به گزارش خبرنگارعلمی ایرنا، دكتر محمدمهدی آخوندی روز دوشنبه در نشست خبری سومین كنگره بین المللی اندومتریوز و جراحی های كم تهاجمی زنان افزود: بین 5 تا 8 درصد زنان در دوران باروری به این بیماری مبتلا هستند كه این موضوع نشان می دهد این بیماری باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
آندومتریوز به معنی رشد بافت داخلی رحم در جایی بیرون از رحم است. لگن شایع ترین محل بروز آندومتریوز است.
در این بیماری بافت اندومتر (لایه داخلی رحم) در بیرون از محل اصلی خود (رحم) تشكیل میشود.رایجترین محل پدیدآمدن آن، لگن است كه در این قسمت تخمدانها بیشتر گرفتار اندومتریوز میشوند.
وی با اشاره به اینكه اغلب مراكز درمانی به این موضوع توجه جدی و اساسی ندارند، اظهار كرد كه پژوهشگاه ابن سینا كلینیك ویژه ای را در این زمینه راه اندازی كرده تا خدمات مناسب را به بیماران ارائه كند.
آخوندی بیان كرد كه این بیماری در آموزش های تخصصی دانشگاه های علوم پزشكی كمتر مورد توجه قرار گرفته كه این روند باید تغییر باید.
وی بر لزوم استفاده از روش های نوین درمانی در كشور تاكید كرد و گفت: روش های جدید درمانی از جمله لاپراسكوپی در این زمینه مطرح شده است كه پزشكان ایرانی كمتر با آن آشنا هستند.
رییس كنگره بین المللی اندومتریوز و جراحی های كم تهاجمی زنان افزود:این بیماری به سادگی قابل تشخیص نبوده و به همین دلیل اغلب بیماران در مراحل پبشرفته به مراكز درمانی مراجعه می كنند.
** تاثیرعوامل ژنتیكی وایمونولوژی در بروز آندمتریوز
دبیرعلمی سومین كنگره بین المللی آندومتریوز و جراجی های كم تهاجمی با اشاره به اینكه عوامل متعددی مانند ژنتیك و ایمونولوژی در بروز این بیماری تاثر دارد، گفت:تاثیر آلودگی هوا وعوامل محیطی در بروز این بیماری هنور به اثبات نرسیده است.
دكترشاهین خزعلی نیزبا اشاره به اینكه در درمان این بیماری با روش جراحی معضلاتی وجود دارد، اظهاركرد:این بیماری علاوه بر رحم و تخمدان، كلیه ها، روده ها، مثانه و برخی دیگر از اعضا را درگیر می كند و برای درمان به روش عمل جراحی نیاز به تیم جراحی دارد.
خزعلی ادامه داد:به همین دلیل در بسیاری از كشورها درمان این بیماری در كلینیك های چند تخصصی انجام می شود.
وی با اشاره به اینكه جراحی آندومتریوز جراحی پرعارضه است، گفت: این بیماری سبب آسیب رساندن به برخی اعضا مانند مثانه، روده و لوله های حالب می شود.
وی درد شدید هنگام عادت ماهانه واجابت مزاج و ناباروری را ازعلائم آندومتریوز معرفی كرد و افزود:براساس تحقیقات بهعمل آمده در انگلیس به طور متوسط 7.5 سال از زمان مراجعه بیمار به پزشك طول می كشد تا آندومتریوز تشخیص داده شود.
دبیرعلمی سومین كنگره بین المللی اندومتریوز و جراحی های كم تهاجمی زنان به استقبال خوب محققان ایرانی و خارجی از كنگره بین المللی آندومتریوز و جراحی های كم تهاجمی زنان اشاره كرد و گفت: 21 مهمان خارجی در این كنگره حضور خواهند داشت.
خزعلی، برگزاری 23 پنل ، تعدادی كارگاه آموزشی و نمایشگاه را از جمله برنامه های جانبی این كنگره اعلام كرد و افزود: 6 عمل جراحی یك روز قبل از برگزاری كنگره بطور زنده در بیمارستان محب كوثر انجام خواهد شد.
وی ادامه داد كه 75 عضو هیات علمی دانشگاه های كشور و 21 مهمان خارجی مباحث خود را در قالب 23 پنل تخصصی ارائه می كنند.
سومین كنگره بین المللی اندومترویوز و جراحی های كم تهاجمی از 4 تا 6 آبان ماه با حضور صاحب نظران داخلی و خارجی در سالن همایش های دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود.
علمی ** 1201 **1440
خبرنگار: عبدالكریم جبارپور** انتشاردهنده: معصومه گلشن
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۸
تهران-ایرنا-رئیس پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی با اشاره به اینكه حدود 2 میلیون زن ایرانی به آندومتریوزمبتلا هستند، گفت:بین 30 تا 50 درصد از زنانی كه به این بیماری مبتلا هستند در معرض ناباروری قرار دارند.