به گزارش خبرنگار ايرنا، «اميدعلي پارسا» روز شنبه در مراسم روز آمار و برنامه ريزي(اول آبان) در محل دانشكده اقتصاد علامه طباطبايي با بيان اين كه كارها در همه حوزه هاي مركز آمار با برنامه ريزي، شجاعت، سلامت و شفافيت در حال انجام است، مصداق گذار از جمع آوري آمار از روش سنتي به مدرن را انجام سرشماري اينترنتي عنوان كرد و گفت: مشاركت اينترنتي در ايران نسبت به ساير كشورها كه از اين شيوه استفاده كرده بودند، بالاتر بود.
وي گفت: در نخستين سرشماري اينترنتي در كانادا مردم 18.5 درصد، در كره جنوبي يك درصد و در استراليا ٩ درصد خانوارها مشاركت داشتند. اين درحالي است كه درنخستين سرشماري اينترنتي نفوس و مسكن كشورمان كه شب گذشته پايان يافت 46.4 خانوارها شركت كردند.
پارسا از همه دستگاه ها براي موفقيت در سرشماري اينترنتي قدرداني كرد و افزود: هزينه سرشماري 40 ميليارد ريال (چهار ميليارد تومان) بود اما با همكاري نهادها و حتي تخصيص ٢ گيگابايت اينترنت رايگان به خانوارهايي كه در سرشماري اينترنتي شركت كرده بودند، نزديك به 500 ميليارد ريال (50 ميليارد تومان) براي اجراي اين طرح بزرگ ملي به ما كمك شد و بار ديگر به اين يقين رسيديم كه «مي شود و مي توانيم».
وي تاكيد كرد، اگر براي هر اقدامي به جاي بخشي نگري، فرابخشي نگاه كنيم به طور يقين موفقيت به دنبال خواهد داشت.
**اختلاف آماري به دليل تعداد نمونه ها و روش هاي نمونه گيري است
رييس مركز آمار ايران مي گويد، مركز آمار ايران و بانك مركزي فقط روي سه شاخص نرخ تورم، هزينه، درآمد خانوار و رشد اقتصادي اختلاف ارقام دارند كه همه اينها به دليل روش هاي نمونه گيري و تعداد نمونه ها است.
پارسا با اشاره به اينكه به هيچ وجه نمي توان در طرح هاي آمارگيري كه دو نهاد انجام مي دهند، به نتايج يكسان رسيد، افزود:در طرح هاي آمارگيري تعداد نمونه ها متفاوت است و امكان ندارد نتايج يكسان باشد.
رييس مركز آمار با انتقاد از رسانه هايي كه مغرضانه نتايج آماري را زير سووال مي برند، گفت: به طور مثال گفته مي شود هشت سال، سال پايه را عقب كشيدند تا رشد اقتصادي را بالا ببرند، اما اگر يك نفر در رشته آمار تحصيل كرده باشد، مي داند اين چه استدلال بي معنايي است.
پارسا با انتقاد از كساني كه موضوع رشد اقتصادي بدون اشتغال را مطرح مي كنند گفت: مگر امكان دارد رشد اتفاق بيفتد اما اشتغال ايجاد نشود؟
رييس مركز آمار ايران رشد اقتصادي و اشتغال كشور را به ترتيب 4.4 و 3.4 درصد اعلام كرد و افزود: ضريب جيني سال گذشته در مناطق شهري يك صدم بالا رفته و هياهو راه مي اندازند اما كاهش نرخ تورم و يا رشد اقتصادي را نمي بينند.
پارسا با بيان اين كه يك ميليون و 340 هزار نيروي فعال در دوره بهار 1394 تا بهار 1395 افزوده شده است، گفت: در اين دوره 740 هزار شاغل و 540 هزار بيكار به جمعيت اضافه شده، اما رسانه هاي مغرض فرياد مي زنند 540 هزار نفر به ارتش بيكاران افزوده شده است.
رييس مركز آمار ايران با بيان اينكه اين مركز مي تواند سه نوع تحليل داشته باشد كه شامل توصيفي، تبييني و علمي است، افزود: اين مركز وارد تبيين علمي نمي شود اما مي تواند به تحليل توصيفي و تبييني بپردازد.
**درحال گذار از آمار سنتي به مدرن هستيم
پارسا ضمن اشاره به اين كه در حال گذار از ارايه آمار توليدي از بانك مركزي به مركز آمار ايران هستيم، افزود: رسالت گذر از آمار سنتي به مدرن در تمام برنامه هاي توسعه ذكر شده است.
وي گفت: مرجعيت مركز آمار ايران الزامات خاص خود را دارد كه بايد تلاش كنيم در چشم انداز، مركز آمار يگانه مرجع آمار رسمي در منطقه باشد.
اقتصام ** 9123**1561** خبرنگار: زهره دريغ گفتار**انتشاردهنده:مژگان توانا
تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۶
تهران- ايرنا- رييس مركز آمار ايران با اشاره به اينكه آمار مظلوم و مورد تاخت و تاز است، گفت: مركز آمار دوران گذار از سنتي به مدرن و آمار ثبتي مبنا را به طور جدي پيگيري مي كند و به هيچ وجه آمار سفارشي در مركز آمار ايران توليد نمي شود.