كابل - ايرنا - سخنگوي رياست جمهوري افغانستان با قرائت فرمان رئيس جمهوري اعلام كرد كه از امروز قانون دسترسي به اطلاعات در تمام نهادهاي دولتي اجرايي شده و نهادهاي دولتي مكلفند تا اطلاعات منتشره را در اختيار رسانه ها و مردم افغانستان قرار دهند.

به گزارش ايرنا، «محمد هارون چخانسوري» سخنگوي رئيس جمهوري افغانستان روز يكشنبه در نشست مطبوعاتي در كابل اعلام كرد كه وزيران، سخنگويان وزارت خانه ها و استانداران كشور مكلفند تا بصورت منظم ؛ اطلاعات را در اختيار رسانه ها قرار دهند.
رئيس جمهوري افغانستان در فرمان خود كه يك نسخه از آن در اختيار ايرنا دفتر كابل قرار گرفته، آورده است: وزرا، مسئولان دولتي مركز و استان ها مكلفند هر روز حداقل 15 دقيقه و يك بار در هفته و يك بار در ماه، اطلاعات مربوط به نهادهاي ذي ربط را با رسانه ها در ميان بگذارند.
سخنگويان وزارت خانه در اين فرمان مكلف شده اند تا بصورت منظم جهت پاسخ دهي به سئوالات خبرنگاران و ارائه اطلاعات لازم به رسانه ها، با خبرنگاران در ارتباط باشند.
رئيس جمهوري افغانستان در اين فرمان؛ دفتر مشاور ارشد در امور ارتباط و سخنگوي رياست جمهوري را براي هماهنگي بهتر اطلاع رساني موظف كرده است تا با وزرا و استانداران همكاري همه جانبه به عمل آورند.
«صديق الله توحيدي» رئيس مركز حمايت از رسانه هاي آزاد افغانستان (ني) از اجرايي شدن قانون دسترسي به اطلاعات استقبال كرد و گفت: براي رسيدن به اين هدف و اجرايي اين دستورالعمل، تلاش هاي فراواني صورت گرفته است.
وي نيز تاكيد كرد كه نبايد وزارت خانه و استانداران به بهانه محرمانه بودن اطلاعات، از ارائه اطلاعات به خبرنگاران خودداري كنند.
به گفته وي، مسئولاني كه از ارائه اطلاعات خودداري كنند و رفتار خشونت زا با خبرنگاران پيشه كنند، مورد پيگرد قانوني قرار خواهند گرفت.
وي از رئيس جمهوري افغانستان براي صدور فرمان اجرايي شدن اين قانون قدرداني كرد و افزود: در زمان حكومت «حامد كرزي»، رئيس جمهوري پيشين افغانستان نيز تلاش هاي زيادي براي اجرايي شدن اين قانون صورت گرفت، اما به نتيجه نرسيد.
«دانش كروخيل» رئيس خبرگزاري پژواك و عضو كميسيون تطبيق دسترسي به اطلاعات نيز در اين نشست، مشكلات خبرنگاران مستقر در استان ها را بيش تر از مركز عنوان كرد و افزود: استانداران، با اجرايي شدن اين قانون بايد اطلاعات را بصورت منظم در اختيار رسانه ها قرار دهند تا خبرنگاران بتوانند با استفاده از اطلاعات، در زمينه هاي مختلف گزارش تهيه كنند.
وي افزود كه تلاش مي شود با مشاركت نهادهاي دولتي اطلاعات عادي و محرمانه دسته بندي شده تا بهانه اي براي مسئولان در ارائه اطلاعات عادي دستگاه ها به رسانه ها از بين برود.
قانون دسترسي به اطلاعات پيش تر با مشاركت نمايندگان رسانه هاي افغانستان تدوين و پس از نشست هاي مشترك با مسئولان ذي ربط و انجام اصلاحاتي به تصويب رسيده بود.
آساق*291*1610**1392
انتشار دهنده: ابوالفضل بابايي