به گزارش ایرنا، به گفته مسئولان سازمان كیفیت كنترل هوا،تنفس در هوای با ذرات معلق كمتر از 2.5 میكرون و بالای 300 واحد برای سلامتی افراد بسیار مضرر و خطرناك است .
براساس گزارش سازمان مركزی كنترل آلودگی هوا، دهلی نو پایتخت هند در روزهای اخیر پایین ترین كیفیت هوا را در بین شهرهای هند داشته است .
مقامات دولتی اعلام كردند اگر كیفیت هوای دهلی نو به مدت سه روز در حالت قرمز باقی بماند دولت فعالیت كارخانه ها را محدود خواهد كرد.
دولت هند از مردم خواسته است از تردد غیر ضروری در سطح شهر خودداری كنند و درمنازل خود بمانند.
'انومیتا روی چودری' رئیس سازمان محیط زیست، دلیل افزایش آلودگی هوا را تغییر آب و هوا، ترافیك سنگین پیش از جشن دیوالی و دود ناشی از آتش زدن زمین های كشاورزی در اطراف شهر دهلی نو اعلام كرد.
وی گفت: ترافیك سنگین پیش از جشن دیوالی یكی از عوامل مهم افزایش آلودگی در دهلی نو است و كیفت هوا در چند روز آینده بهبود نخواهد یافت.
رئیس سازمان محیط زیست هند با بیان اینكه آلودگی هوا با سرد شدن هوا افزایش می یابد خاطرنشان كرد هوای سرد باعث نزدیك شدن ذرات معلق هوا به سطح زمین وافزایش آلودگی می شود.
وی با تاكید بر اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از آلودگی هوا خاطرنشان كرد معمولا هر سال پس از جشن دیوالی آلودگی هوا افزایش می یابد.
كیفیت هوای دهلی نو در طول فصل زمستان به مرحله خطرناك نزدیك می شود ولی افزایش آلودگی به وضعیت قرمز در اوایل پائیز كم سابقه است .
موسسه هواشناسی گرمسیری هند چندی پیش در گزارشی اعلام كرد آلودگی هوای دهلی نو به طور متوسط شش سال از طول عمر ساكنان این شهر می كاهد.
پزشكان می گویند ذرات معلق كمتر از 2.5 میكرون در هوا از طریق جریان خون وارد قلب می شود و باعث بروز بیماری های قلبی ،حمله های قلبی و فشار خون می شود.
به گفته مقامات بهداشتی هند، آلودگی هوا باعث آسیب دائمی به ریه ها و مرگ 1.3 میلیون نفر در سال دراین كشور می شود.
براساس این آمارها، آلودگی هوا پس از بیماریهای قلبی دومین عامل مرگ مردم هند است.
هند كشوری است كه به دلیل توسعه صنعتی از سوخت های دیزلی به مقدار فراوان استفاده می كند ،یكی از راهكارهای دولت هند برای مبارزه با آلودگی هوا ، استفاده حداقلی از سوخت دیزلی است.
براساس تحقیقاتی كه به تازگی توسط تیمی در دانشگاه سوروی انگلستان انجام شده ،دهلی نو به علت موقعیت مكانی ، وضعیت آب و هوا ،جمعیت درحال افزایش و مصرف انرژی در رده آلوده ترین شهرهای جهان قرار گرفته است.
بانك جهانی نیز چندی پیش در گزارشی اعلام كرد دهلی از لحاظ دارا بودن ذرات معلق در رده نخست شهرهای جنوب آسیا قرار دارد.
میزان آلایندگی هوای دهلی نو پایتخت هند به عنوان آلوده ترین شهر در جهان، 60 برابر بیشتر از مقدار مجاز تعیین شده از سوی سازمان بهداشت جهانی است.
وزیر محیط زیست هند گفت: روزانه 80 نفر در دهلی نو پایتخت این كشور براثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند.
آساق**267*انتشار دهنده: احمدعلی خلیل نژاد
تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۰
دهلی نو- ایرنا- سازمان مركزی كنترل آلودگی هوای هند اعلام كرد شاخص كیفیت هوای دهلی نو با 318 میكروگرم در هر متر مكعب در وضعیت هشدار قرمز قرار گرفته است .