به گزارش ايرنا، اعظم خسروي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: امروزهمه كارشناسان باور دارند كه ورزش مي تواند جايگزين بسيار مناسبي براي بسياري از داروهاي شيميايي شود زيرا با حضور در ميادين ورزشي و انجام فعاليت هاي گروهي فرد از افسردگي خارج شده و داراي روحيه شاداب و با نشاط مي شود.
** ورزش و اهميت آن در علوم دانشگاهي
وي تربيت بدني را زير مجموعه علوم پايه برشمرد و گفت: اين علم با علوم تندرستي پيوند يافته و اثبات اثر توانبخشي و بهسازي جسمي و رواني افراد جامعه با كمك اين علم غير قابل انكار است.
خسروي گفت: دامنه فعاليت و كارآئي تربيت بدني و علوم ورزشي در امر آموزش و پرورش و بهداشت فردي و اجتماعي بسيار وسيع و گسترده است و تمام گروه هاي سني را شامل مي شود.
وي از ورزش به عنوان يك عامل پيشگيرنده از بروز برخي از ناراحتي ها و عوارض جسمي و روحي نام برد و گفت: ورزش مي تواند از بروز برخي از ناراحتي ها و عوارض جسمي و روحي پيشگيري كند.
وي پيشگيري از بيماري هايي مانند، مرض قند و نارسائي هاي قبلي و عروقي، حفظ سلامتي بدن، ممانعت از چاقي و ... را از مهم ترين اثرات ورزش بر حفظ سلامتي عنوان كرد.
وي ادامه داد: رشته تربيت بدني از يك سو مشتمل بر يكسري رشته هاي پايه ي پزشكي است تا جايي كه فارغ التحصيل آن تا حد يك پزشكيار با جسم انسان آشنا مي شود و از سوي ديگر بخشي از دروس اين رشته شامل علوم تربيتي است تا دانشجوي اين رشته با تنش و واكنش انسانها آشنا شود و بتواند به عنوان يك مربي با ورزشكاران يا دانش آموزان به درستي برخورد كند.
وي تاكيد كرد: اين در حالي است كه حضور در ميادين ورزشي به صورت مبتدي و حرفه اي براي افراد فرصتي براي افزايش تماس با ديگران است كه در برقراري روابط اجتماعي و پرهيز از افسردگي تاثير گذار خواهد بود.
**اهميت ورزش در مدارس
اين كارشناس تربيت بدني شروع و توجه به ورزش در مدارس ابتدايي و راهنمايي را يكي از اثر گذارترين روشها براي فرهنگ سازي آن در بين كودكان نام برد.
خسروي گفت: ايجاد هيجان و شور و نشاط و آموزش ورزش هاي همگاني و گروهي در افزايش خلاقيت و پرورش جسم و جان كودكان بسيار تاثير گذار است.
وي افزود: با حضور كودك در ورزش هاي گروهي اخلاقيات نيز مد نظر قرار مي گيرد و فرد به صورت غير مستقيم با منش هاي پهلواني و افزايش روحيه همكاري، گذشت و تعامل آشنا مي شود.
وي تاكيد كرد: ورزش در مدارس براي ايجاد علاقه در كودكان، حفظ شادابي و نشاط آنان، جهت دهي افراد مستعد به رشته هاي مختلف ورزشي به صورت حرفه اي و همچنين افزايش بهره وري درسي آنان بسيار مفيد است.
وي ادامه داد: كودكان و نوجوانان از بازي لذت مي برند و همين علاقه مي تواند بهترين فرصت براي تشويق آنان به سمت ورزش باشد تا به عنوان يك فرهنگ در وجود كودك نهادينه شود و به نوعي خلق و خوي ورزشكارانه بگيرد.
وي تاكيد كرد: نقش سازنده و پر فايده ورزش به خصوص ورزش هاي دسته جمعي در رشد اجتماعي و تامين بهداشت رواني كودكان ونوجوانان بسيار حائز اهميت است.
وي، تقويت حس همكاري و تعاون، افزايش قدرت اراده و تصميم گيري، ايجاد و تقويت قدرت خلاقيت و ابتكار، از بين بردن روحيه بي تفاوتي و ايجاد انگيزه پيروزي، رعايت حقوق ديگران، اجتماعي نمودن را از ويژگي هاي مهم توجه به ورزش دسته جمعي اعلام كرد.
وي دوست يابي و حفظ سلامت جسماني را يكي از مهم
ترين اثرات ورزش در مدارس برشمرد و گفت: مي توان در كنار ورزش به تربيت اخلاقيات در بين بچه ها نيز همت گماشت.
خسروي افزود: اجراي ورزش صبحگاهي به طور منظم و روزانه مي تواند نقش بسيار مهمي در كسب آمادگي جسماني، رواني و نشاط و شادابي دانش آموزان داشته باشد.
وي اضافه كرد: انجام چند حركت ساده و منظم آن هم در چند دقيقه بدن را در مقابل عوارض جسمي زيادي مصون مي دارد.
**اهميت ورزش از ديدگاه اسلام
در اسلام به عنوان برترين و كاملترين دين به ورزش و تربيت جسم و جان توجه ويژه اي شده است كما اينكه در روايت به آموزش اسب سواري، تيراندازي و شنا به عنوان سه ورزش مهم و پايه اي به كودكان بسيار تاكيد شده است.
اين مهم بيانگر ارزش و جايگاه ورزش در جامعه اسلامي است كه به حضور و رقابت و خوي و منش پهلوانانه و قدرتمندانه براي نام آوري نيز مكرر اهميت داده شده است.
مي توان با نهادينه كردن ورزش به عنوان يك تفريح با نشاط و شادي بخش در زندگي روزمره به حفظ سلامت جسم و جان بسيار اهميت داد و آن را در جامعه فرهنگ سازي كرد.
خبرنگار: ناهيد ابراهيمي** انتشار دهنده : شهريار حيدري فر
7177/6034
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۲
ايلام- ايرنا - يك كارشناس تربيت بدني با ذكر اينكه ورزش كيفيت زندگي را ارتقا مي دهد گفت: ورزش بهترين راه براي حفظ تندرستي افراد جامعه است زيرا افرادي كه به صورت مرتب با انجام ورزش مبادرت دارند كمتر دچار بيماري و مشكلات جسمي و افسردگي مي شوند.