به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، رضا سراج روز گذشته(يكشنبه) در همايش تسخير لانه هاي جاسوسي مجازي استكبار جهاني در شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي گفت: جنگ تركيبي آمريكا در چند حوزه جريان دارد و كاملا درگير اين جنگ هستيم و بايد با رويكرد و رفتار انقلابي در اين جنگ ها موثر باشيم.
وي افزود: جنگ اول عبارت است از جنگ نرم كه شامل حوزه هاي جنگ ادراكي، جنگ مديريت افكار عمومي و جنگ فرهنگي است و آمريكا در اين سه حوزه با كمك رسانه ها به ويژه فضاي مجازي به شدت عليه ايران مبارزه مي كند.
** طراحي 23 كودتا از سوي آمريكا عليه ايران
اين كارشناس سياسي همچنين از نقش استراتژيك ايران به عنوان حافظ منافع آمريكا قبل از پيروزي انقلاب سخن گفت و تصريح كرد: آمريكايي ها پس از اشغال لانه جاسوسي توسط دانشجويان پيرو خط امام(ره) تلاش كردند با عمليات «دلتا» گروگان هاي خود را آزاد كنند زيرا كارتر به پيروزي اين عمليات براي انتخابات خود نياز داشت.
وي افزود: با شكست آمريكا در صحراي طبس، ايالات متحده بيش از 23 كودتا براي براندازي جمهوري اسلامي ايران طراحي كرد كه مهمترين كودتا همان كودتاي نوژه بود كه با شكست اين كودتا، آمريكا جنگ عراق را عليه ايران ترتيب داد.
سراج تاكيد كرد: يكي از افتخارات جوانان انقلابي ما در ابتداي انقلاب اين بود كه علاوه بر مقابله با جنگ منظم صدام، با جنگ هاي نامنظم كه از سوي آمريكا طراحي شده بود، در نقاط مختلف كشور مقابله كردند و به مرور هسته هاي مقاومت را در جنگ دنبال كردند.
وي افزود: اينگونه بود كه راهبرد مقاومت در منطقه شكل گرفت و عمق استراتژيك ايران در منطقه گسترش يافت، از اين رو آمريكا بعد از ماجراي 11 سپتامبر تلاش كرد تا عمق استراتژي ايران يعني مقاومت و بيداري را از بين ببرد و با تجزيه منطقه غرب آسيا به واحدهاي كوچكتر، اين واحدها را به نيروهاي ميانه رو واگذار كنند.
** گفتمان انقلاب اسلامي پاياني بر طرح خاورميانه بزرگ آمريكا بود
استاد دانشگاه امام حسين(ع) از پيروزي و استقرار گفتمان انقلاب اسلامي طي سال هاي 82 تا 84 در حاكميت جمهوري اسلامي ايران سخن گفت و ادامه داد: هفته نامه آلماني اشپيگل در اين زمان بود كه اعلام كرد بايد اين پيروزي را به عجايب هفت گانه دنيا اضافه كنيم.
وي افزود: هنري كسينجر يكي از بزرگترين تحليلگران آمريكايي نيز از پيروزي گفتمان انقلاب اسلامي تحليلي دقيق داد و گفت كه پيروزي اصولگرايان در ايران آغازي بر پايان طرح خاورميانه بزرگ آمريكاست.
سراج افزود: بر همين اساس آمريكا طرح خاورميانه جديد را جايگزين خاورميانه بزرگ كرد تا بتواند اين اتفاق در منطقه را مهار كند و از طرف ديگر رژيم صهيونيستي ماموريت داشت تا مقاومت را سركوب كند كه در جنگ 33 روزه لبنان، اسطوره شكست ناپذيري اسراييل شكسته شد.
وي گفت: آمريكا براي مهار ايران به جنگ تركيبي رو آورد و پنج ماه پس از انتخابات سال 84 كميته خطر جاري را راه اندازي كرد تا جنگ هاي تركيبي را ايجاد كند و آمريكا هراس داشت تا مبادا ايران بلوكي در منطقه غرب آسيا با محور بيداري و مقاومت اسلامي تشكيل دهد و فرهنگ، جغرافيا و سلاح مقاومت را از مديترانه تا درياي سرخ نهادينه كند و در مهمترين نقطه ژئوپولتيك دنيا مقاومت را از نظر فرهنگي و سازماندهي نظامي گسترش دهد.
** آمريكا بدنبال تغيير محاسبات در مسئولان است
سراج با اشاره به حوزه هاي مختلف جنگ تركيبي آمريكا گفت: اولين جنگ در اين حوزه جنگ نرم است كه شامل حوزه هاي جنگ ادراكي، جنگ مديريت افكار عمومي و جنگ فرهنگي است و آمريكا در اين سه حوزه با كمك رسانه ها بويژه فضاي مجازي به شدت عليه ايران فعاليت مي كند.
وي افزود: آمريكا در جنگ ادراكي بدنبال تغيير محاسبات در مقامات و مسئولان ايراني است و تلاش مي كند تا در محاسبات جديد مسئولان اشتباهاتي رخ دهد و در نتيجه، ايران تحقير و در نهايت وادار به تعامل با آمريكا شود.
سراج با بيان ساير حوزه هاي جنگ تركيبي گفت: جنگ نرم با گرايش مديريت افكار يا همان مديريت برداشت، معنابخشي به واقعيت ها و رويدادها و ارزش ها براي عامه مردم را به عهده دارد و بيشترين سهم را در جنگ افكار رسانه هاي اجتماعي دارند كه با انسان ها همراه و همزاد شده اند.
وي افزود: رسانه هاي غربي و فضاي مجازي بگونه اي ديگر مفاهيمي همچون عاشورا و قيام امام حسين(ع) را معنا مي كنند كه نشانه آن جست و جويي كوتاه با كليدواژه هاي شيعه، عاشورا در فضاي سايبري است و شيعه انگليسي براي مديريت بر افكار پديد آمده و پول هايي كه در بعضي از هيات ها تزريق مي شود در واقع لشكري از جنگ افكار است.
اين استاد دانشگاه همچنين گفت: جنگ فرهنگي براي تغيير فرهنگ عامه و سبك زندگي از نوع پوشش گرفته تا گويش و نوع رفتار، بخشي از جنگ نرم است و عرصه آن در تار و پود خانواده ها نفوذ كرده و جنگ دوم جنگ اقتصادي است كه براي جلوگيري از رشد اقتصادي كشور و فرصت سوزي براي ايجاد فروپاشي اقتصادي و خانوادگي است.
** آمريكا رژيم تحريم ها را حفظ خواهد كرد
وي افزود: ادامه جنگ اقتصادي به ركود اقتصادي منجر مي شود و در همين راستا ايران را معطل سرمايه گذاري خارجي كرده اند. آمريكا رژيم تحريم ها را حفظ خواهد كرد و به آن نياز دارد، از اين رو مي خواهند با جنگ اقتصادي و حفظ تحريم ها و حاكميت ركود اقتصادي و جنگ نفت، ايران را به يك فروپاشي اقتصادي سوق دهند.
سراج جنگ اطلاعاتي را جنگ سوم دانست و گفت: جنگ هاي نيابتي و ديپلماتيك از ديگر حوزه هاي جنگ تركيبي است كه اين دو جنگ با بستر رسانه بويژه فضاي مجازي يك نظريه جامعه شناسي آمريكايي را تصويرسازي مي كند.
همايش تسخير لانه هاي جاسوسي مجازي استكبار جهاني به همت شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي و با حضور جمعي از فعالان فضاي مجازي و رسانه اي در حوزه جريان سازي مبارزه با استكبار جهاني در آستانه 13 آبان روز ملي مبارزه با استكبار جهاني برگزار شد.
فراهنگ ** 1003 ** 1071 ** خبرنگار: محمدرضا جعفرملك ** انتشار دهنده: اميد غياثوند
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۴
تهران - ايرنا - عضو هيات علمي دانشگاه جامع امام حسين(ع) گفت: بايد مراقب جنگ تركيبي آمريكا عليه ايران كه به شدت در رسانه ها و بويژه فضاي مجازي دنبال مي شود، باشيم.