قزوين - ايرنا – راه اندازي خانه احزاب و تخصيص يارانه به احزاب 2 درخواست اصلي فعالان سياسي استان از مسئولان دولت تدبير و اميد است.

به گزارش روز پنجشنبه ايرنا، فعاليت خانه احزاب در دولت دهم به دليل اصلاح نشدن اساسنامه به حالت تعليق درآمد ولي در دولت يازدهم طبق وعده دكتر حسن روحاني در ايام تبليغات رياست جمهوي مبني بر گشايش فضا براي فعاليت احزاب مجددا مورد حمايت قرار گرفت.
در همين راستا وزارت كشور بعد از برگزاري جلسات و رايزني ها 'خانه احزاب ايران' را با عنوان قديمي و اساسنامه جديد احيا كرد.
محمدحسين مقيمي معاون سياسي وزير كشور نيز بيست و نهم تير ماه سالجاري در همايش معاونان سياسي، اجتماعي و امنيتي استانداران در وزارت كشور با تاكيد بر راه اندازي خانه احزاب در استان‌ها، آن را از مهمترين دستور كارهاي كارگروه سياسي استان‌ها دانست.
استان قزوين نيز همواره به لحاظ سياسي از شادابي و نشاط خاصي برخوردار بوده و با داشتن چهره ها و شخصيت هاي سياسي فعال، در برهه هاي حساس انتخابات نيز حضور چشمگيري داشته است.
راه اندازي خانه احزاب در اين استان با تاكيد و حمايت مسئولان كشور نقش بسيار موثري در جلب مشاركت عمومي جامعه، برقراري امنيت، ايجاد اعتماد در جامعه و كاهش مفاسد اجتماعي از طريق نظارت فعالان سياسي ايفا مي كند.

** 43 حزب در استان قزوين مشغول فعاليت هستند
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري قزوين نيز در اين خصوص به خبرنگار ايرنا گفت: راه اندازي خانه احزاب با توجه به اساسنامه جديد آن در كشور كاملا قانوني است و هيچ مشكلي در اين زمينه براي 43 حزب فعال استان وجود ندارد.
ايوب رحيمي با اشاره به احزاب داراي پروانه از كميسيون ماده 10، ادامه داد: در اين استان 20 حزب داراي پروانه هستند كه از اين ميان 8 حزب اصلاح طلب، 8 حزب اصولگرا و 4 حزب به صورت مستقل مشغول به فعاليت هستند.
به گفته وي، 10 حزب اصلاح طلب و 5 حزب اصولگرا نيز داراي پرونده بوده كه هنوز موفق نشده اند از كميسيون ماده 10 پروانه خود را دريافت كنند.
رحيمي ادامه داد: احزاب موجود و فعال استان همگي براي تقويت كليت نظام تلاش مي كنند و در مباحث خرد نيز در چهارچوب اهداف حزبي خود حركت مي كنند.
وي با بيان اينكه راه اندازي خانه احزاب موجب اعتلاي تشكل هاي استان خواهد شد افزود: حضور فعال و پوياي احزاب و تشكل‌هاي سياسي در امر برگزاري انتخابات از اهميت بسيار بالائي برخوردار است و به مشاركت بيشتر مردم در انتخابات، ايجاد شور و نشاط در جامعه و هم افزائي ميان مردم و دستگاه ها منجر مي شود.

** احزاب بستر تمرين دموكراسي در كشور هستند
دبير حزب موتلفه اسلامي در خصوص راه اندازي خانه احزاب در استان به خبرنگار ايرنا گفت: تشكيل پايگاه و مركزي كه احزاب فعال در آن به فعاليت هاي سياسي، اجتماعي و فرهنگي بپردازند في النفسه بد نيست، ولي بايد داراي سازگار و آيين نامه مشخصي باشد تا مورد بهره برداري هاي جرياني و سوء استفاده سياسي قرار نگيرد.
محمدحسين شفيعي ها افزود: بايد نگاه مسئولان به اين خانه قانونمند و با ضابطه باشد و در مسائل مختلف سياسي، اجتماعي و اقتصادي از خانه احزاب استفاده مطلوب و مفيد صورت گيرد.
وي ادامه داد: احزاب بستر تمرين دموكراسي در كشور هستند و هرگز خانه احزاب به اين معني نيست كه همه احزاب بايد به يك شكل فكر كنند و به يك گونه بينديشند.

** احزاب استان جهت بهره مندي از ظرفيت آنها طبقه بندي شوند
دبير حزب نداي ايرانيان نيز در اين خصوص به خبرنگار ايرنا گفت: راه اندازي خانه احزاب در استان نقش بسيار موثري در افزايش تعامل و گفت و گو ميان احزاب خواهد داشت و در كاهش اختلاف ها و حل مسالمت آميز بسياري از چالش هاي ميان احزاب مفيد واقع خواهد شد.
مهران قاسمي با بيان اينكه تاكنون اقدامي در جهت راه اندازي خانه احزاب در استان صورت نگرفته است، افزود: بسياري از اختلافات ميان احزاب ناشي از عدم گفت و گو و تبادل آرا در ميان فعالان سياسي است و راه اندازي اين خانه نقش مهمي در اتحاد احزاب و نزديكي آنها ايفا خواهد كرد.
وي با اشاره به اينكه احزاب بسياري در استان مشغول فعاليت هستند ادامه داد: بايد با طبقه بندي در استان به سه دسته فعال، نيمه فعال و غير فعال از قابليت ها و ظرفيت هاي گروههاي سياسي به شكل مفيد و مطلوبتري بهره برداري شود.
دبير مجمع نيروهاي خط امام (ره) استان قزوين نيز در اين خصوص به خبرنگار ايرنا گفت: ما از گذشته هاي دور از دولت اصلاحات تاكنون به دنبال راه اندازي خانه احزاب در استان بوده ايم و اين فرايند در دولت دهم بنا به برخي دلايل متوقف شد.
ابراهيم عبدالرزاقي افزود: در استان قزوين با وجود اينكه هيچكس با راه اندازي خانه احزاب مخالفتي ندارد، اما متاسفانه از سوي مسئولان و متوليان اين امر در استان هيچ پيگيري اي صورت نمي گيرد.
وي ادامه داد: در كشورمان كه در حال تمرين دموكراسي و تحزب هستيم بايد دولت و مسئولان استان از احزاب حمايت كنند تا شاهد شكل گيري خانه احزاب در استان باشيم.
عبدالرزاقي با اشاره به اينكه موضوع يارانه احزاب در قانون جديد احزاب در نظر گرفته شده ولي چيزي تاكنون دريافت نشده است، افزود: اميدواريم درخصوص يارانه احزاب كه بنيه مالي تشكل‌هاي سياسي را تقويت مي كند و در راستاي شناسنامه ‌دار شدن و نهادينه كردن آموزش هاي آنها موثر واقع مي گردد، سريعتر اقدام شود.
دبير انجمن اسلامي معلمان استان نيز راه اندازي خانه احزاب را در استان بسيار موثر دانست و افزود: با راه اندازي اين مركز، ديدگاه هاي موافق و مخالف احزاب در خصوص مسائل روز در كنار هم مطرح مي شود و بسياري از چالش ها و اختلاف نظرها به نقطه مشترك و تعامل خواهد رسيد.
سيد اسماعيل موسوي ادامه داد: از سال 76 تاكنون با وجود فعاليت قانوني احزاب، حتي يك ريال نيز به عنوان يارانه پرداخت نشده و متاسفانه نگاه مثبت و اميدي نيز در اين زمينه وجود ندارد.
6101/ 6128 * خبرنگار: هادي درزي رامندي * انتشار دهنده: وحيد مقدم سليمي