تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۰

تهران - ايرنا - محققان براي اولين بار با استفاده از روش تصويربرداري آنژيوگرافي OCT، موفق به تشخيص بيماري آب سياه در مراحل اوليه شدند.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال اكسپرس، عارضه آب سياه (گلوكوم) به دليل اختلال در جريان خون اعصاب بينايي بوجود مي آيد. در بيماري آب سياه، اعصاب بينايي متصل به مغز به دليل فشار آسيب مي بينند و بيمار به مرور زمان بينايي خود را از دست مي دهد. بيماري در مراحل اوليه معمولا علامتي ندارد.
محققان بيمارستان مونت سيناي در نيويورك و دانشكده پزشكي دانشگاه راتگرز در نيوجرسي با استفاده از آنژيوگرافي به روش OCT موفق به تشخيص بيماري در مراحل اوليه شدند. آنژيوگرافي OCT يك سيستم تصويربرداري پيشرفته است كه حركت سلول هاي قرمز خون در رگ هاي خوني را تشخيص مي هد. اين روش جديد برخلاف روش هاي سنتي نيازي به تزريق نشانگرهاي رنگي ندارد.
اين مطالعه با بررسي 92 بيمار 50 سال به بالا نشان مي دهد بيماران مبتلا به آب سياه، جريان خون ضعيفي دارند. از طرفي اين مطالعات نشان مي دهد بسته به نوع بيماري، رگ هاي خوني اين بيماران اختلال دارد.
تصاوير تهيه شده با استفاده از آنژيوگرافي OCT، به يك نرم افزار تخصصي ارسال مي شود تا اطلاعات مربوط به وضعيت چشم و عروق خوني تجزيه و تحليل شود.
همزمان با توسعه اين روش جديد تصويربرداري، محققان دانشگاه استنفورد موفق به ساخت دارويي شده اند كه در چشم قرار مي گيرد و فعاليت و رشد اعصاب بينايي را تحريك مي كند. محققان معتقدند تركيب اين دو روش، درمان آب سياه را متحول خواهد كرد.
آب سياه معمولا با معاينات رايج چشم پزشكي تشخيص داده مي شود؛ ولي اين معاينات قادر به بررسي شرايط لحظه اي چشم هستند؛ در صورتيكه در مورد بيماران مبتلا به آب سياه، فشار چشم در شب افزايش مي يابد كه امكان بررسي آن وجود ندارد.
با توجه به آمار بنياد تحقيقات گلوكوم، بيش از سه ميليون آمريكايي به آب سياه مبتلا هستند و حدود 120 هزار نفر بر اثر اين عارضه نابينا شده اند. در سراسر جهان، آب سياه دومين علت اصلي نابينايي است.
نتايج اين تحقيقات در نشريه IOVS منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم : سپيده علي كاشاني** انتشاردهنده: معصومه گلشن