تهران- ايرنا- رييس دانشگاه صنعتي شريف گفت: جمهوري اسلامي ايران از كشورهاي شاخص معدني جهان به شمار مي رود؛ بنابراين طرح هاي پژوهشي در اين بخش بايد به منظور پاسخگويي به نياز كشور اجرا شود.

«محمود فتوحي فيروزآباد» امروز (يكشنبه) پيش از امضاي تفاهمنامه همكاري با سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) افزود: اكنون 11 هزار نفر دانشجو در اين دانشگاه تحصيل مي كنند كه نيمي از آنان مقطع تحصيلات تكميلي (كارشناسي ارشد و دكترا) را سپري مي كنند.
وي اضافه كرد: بر اساس بررسي ها دانشگاه صنعتي شريف از نظر همراهي با بخش صنعت وضعيت خوبي دارد، به گونه اي كه فاصله 30 تا 40 درصدي بين شريف با دانشگاه بعدي در اين زمينه وجود دارد.
به گفته فتوحي، شرايط كنوني نيز راضي كننده نيست و بايد تلاش بيشتري صورت گيرد. از اين رو، اكنون تفاهمنامه هايي با وزارت نفت و بخش خودرو امضا شده است و در مراحل مختلف اجرا قرار دارد.
فتوحي فيروزآباد گفت: امروز در كشورهاي پيشرفته صنعتي پايان نامه دانشجويي زماني تعريف مي شود كه پاسخگوي نياز جامعه باشد و بنابراين بايد به اين امر توجه ويژه كنيم.
وي اضافه كرد: دانشگاه صنعتي شريف از توانمندي مناسبي در بخش معدن برخوردار است و مي تواند در حل مشكلات موجود گام هاي عملي بردارد و ارتباط صنعت و دانشگاه بدين ترتيب معنا مي يابد.
رييس دانشگاه صنعتي شريف تعريف پروژه هاي بزرگ هدفدار از سوي كارگروه مشترك دانشگاه با سازمان ايميدرو را خواستار شد و گفت: بايد همه نيازهاي بخش معدن و صنايع معدني تعريف و براساس آن پروژه هاي مربوط طراحي شود.
وي يادآور شد: انتظار مي رود پايان نامه هاي اين دانشگاه با مجموعه ايميدرو پيوند يابد تا متناسب با نيازهاي كشور برنامه هاي كاربردي و طرح هاي مورد نياز تعريف شود.
به گزارش ايرنا،‌ سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) و دانشگاه صنعتي شريف امروز (يكشنبه) براي توسعه پژوهش و فناوري در اين بخش تفاهمنامه همكاري پنجساله امضا كردند.
ارايه خدمات هوشمندسازي و رصد فناوري و نوآوري در زمينه استحصال مواد معدني و صنايع وابسته به آن، مديريت مصرف آب و انرژي در صنايع معدني با رعايت اصول توسعه پايدار و همكاري در چارچوب فرآوري و استحصال مواد معدني از منابع اوليه در اين سند گنجانده شده است.
استحصال منابع فلزي و غيرفلزي و تركيبات حاصل از كاني هاي باارزش در قالب كسب دانش فني و دستيابي به توليد انبوه از طريق اجراي طرح‌هاي نيمه صنعتي نيز در اين تفاهمنامه به چشم مي خورد.
در اين تفاهمنامه پيشنهاد شد دانشگاه صنعتي شريف براي عقد قرارداد همكاري با مشاور خارجي اقدام كند.
سازمان ايميدرو اوايل امسال با دانشگاه مالك اشتر و خردادماه با دانشگاه تهران تفاهمنامه همكاري امضا كرد.
به گزارش ايرنا، تفاهمنامه آموزشي و پژوهشي ايميدرو با دانشگاه تهران موضوع تاسيس پژوهشكده معدن و صنايع معدني را در بطن خود داشت و همكاري با دانشگاه صنعتي شريف بر استحصال مواد فلزي و غيرفلزي و بخش صنايع معدني تمركز دارد.
روند همكاري سازمان ايميدرو در بخش صنايع معدني با دانشگاه صنعتي شريف و در زمينه معدن و اكتشاف بيشتر با دانشگاه تهران تمركز مي يابد.
اقتصام**1559**1961** خبرنگار: حسين عضدي فسا** انتشاردهنده: مريم مسعود