تهران - ایرنا - یك مربی رشته ترامپولین - رشته ای در ورزش ژیمناستیك گفت: این رشته ورزشی از نظر تجهیزات بسیار فقیراست و نیازمند نگاه ویژه مدیران ورزش كشوربرای به روز شدن امكانات در آن است.

«ترامپولین» در زبان عام به معانی «تشك پرش» و «بپر بپر» است و یكی از رشته های ورزشی در ژیمناستیك است. مسابقات این رشته بر صورت یك نفره و دو نفره روی وسیله ای به نام ترامپولین (جَستانه) انجام می شود و برای نخستین بار در سال 2000 به عنوان یكی از بخش های ورزش ژیمناستیك به بازی های المپیك سیدنی استرالیا راه یافت.
این رشته در منازل و باشگاه ها به صورت محدود و با نام «مینی ترامپولین» یا «ریباندر» مطرح است.
«حبیب نوظهوری» مربی رشته ورزشی «ترامپولین» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا در باره مشكلات و كمبودهای این رشته ورزشی گفت: در حال حاضر در ایران فقط پنج دستگاه ترامپولین وجود دارد كه آنها نیز استانداردهای لازم را ندارند و سبب آسیب رسانی به ورزشكاران می شود. در حقیقت ورزشكاران با دستگاه های فرسوده تمرین می كند و زمانی كه به رقابت های بین المللی اعزام می شود،‌ مجبور هستند روی دستگاه هایی جدید ترامپولین به دلیل عدم آشنایی، با ترس به مصاف حریفان برود.
وی افزود: این وضعیت سبب می شود از نظر میزان پرش نسبت به تمرینات خود دچار تغییرات فاحشی شود كه در نتیجه گیری ورزشكار تاثیر به سزایی دارد.
مربی ترامپولین كشورمان با اشاره به اینكه هفت رشته موجود در فدراسیون ژیمناستیك با بودجه 12 میلیارد ریالی اداره می شود، گفت: از این هفت رشته تنها ژیمناستیك هنری و ترامپولین در رقابت های بین المللی شركت می كنند و بودجه فدراسیون جوابگوی نیازهای مالی این دو رشته نیست. از طرفی برای تجهیز یك سالن ترامپولین نزدیك به 60 میلیارد ریال حمایت مالی نیاز است و باید مدیران وزارت ورزش نگاه ویژه ای برای تجهیز سالن های ترامپولین داشته باشند.
وی ادامه داد: برای به روز شدن تجهیرات حداقل باید 35 دستگاه ترامپولین با استانداردهای جهانی خریداری شود و هر استان كشور به یك دستگاه مجهز شود و چهار دستگاه برای تمرینات تیم ملی مورد استفاده قرار گیرد.
نوظهوری در باره برنامه های پیش روی این رشته نیز گفت: موفقیت در رقابت های آسیایی 2018 جاكارتا اندونزی و المپیك 2020 ژاپن از اهداف اصلی فدراسیون در رشته ترامپولین است. اما برای رسیدن به این هدف باید اردوهای برون مرزی در دستور كار قرار بگیرد و تجهیزات نیز به روز شود.
مربی ترامپولین كشورمان در پاسخ به این سئوالی در خصوص اهمیت این رشته ورزشی در ایران گفت: در ایران تنها سه رشته فوتبال، كشتی و اخیرا نیز والیبال دارای اهمیت است و مسئولان ورزش و دولت نیز تنها برای این رشته ها هزینه می كنند. در صورتی كه پر مدال ترین رشته ها در المپیك ژیمناستیك، دو و میدانی و شنا است.
وی ادامه داد: ژیمناستیك به مانند دو و میدانی مادر همه رشته های ورزشی است و خیلی از خانواده ای سعی می كنند كودكان خود را از سنین پایین در این رشته آموزش دهند. از طرفی در المپیك 2016 برزیل یك ورزشكار زن آمریكایی در چند ماده ژیمناستیك سه مدال طلا برای كشورش كسب كرد كه با تعداد طلاهایی كاروان ایران در ریو برابری می كند.
نوظهوری خاطر نشان كرد: امیدوارم مدیران ورزش نگاه ویژه ای برای موفقیت ژیمناستیك به عنوان یكی از رشته ها پرمدال داشته باشند.
ورزشی(4)* 9029 * مصاحبه كننده: محمد مهدی موذن *انتشاردهنده:علی خورسندی