به گزارش خبرنگار ایرنا رضا زارعی روز دوشنبه در مجمع انتخابات هیات كوهنوردی كردستان در سنندج با بیان اینكه كوهنوردان صاحبان اصلی مناطق بكر هستند افزود: سعی كنیم با استفاده از ظرفیت این ورزش، مناطق بكر و ناشناخته را به مردم بشناسانیم و در كنار آن مسائل زیست محیطی را نیز رعایت كنیم.
زارعی گفت: آینده روشنی برای ورزش كوهنوردی به ویژه برای استان های محروم وجود دارد و در صورت استفاده بهینه از استعدادها و ظرفیت های این استان ها، می توان در جهت توسعه گردشگری اقدام كرد.
وی با بیان اینكه با ورود ورزش قهرمانی به جامعه، نسل جوان متحول شد ادامه داد: ورزش می تواند به عنوان یك پدیده تاثیرگذار، جوانان را از معضلات اجتماعی موجود در جامعه رو به رشد، مصون كند.
به گفته وی كوهنوردی به عنوان یكی از همگانی ترین رشته های ورزشی نقش بسزایی در كمك به رشد اجتماعی نسل جوان دارد و امیدواریم هیات كوهنوردی استان كردستان نیز در این جهت تلاش كند و نقش خود را به بهترین وجه ایفا كند.
زارعی اظهار كرد: در مجموع كوهنوردی یك پایه برای رساندن ورزشكاران به سطح قهرمانی و موفقیت آنان در رده های مختلف ورزشی است.
رئیس فدارسیون كوهنوردی و صعودهای ورزشی ادامه داد: به دلیل كوه های منحصر به فردی كه در كردستان و عشق و علاقه ای كه در میان این مردم به ورزش كوهنوردی وجود دارد نشان می دهد كه كوهنوردی در كردستان یك ورزش ذاتی است.
زارعی اضافه كرد: باید توجه به زیر ساخت های ورزش كوهنوردی در راس كار قرار گیرد و هیات ورزشی استان تمام تلاش خود را برای موفقیت بیشتر در این رشته ورزشی به كار گیرد.
وی با بیان اینكه در سه سال گذشته بیش از هفت مسابقه در رشته های مختلف كوهنوردی در رده نونهالان كشور برگزار شده است افزود: برگزاری مسابقات نونهالان، شرایط را برای استان های كم بضاعت تر فراهم می كند كه هم استعدادیابی و هم زمینه را برای موفقیت های آتی فراهم كنند.
او اظهار كرد: یخ نوردی نیز یكی از رشته های ورزشی است كه باید آن را در كردستان یك ورزشی بومی به حساب آوریم و شرایط پیشرفت آن را فراهم كنیم.
وی ضمن اشاره به ورزش غارنوردی در كردستان اضافه كرد: یكی از فعالیت های شاخص استان باید در زمینه آموزش های غارنوردی باشد.
او به ورزش اسكی نیز گریزی زد و گفت: با توجه به كوهستانی بودن كردستان و ورود گردشگران خارجی در فصل زمستان، می توان زمینه را برای تربیت راهنمایان كوهنوردی و اسكی فراهم كرد.
زارعی مساله آموزش در ورزش كوهنوردی را بسیار مهم ارزیابی كرد و افزود: هیات كوهنوردی در استان ها باید درصد آموزش ها را بالا ببرند و فدراسیون نیز با تمام توان و با هزینه خود آماده است با اعزام مربی در این زمینه همكاری كند.
وی یكی از دغدغه های ورزش كوهنوردی در كشور را بحث باشگاه ها عنوان كرد و گفت: 2 سال پیش وزارت ورزش و جوانان آیین نامه ای اعلام كرده كه طبق آن گروه های كوهنوردی بدون تبدیل شدن به باشگاه نمی توانند در حوزه ورزش فعالیت كنند و نیاز است كه به صورت تخصصی و در قالب باشگاه های ورزشی زیر نظر وزارت ورزش و جوانان با داشتن مجوز به این حوزه وارد شوند.
زارعی افزود: در این راستا و برای تخصصی كردن باشگاه های ورزشی، سه مجوز باشگاه های همگانی كوهنوردی در قالب باشگاه های كوهپیمایی، غار نوردی و دره نوردی و در بخش قهرمانی نیز در قالب باشگاه های سنگ نوردی، یخ نوردی و كوهنوردی با اسكی مجوز داده می شود.
رئیس فدراسیون كوهنوردی و صعودهای ورزشی كشور با اشاره به اینكه در سال آینده دو رویداد ورزشی كوهنوردی را در پیش داریم اظهار كرد: اجلاس فدراسیون جهانی كوهنوردی در ایران و برگزاری مسابقات سنگ نوردی بزرگسالان آسیا از جمله این برنامه ها است.
زارعی گفت: رویكرد ما میزبانی برگزاری مسابقات در سطح بین المللی است و آمادگی خود را برای میزبانی جام جهانی سنگ نوردی در سال 2018 نیز اعلام كرده ایم.
در پایان این نشست، از اعضا هیات كوهنوردی كردستان رای گیری به عمل آمد و اسكندر مرادی تنها كاندیدای این جمع با كسب 12 رای به عنوان رئیس هیات كوهنوردی استان انتخاب و از تلاش های محمد آیینی سرپرست سابق هیات تقدیر شد.
7355/1904
**خبرنگار: وریا كرمی/**انتشار دهنده: مسعود احمدی
تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۸
سنندج- ایرنا- رئیس فدراسیون كوهنوردی و صعودهای ورزشی كشور با اشاره به اینكه ورزش كوهنوردی می تواند وسیله ای برای جذب گردشگر و سرمایه های خارجی باشد، گفت: در همین راستا تلاش فدراسیون كوهنوردی، شناساندن ورزش كوهنوردی ایران به كشورهای خارجی است.