مهدي مهدي نيا روز يكشنبه در دومين نشست تخصصي بررسي رويكرد شهري در راستاي دستيابي به جامعه ايمن افزود: با توجه به اينكه ايران جزو 10 كشور با احتمال خطر زياد در مقابل بلاياي طبيعي است، توجه به تاب آوري شهر ها بسيار حائز اهميت است.
وي با اشاره به رويداد مشهد 2017 اظهار كرد: تاب آوري شهر مشهد در مقابل بلاهاي طبيعي امري ضروري است و از معيارهاي انتخاب اين شهر براي پايتخت فرهنگي جهان اسلام قرار گرفته است.
وي با بيان اينكه هيچ جامعه اي به ايمن سازي كامل نخواهد رسيد گفت: جلوگيري از خطر پذيري امكان ندارد اما كنترل آسيب هاي وارده از طريق مديريت شهري امكان پذير است.
اين كارشناس شهرسازي افزود: اگر از بهترين امكانات شهري بهره ببريم باز هم در معرض خطرهاي طبيعي قرار خواهيم داشت كه مي توان با افزايش ايمني و ظرفيت مقاومت در برابر فاجعه، تاب آوري شهر را در مقابل آسيب ها افزايش داد.
وي اختصاص بودجه، سرمايه گذاري در زيرساختهاي حياتي و تنظيم برنامه هاي آموزشي را از اصول تاب آوري شهري دانست و اظهار كرد: هر شهري كه در مقابل مخاطرات طيبعي تحمل لازم را داشته باشد و بعد از وقوع مخاطره به سرعت به حالت طبيعي برگردد از تاب آوري بسيار برخوردار است.
وي با اشاره به كمبود آب به عنوان مهمترين خطرات جامعه بشري گفت: با توجه به جمعيت 7 ميلياردي كره زمين و گرم شدن آن، اين كمبود روز به روز بيشتر مي شود.
مهدي نيا با بيان اينكه شهر تاب آور بحران نمي شناسد افزود: فراهم بودن شيوه هاي امرار معاش مردم در شرايط بحران از مولفه هاي شهر تاب آور است بطوريكه با تاب آوري شهرها مي توان در كنار بلاهاي طبيعي زندگي كرد و زنده ماند.
7495 / 6053 خبرنگار:حسين عباسي ** انتشار دهنده: محمد حسين علي مقدم
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۸
مشهد- ايرنا- رئيس دانشكده هنر و معماري دانشگاه آزاد اسلامي مشهد گفت: مشهد دومين شهر تاب آور در مقابل رخدادهاي طبيعي پس از تهران است.