پكن- ایرنا - دولت مركزی چین تلاش دارد تا با ایجاد همبستگی میان اقوام مختلف در منطقه مسلمان نشین سین كیانگ در شمال غرب این كشور، به نوعی باعث وحدت قومیتی در این منطقه شود.

به گزارش ایرنا، چین به شدت نگران افزایش فعالیت های افراطی در این منطقه بخصوص از ناحیه جنبش تروریستی تركستان شرقی است كه قصد دارند این بخش از چین را از خاك اصلی جدا كنند.
این جنبش كه نیروهایی در خارج از مرزهای چین دارد برای استقلال سین كیانگ تلاش می كند و بارها باعث شورش هایی در نواحی مختلف این استان شده است.
به همین سبب دولت محلی بر این باور است كه در هم آمیختن ملیت ها و قومیت ها در این ناحیه باعث وحدت بیشتر آن می شود و جلوی افراطی گری را می گیرد.
از سوی دیگر غربی ها بارها چین را متهم كرده اند كه سعی دارد اقلیت ها را در این منطقه تحت فشار بگذارد و به همین سبب چین به بهانه پیشبرد وحدت به دنبال طرح ادغام قومیتی است.
روزنامه گلوبال تایمز چین می نویسد كه به بیش از 110 هزار نفر از مقام های استان سین كیانگ گفته شده است كه با مردم قومیت های این منطقه مراودات بیشتری برقرار كرده و حتی در صورت لزوم با آنها تشكیل خانواده بدهند.
مقام های سین كیانگ تاكید كرده اند كه وجود 46 قومیت مختلف در این ناحیه خودمختار در شمال غرب چین در واقع می تواند خود عاملی برای برنامه های افراطی باشد.
قومیت هایی چون «قرقیز»، «قزاق»، «اویغور» و «بایو آن» از جمله این ملیت ها هستند كه از چندین سده قبل تاكنون به این منطقه آمده اند.
در سال 2009 میلادی در سین كیانگ اعتراضات بزرگ قومیتی رخ داد كه با مداخله پلیس و مرگ 197 نفر و زخمی شدن 1600 نفر دیگر پایان یافت.
یك بار دیگر سین كیانگ در سال 2013 میلادی شاهد بروز شورش هایی بود كه بر اثر آن 27 نفر از جمله 10 نفر از شورشیان كشته شدند.
ورود و خروج نیروهای افراطی جنبش تركستان شرقی به سین كیانگ اكنون بیشتر از هر زمان دیگری برای چین نگران كننده شده است.
از سوی دیگر گزارش شده برخی از این افراد كه در كنار تروریست ها در عراق و سوریه علیه دولت های مركزی این كشورها می جنگند، پس از آموزش های نظامی كه در سوریه و عراق می بینند برای فعالیت های تروریستی به سین كیانگ چین باز خواهند گشت.
آخرین اقدام گروه تركستان شرقی علیه دولت چین مربوط به حمله انتحاری شهریور ماه سالجاری به سفارت این كشور در شهر بیشكك در پایتخت قزاقستان بود كه باعث مجروح شدن سه كارمند آن شد.
آساق**231**1597*انتشاردهنده: فرهاد راستی