيقات چهل ساله در دنيا نشان داده است كه دولت ها و برنامه ريزان بايستي به سمت پيشگيري و مراقبت هاي بهداشتي اوليه حركت كنند.
وي با تاكيد براينكه امروزه پيشگيري و مراقبت هاي اوليه بهداشتي به مراتب به صرفه تر از درمان است، با ذكر مثالي اضافه كرد: به جاي خريد يك دستگاه ام آر آي مي توان ده ها خدمات در حوزه مراقبت هاي اوليه و پيشگيري به جمعيت بيشتري از مردم ارائه كرد.
رئيس دانشكده علوم رفتاري و سلامت روان در ادامه اظهاركرد: تنها با بخش كوچكي از هزينه هاي درماني كشور مي توان به برخي از مراقبت هاي اوليه بهداشتي از جمله تامين بودجه واكسيناسيون، تامين آب شرب سالم و يا خطوط ارتباطي مداخله در بحران هاي خانوادگي اقدام كرد.
دكتر بوالهري در ادامه اظهاركرد: دانشكده علوم رفتاري و سلامت روان در طول 40 سال گذشته پايه گذار و پيرو و طراح مدل تامين مراقبت هاي اولبه بهداشتي بوده است.
دكتر مهرداد كاظم زاده عطوفي معاون دانشجوئي و فرهنگي دانشكده علوم رفتاري و سلامت روان نيز در اين نشست با اشاره به اينكه، شعار امسال با عنوان 'كرامت انساني در سلامت روان‌؛ كمك‌هاي اوليه روان‌شناختي و سلامت روان براي همه است' در نظر گرفته شده است گفت: براي هر روز از اين هفته اسامي متنوعي در نظر گرفته شده است.
وي افزود:24 مهر با عنوان سلامت روان و حوادث و بلايا‌، 25 مهر سلامت روان و افراد آسيب‌پذير، 26 مهرماه همكاري بين بخشي در حفظ سلامت روان در حوادث٬ 27 مهرماه نقش متخصصان در سلامت روان، 28مهرماه سلامت بهداشت روان دانش‌آموزان در حوادث و بحران‌، 29 مهرماه رسانه و سلامت روان در حوادث و بلايا تعيين شده تا در آموزش‌ها به اين موارد بيشتر تاكيد شود.
علمي ** 1836 **1440
خبرنگار: يوسف درويشي** انتشاردهنده: معصومه گلشن