مسعود شكوهي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: 18هزار مشاور به صورت تمام وقت و 3هزار مشاور به صورت پاره وقت در مدارس كشور فعاليت مي كنند.
وي در پاسخ به اين سوال كه آموزش و پرورش براي انتقال مشاوران از دوره متوسطه دوم به دوره متوسطه اول، با توجه به نيازهاي دانش آموزان و آسيب هايي اجتماعي پيش روي آنان و پيشگيري از اين مشكلات چه تمهيداتي انديشيده، گفت: نقطه مطلوب و مقدور براي تامين مشاوران مدارس متفاوت است.
شكوهي وضعيت مطلوب را حضور مشاوران در تمامي مقاطع و دوره هاي تحصيلي دانست و اظهار كرد: با توجه به دوره حساس نوجواني و نيازهاي رواني و تحصيلي دانش آموزان در اين سنين، اولويت آموزش و پرورش براساس الزام قانوني، تامين مشاوره تحصيلي و تربيتي در دوره متوسطه اول است.
مديركل امور تربيتي و مشاوره وزارت آموزش و پرورش گفت: براساس سند تحول بنيادين آموزش و پرورش، اين نهاد براي تامين نيروي مشاور در تمام مقاطع تحصيلي و فرايند هدايت تحصيلي و تربيتي از دوره اول ابتدايي تا پايان دوره تحصيلي تمهيداتي را انديشيده و برنامه ريزي هايي را در اين حوزه داشته است.
وي با بيان اينكه براساس دستورالعمل آموزش و پرورش اين نهاد كمبودي در حوزه مشاور مدارس ندارد، اظهار كرد: با توجه به جمعيت دانش آموزي كه همه پايه هاي تحصيلي در حوزه مشاوره بايد پوشش داده شود، آموزش و پرورش حدود 30 هزار نفر كمبود مشاور دارد.
*جذب 60 مشاور مدرسه از طريق آزمون استخدامي آموزش و پرورش
مديركل امور تربيتي و مشاوره وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برگزاري آزمون استخدامي آموزش و پرورش و جذب نيروي مشاور از طريق اين آزمون گفت: قطعا اين تعداد پاسخگوي همه مقاطع تحصيلي نيست اما اقدام خوبي براي جذب نيروي مشاور مدارس است و اميدواريم بخشي از نيروي مشاور مدارس از طريق آزمون استخدامي و دانشگاه فرهنگيان تامين شود.
وي افزود: نيروهاي مشاور پذيرفته شده در آزمون استخدامي، دوره هاي آموزشي را طي مي كنند و پس از گذراندن اين دوره ها، حدود 60نيروي مشاور كه بخش عمده اي از آنان نيروي مشاور مرد هستند، جذب آموزش و پرورش خواهند شد.
شكوهي با اشاره به كمبود نيروي مشاور مرد در مدارس كشور اظهار كرد: 68 درصد مشاوران مدارس زن هستند و ما با مازاد نيروي مشاور زن روبه رو هستيم.
مديركل امور تربيتي و مشاوره وزارت آموزش و پرورش همچنين درباره جبران كمبود مشاور مرد در شهر تهران گفت: اين كمبود به خصوص در دوره متوسطه اول از طريق نيروي حق التدريس جبران شده است.
*برگزاري دوره هاي آموزشي مشاوره براي معلمان
شكوهي با اشاره به برگزاري دوره هاي آموزشي براي مشاوران مدارس اظهار كرد: علاوه بر اين، دوره هاي آموزشي نيز توسط مشاوران مدارس براي فرهنگيان، معلمان و مديران مدارس برگزار مي شود.
مديركل امور تربيتي و مشاوره وزارت آموزش و پرورش گفت: مشاوران در اين دوره هاي آموزشي، مباحث حوزه بهداشت روان و تمام عوامل مربوط به آن را مشخص و طي برنامه زمانبندي ارايه خواهند كرد كه اين دوره هاي آموزشي فعلا براي معلمان مدارس دوره متوسطه اول و در مدارس دوره متوسطه دوم كه مشاور دارند، برگزار مي شود.
وي برگزاري همايش ها و نشست هاي تخصصي با حضور اساتيد برجسته دانشگاه، روانپزشكان و روانشناسان در ادارات كل و مناطق آموزش و پرورش را از ديگر برنامه هاي اداره كل امور تربيتي و مشاوره وزارت آموزش و پرورش در حوزه سلامت روان عنوان كرد.
* براي اطلاع از اخبار متنوع انتشار يافته در شبانه روز با كانال ايرنا استان تهران در تلگرام به نشاني IRNATEHRAN@ همراه شويد.
خبرنگار: معصومه جوان معبودي - انتشاردهنده: محمد آجورلو
تهرام/7245//1348
تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۶
تهران-ايرنا- مديركل امور تربيتي و مشاوره وزارت آموزش و پرورش با اشاره به فعاليت 21هزار مشاور در مدارس كشور گفت:70درصد اين مشاوران در دوره متوسطه اول فعاليت مي كنند.