به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، از آنجا كه اعطای تسهیلات به بنگاههای كوچك و متوسط بیشترین تأثیر را در ایجاد اشتغال، افزایش تولید و رونق اقتصادی دارد، برنامه ریزی برای اعطای تسهیلات به 7500 واحد تولیدی كه كالاهای آنها قابلیت فروش در بازار را داشته است، در اولویت قرار گرفت.
بانك مركزی برای تسهیل هرچه بیشتر پرداخت تسهیلات به این واحدها، این بنگاه ها را از موانع دریافت تسهیلات از جمله داشتن چك برگشتی، مطالبات غیرجاری، رعایت نكردن نسبت مالكانه و نبود وجود منابع در استان مستثنی كرد.
پس از تعیین اولویت سال جاری و با هدف تخصیص بهینه تسهیلات نظام بانكی به بنگاه های كوچك و متوسط، «كارگروه تسهیل و رفع موانع تولید» در استان های كشور تشكیل شد. همچنین در كنار این گروه روش معمول طبق روال گذشته وجود دارد و متقاضیان می توانند از طریق مراجعه مستقیم به بانك برای دریافت تسهیلات اقدام كنند.
در این رابطه رئیس كل بانك مركزی تاكنون با سفر به هشت مركز استان در جلسات كارگروه تسهیل و رفع موانع تولید با هدف آشنایی با مشكلات موجود و میزان پیشرفت برنامه تدوین شده درخصوص اعطای تسهیلات به این بنگاه ها شركت كرده است.
بنا به تاكید ولی الله سیف، در این جلسه ها و براساس پیش بینی انجام شده، تأمین مالی این بنگاه ها، طبق عملكرد شبكه بانكی كشور در سال گذشته و توان تسهیلاتدهی بانكها در سال جاری، با تخصیص حدود 10 درصد از تسهیلات اعطایی، قابل انجام خواهد بود.
براین اساس، مشكلی با عنوان كمبود منابع وجود نداشته و مدیریت و توزیع منابع در استانهای مختلف به گونه ای باید انجام تا كمبود منابع برخی استانها از طریق منابع مازاد سایر استانها تامین شود.
سیف در جلسه كارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان البرز، رمز خروج از ركود را تخصیص بهینه منابع مالی دانست و گفت: برای خروج از ركود و تحول در اقتصاد باید از هدررفت منابع جلوگیری كرد و در این زمینه تصمیم های كارگروه های تسهیل و رفع موانع تولید برای بانك ها الزام آور است.
رئیس كل بانك مركزی همچنین در جلسه كارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان آذربایجان غربی تاكید كرد: با وجود برخی مشكلات در سال جاری و تنگنای اعتباری موجود، عزم جدی نظام بانكی، استفاده از همه ظرفیت های موجود برای كمك به تولید، صنعت و اشتغال است.
سیف همچنین در جلسه استان قزوین، سال 95 را سالی مهم خواند و گفت: امسال سالی ویژه برای اقتصاد كشور است؛ اكنون و با گذشته سه سال از آغاز فعالیت دولت یازدهم، باید آثار برنامه ریزی های درازمدت در اقتصاد دیده شود.
این اقدامات برای رسالت شبكه بانكی كشور باهدف تأمین مالی نظام اقتصادی و با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال جاری، مبنی بر ضرورت فعال سازی ظرفیتهای تولیدی صنایع كوچك و متوسط و ارتقای توان رقابتپذیری آنها و همچنین با توجه به نقش برجسته و بی بدیل واحدهای تولیدی كوچك و متوسط در ایجاد اشتغال و تحقق اهداف اقتصادمقاومتی، انجام می شود.
آمارهای بانك مركزی نشان می دهد از ابتدای امسال تاكنون بیش از 92 هزار و 300 میلیارد ریال تسهیلات برای 12 هزار و 361 بنگاه كوچك و متوسط سراسر كشور اعطا شده است.
به گزارش ایرنا، رئیس كل بانك مركزی در هفته گذشته، در سفرهای استانی به همراه تعدادی از مدیران شبكه بانكی از واحدهای صنعتی بازدید داشت. سفر پیشین ولی الله سیف به استان قزوین، هشتمین سفر به مراكز استان ها برای شركت در كارگروه های استانی تسهیل و رفع موانع تولید بود.
پیش از این، رئیس كل بانك مركزی سفرهایی را برای اطلاع از روند اعطای تسهیلات به بنگاه های كوچك و متوسط به استان های البرز، خراسان رضوی، آذربایجان غربی، كهگیلویه و بویر احمد، ایلام، گلستان و كرمان داشته است.
اقتصام**2025** 2023** خبرنگار: لیلا جودی ** انتشاردهنده: لطیف نكوئی
تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۶
تهران- ایرنا- پس از تاكیدات مقام معظم رهبری بر لزوم توجه به ایجاد اشتغال و رونق تولید با استفاده از بنگاه های كوچك و متوسط، بانك مركزی در بخشنامه ای بانك ها را مكلف كرد كه اولویت اصلی بانكها در سالجاری، تأمین مالی این بنگاهها باشد.