بندرعباس- ايرنا- مديركل شيلات هرمزگان از افزايش 310 درصدي صيد ميگو در صيدگاه اول اين استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، سيد پرويز محبي عصر يكشنبه در نشست بررسي وضعيت صيد ميگو در صيدگاه اول هرمزگان اظهار داشت: امسال در صيد گاه اول ميگو(شرق جزيره هرمز) شاهد صيد 310 تن ميگو بوده ايم كه اين ميزان در همين صيد گاه در سال گذشته نزديك به 100 تن بوده است.
وي مراقبت هاي يگان حفاظت منابع آبزيان شيلات هرمزگان و درياباني استان،بازسازي ذخاير و رها سازي ميگو،كاهش آلودگي هاي ناشي از قاچاق سوخت به ويژه در خورها را از اهم دلايل اين افزايش عنوان كرد.
محبي تصريح كرد: در سال جاري و در صيد گاه اول تاكنون افزون بر 30 تن ميگوي سرتيز و نزديك به 280 تن ميگو درشت صيد شده است.
وي بيان داشت: اين مهم براي بيش از دو هزار و 90 صياد تنها بر روي دريا اشتغال زايي مستقيم ايجاد كرده كه اين ميزان اشتغالزايي جدا از اشتغال ايجاد شده بر روي خشكي و در صنايع و بازار آبزيان است.
صيد ميگو در صيد گاه اول هرمزگان از دهم مهرماه آغاز شد به صورت 9 روز مفيد ادامه داشت و صيد در صيد گاه دوم هرمزگان نيز از 24 مهرماه آغاز و بر اساس نظر كارشناسان پژوهشكده اكولوژي خليج فارس و درياي عمان ادامه پيدا مي كند.
به گزارش ايرنا، سال گذشته 18 هزارتن ميگو در كشور به دست آمد كه نزديك به 95 درصد آن به ارزش 56 ميليون دلار به كشورهاي عربي و اروپايي صادر شد و بقيه به مصرف داخلي رسيد.
ميگوي باكيفيت ايراني به بيش از 20 كشور جهان مانند ويتنام، امارات، تايلند، مالزي، چين و اسپانيا صادر مي شود كه هر يك قطب توليد ميگو در منطقه خود به شمار مي روند.
كويت، مصر، لبنان، ايتاليا، فرانسه و انگليس از ديگر وارد كنندگان ميگوي ايران هستند.
ميگو گونه اي از سخت پوستان آبزي است كه در بيشتر آبهاي جهان از جمله آب شور و آب شيرين يافت مي شود. ميگو يك منبع غذايي براي موجودات دريايي به شمار مي رود و مقاومت بالايي در برابر مواد سمي در مناطق آلوده دارد.
استان هرمزگان با يك هزار و 400 كيلومتر نوار ساحلي جايگاه نخست صيد آبزيان را در بين استان هاي كشور دارد و اين در حالي است كه هرمزگان در تكثير و پرورش آبزيان نيز پيشرو است.
7198/6048
خبرنگار: فاطمه حسيني انتشاردهنده: خليل تنيده