به گزارش ایرنا، «هانگ سونگ ریول» معاون وزیر امور خارجه كره شمالی است كه از دو روز پیش در پكن بسر می برد و حالا قصد دارد در مالزی با شماری از مقام ها و كارشناسان آمریكایی دیدار و گفت و گو كرده و در خصوص مسائل مورد اختلاف دو كشور به بحث و تبادل نظر بپردازد.
سالهاست كه دو كشور گفت و گوهای غیررسمی (دیپلماسی مخفی) انجام می دهند كه هدف آن كاستن از تنش ها است اما چون مذاكرات در سطح مقام های بلندپایه دو كشور نیست تاكنون نتیجه بخش نبوده است.
دیپلماسی مخفی میان دو كشور یكی از راه های ارتباطی است كه شاید بعضا باعث حل مشكلاتی مانند پیگیری وضعیت اتباع آمریكایی دربند در كره شمالی و یا مسایل مربوط به تحریم های كره شمالی را شامل شده است.
بارها و بارها دو كشور از سنگاپور گرفته تا آلمان و چین با یكدیگر وارد گفت و گو شده اند و در باره مسایلی چون تحریم، آزمایش های هسته ای، آزمایش های موشكی بالستیك و برنامه های اتمی تسلیحاتی این كشور و شهروندان آمریكایی در حبس در كره شمالی به مذاكره پرداخته اند.
پیشتر روزنامه «ساوت چاینا» از هنگ كنگ گزارش كرده بود كه دیپلماسی مخفی و مذاكرات محرمانه میان مسئولان و كارشناسان دو كشور بیش از یك دهه است كه انجام می شود و حالا خبرگزاری كیودو ژاپن گزارش كرده كه مقام كره شمالی قصد دارد این بار در مالزی با كارشناسان آمریكایی درباره مشكلات و اختلافات موجود گفت و گوهای غیررسمی و غیرعلنی داشته باشد.
كره شمالی در سال جاری میلادی دو بار آزمایش اتمی انجام داد و این اولین بار پس از آزمایش ماه گذشته میلادی است كه یك مقام ارشد وزارت امور خارجه این كشور قصد گفت وگوهای غیررسمی با آمریكا در مالزی را دارد.
مقام دستگاه دیپلماسی كره شمالی از نیروها و دیپلمات های زبده این كشور محسوب می شود كه در مسائل منطقه و روابط با آمریكا تبحر بالایی دارد.
از سوی دیگر گزارش شده است كه شورای امنیت سازمان ملل به طور جدی تحت فشار كره جنوبی و آمریكا بر روی قطعنامه جدید تحریمی علیه پیونگ یانگ در حال برنامه ریزی است.
ظاهرا ماه گذشته میلادی گروهی از آمریكا كه «هیاتی غیردولتی» نامیده شده اند به كره شمالی سفر كرده و با مسئولان آن كشور گفت و گوهایی صورت داده اند.
كره شمالی احتمالا با توجه به اینكه قرار است بزودی رئیس جمهور جدیدی در آمریكا سكان قدرت را در اختیار بگیرد، به دنبال افزایش گفت وگوها میان دو كشور است و آمریكایی ها نیز ظاهرا علاقه مند به استمرار مذاكرات با این كشور دستكم به شكل غیررسمی هستند.
بسیاری از كارشناسان سیاسی بر این باورند كه گفت و گوهای مستقیم دو طرف می تواند تنش ها را بتدریج كاهش دهد و این به طور بالقوه توقف تدریجی و طولانی مدت برنامه هسته ای تسلیحاتی كره شمالی را به دنبال خواهد داشت.
كره شمالی همواره خود را یك قدرت هسته ای می نامد اما كره جنوبی و آمریكا به رغم پنج آزمایش اتمی همچنان از به رسمیت شناختن این كشور به عنوان یك قدرت اتمی خودداری می ورزند.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده: فرهاد راستی
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۵ - ۰۶:۵۷
پكن - ایرنا - خبرگزاری كیودو ژاپن اعلام كرد كه یك مقام كره شمالی با سفر به چین قصد دارد این هفته برای گفت و گوهای غیررسمی با طرف های آمریكایی راهی مالزی شود.