به گزارش خبرگزاري رويترز از موگاديشو، اين ملوانان بيش از چهار سال پيش از زماني كه كشتي شان در اقيانوس هند هدف حمله دزدان دريايي قرار گرفت، در اسارت بودند.
ملوانان مزبور از كشورهاي چين، فيليپين، كامبوج، اندونزي، ويتنام و تايوان، فوريه 2012 در جريان حمله دزدان دريايي به گروگان گرفته شدند در خواست باج از كشرهايشان كردند. خبري از پرداخت باج در ازاي آزادي اين ملوانان مخابره نشده است.
به رغم حملات گاه و بي گاه دزدان دريايي، راهزني دريايي در نزديكي سواحل سومالي طي سه سال گذشته به دليل حضور ناوهاي جنگي بين المللي در آب هاي اين منطقه، كاهش يافته است.
راهزني دريايي، ميلياردها دلار هزينه بر صنعت كشتيراني تحميل كرده است.
راهزنان دريايي در جريان عمليات خود، مسيرهاي كشتيراني را بسته، صدها ملوان را ربوده و كشتي ها را در يكهزار مايلي خط ساحلي سومالي توقيف كرده اند.
در همين حال، سران اتحاديه آفريقا هفته گذشته براي بررسي نحوه مقابله با راهزني دريايي و قاچاق در مناطق ساحلي اين قاره، در شهر لومه پايتخت توگو گردهم آمدند و خواستار اجماع در برابر دزدان دريايي شدند.
اگرچه از شدت و حدت راهزني دريايي در سواحل شرق آفريقا كاسته شده اما نگراني اصلي در حال حاضر به خليج گينه و به ويژه آب هاي نزديك نيجريه معطوف است.
راهزنان دريايي در اين منطقه، اغلب از گروه هاي مسلح در دلتاي نيجر تشكيل شده اند كه خواستار سهم بيشتري از درآمدهاي حاصل از ذخاير نفتي هستند.
17 كشور واقع در خط ساحلي خليج گينه از ظرفيت ضعيفي در زمينه تجسس دريايي برخوردارند و سال هاست در جهت تقويت سطح همكاري براي مقابله با راهزني دريايي تلاش كرده اند.
خاورم**9109** 1144مترجم: نيره مجيدي راد** انتشاردهنده: عليرضا جباري
تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۴
تهران - ايرنا - مقام دولتي سومالي روز شنبه اعلام كرد كه راهزنان دريايي اين كشور 26 ملوان آسيايي دربند خود را آزاد كردند.