مشهد- ایرنا- معاون ارزیابی و انطباق اداره كل استاندارد خراسان رضوی گفت: سه پارك از مجموع چهار پارك آبی موجود در مشهد استاندارد بوده و این بالاترین آمار در همین زمینه در سطح كشور است.

حامد محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: تنها یك پاركی آبی در مشهد هنوز موفق به كسب استاندارد نشده است.
وی ادامه داد: 60 مجموعه تفریحی در سطح خراسان رضوی شامل شهربازیهای سرپوشیده و روباز و پاركهای آبی وجود دارند.
معاون ارزیابی و انطباق اداره كل استاندارد خراسان رضوی گفت: از این تعداد 29 مجموعه در كلانشهر مشهد و 31 مجموعه در دیگر شهرستانهای این استان دایر هستند.
وی افزود: در این 60 مجموعه 878 وسیله و تجهیزات وجود دارد كه از این تعداد 378 وسیله گواهینامه بازرسی دارند یعنی از نظر استاندارد مشكلی ندارند و می توانند فعالیت كنند.
محمدی ادامه داد:500 وسیله و تجهیز هم در مجموعه های تفریحی خراسان رضوی وجود دارد كه شرایط استاندارد را ندارند لذا اداره كل استاندارد جلوی فعالیتشان را گرفته و یا آنها پلمپ كرده است.
وی گفت: 80 درصد تجهیزات شهربازیهای مشهد هم مشكل كیفیتی ندارد و تجهیزات دارای مشكل نیز پلمپ شده اند.
معاون اداره كل استاندارد خراسان رضوی افزود: این درصد اما در شهربازیهای دیگر شهرستانهای استان پایین تر است. دلیل این امر آن است كه هزینه برای رفع نقص وسایل و تجهیزات در مشهد بخاطر حجم جمعیت و میزان استفاده از وسایل توجیه اقتصادی دارد اما در شهرستانها چنین نیست.
وی ادامه داد: ظرف شش ماه نخست امسال اداره كل استاندارد خراسان رضوی از تجهیزات مجموعه های تفریحی استان هزار و 156 فقره بازرسی انجام داده است.
محمدی گفت: در مجموعه های تفریحی بر اساس وضعیت تجهیزات و وسایل استاندارد اجباری داده می شود بطور مثال اگر چرخ و فلك یك شهربازی یا یك سرسره در یك مجموعه آبی مشغول كار است حتما باید گواهی بازرسی داشته باشد. این استاندارد اجباری می باشد یعنی آن وسیله به اجبار باید گواهینامه را داشته باشد.
وی افزود: حال اگر خود مجموعه تفریحی بخواهد تمامی مجموعه اش استاندارد باشد در این صورت نوع استاندارد تشویقی می شود. یكی از الزامات استاندارد تشویقی این است كه مجموعه تفریحی برای تك تك تجهیزاتش حتما گواهی بازرسی استاندارد اجباری داشته باشد.
معاون ارزیابی و انطباق اداره كل استاندارد خراسان رضوی ادامه داد: استاندارد و فرایند استانداردسازی روندی ایستا نیست بلكه یك فرایند پویاست. مثلا امروز اداره استاندارد برای یك چرخ و فلك، گواهی بازرسی صادر می كند اما سه ماه دیگر قطعه ای از این وسیله در اثر فعالیت و كاركرد معیوب می شود و همان وسیله از حالت استاندارد خارج می شود لذا شركت بازرسی به اداره استاندارد اعلام می كند كه این دستگاه دیگر وضعیت استاندارد را ندارد و اداره استاندارد هم بلافاصله پلمپش می كند و تا رفع نقص و بازرسی دوباره مانع فعالیتش می شود.
وی گفت: در استاندارد هیچ وقت مجوز به شكل دائمی داده نمی شود و حتی پروانه استاندارد كه قبلا یك ساله بود و اینك سه ساله شده قرار نیست حتما تا سه سال ادامه پیدا كند. ممكن است شش ماه بعد از صدور پروانه برای یك واحد تولیدی مشكلی ایجاد شود كه به موجب آن پروانه استاندارد ابطال یا تعلیق و خط تولید پلمپ می شود.
محمدی افزود: اگر اداره استاندارد به وسیله یا تجهیزی گواهی می دهد قرار نیست كه این گواهینامه مادام العمر باشد و اگر پلمپ هم می كند قرار نیست مادام العمر باشد.
وی گفت: مجموعه های تفریحی و به خصوص پاركهای آبی باید بازرسیهای دوره ای سه ماهه داشته باشند چون این محیطها پر خطر است اما تعداد شركتهایی كه بتوانند كار بازرسی پاركهای آبی را در كشور از لحاظ انطباق با معیارهای استاندارد انجام دهند كم هستند.
معاون ارزیابی و انطباق اداره كل استاندارد خراسان رضوی افزود: علت امر این است كه چنین شركتهای باید بخشی از خطر گواهینامه های صادره خود را تحمل كنند لذا تمایلی به این دست از بازرسیها ندارند.
خبرنگار: كامیار اسماعیل پور**منتشركننده: حسین كریم زاده
1922/1858