اصفهان - ايرنا - كارگردان مستند «بانو امين» گفت: فرآيند توليد اين مستند كه زندگي سيده نصرت بيگم امين را روايت مي كند، در مرحله نهايي قرار دارد و بزودي از شبكه هاي مختلف صدا و سيماي جمهوري اسلامي پخش خواهد شد.

به گزارش ايرنا، روابط عمومي سازمان هنري رسانه اي اوج روز دوشنبه به نقل از ' زهرا شاهين فر ' اضافه كرد: مستند ' بانو امين ' تازه ترين محصولات خانه مستند انقلاب اسلامي به تهيه كنندگي مهدي مطهر است.
وي افزود:: مستند ' بانو امين ' به روايت زندگي سيده نصرت بيگم امين مي پردازد كه در دوران قبح بودن درس آموزي زنان در جامعه، با پشتكار و سخت كوشي مثال زدني خود به درجه اجتهاد فقهي مي رسد.
شاهين فر ادامه داد: بانو امين اگرچه در يك خانواده متمول و تاجر به دنيا آمده بود و از 15 سالگي نيز با يك تاجر نام آشناي اصفهاني ازدواج كرد ولي از بحث و درس خود عقب نماند و توانست در سن 40 سالگي به رغم مخالفت هايي كه با اجتهاد يك زن در جامعه مطرح بود، از علماي طراز اول دوران خود، اجازه اجتهاد كسب كند.
اين كارگردان مستند انگيزه خود را براي انتخاب چنين سوژه اي، اينگونه بيان كرد: براي من، اين مسأله خيلي جذابيت داشت كه ايشان در زمان و فضايي توانست به درجه اجتهاد برسد كه در داخل كشور قريب به اتفاق زنان، توانايي خواندن و نوشتن نيز نداشتند و در خارج از كشور در دانشگاه هاي بسياري از كشورهاي اروپايي به زنان مدرك دكتري نمي دادند ولي بانو امين با پشتكار و علاقه عجيب خود، توان خود را اثبات كرد.
اين كارگردان ادامه داد: بانو امين اولين حوزه علميه بانوان كشور را در اصفهان تأسيس و اساتيد بسياري از ميان بانوان تربيت مي كند. همچنين مدرسه اي تأسيس مي كند كه تمام كاركنان آن را بانوان تشكيل مي دادند تا امكان علم آموزي براي دختران فراهم آيد.
اين كارگردان علت اينكه تا كنون به شخصيت بانو امين كمتر پرداخته شده است را به روحيه ايشان نسبت داد و گفت: به دليل شرايطي كه در زمان حكومت پهلوي اول در كشور وجود داشت، ايشان علاقه نداشتند كه مطرح و مشهور شدنشان به قيمت محدود شدن مدرسه و حوزه علميه اش شود.
شاهين فر در پايان گفت: جايگاه علمي بانو امين به قدري بود كه آيت الله مرعشي نجفي اجازه اجتهاد خود را از ايشان دريافت كرده بود.
بانو ' نصرت بيگم امين ' معروف به بانوي ايراني از عالمان و عارفان زن شيعه است.
وي در سال 1308 هجري شمسي در اصفهان چشم به جهان گشود و از چهار سالگي به فراگرفتن قرآن و از يازده سالگي به تحصيل زبان عربي پرداخت.
با اينكه در پانزده سالگي ازدواج كرد، هرگز همسرداري و تربيت فرزندان، او را از تحصيل علم باز نداشت و در بيست سالگي به تحصيل فقه و اصول، تفسير و علم حديث روي آورد و پس از آن به حكمت و فلسفه و درپي آن به عرفان وارد شد.
به رغم تمام مشكلاتي كه در آن دوران براي تحصيل بانوان متدين وجود داشت در چهل سالگي به دنبال سال ها تلاش شبانه روزي به اخذ درجه اجتهاد نائل آمد.
اين بانوي مجتهده روز 23 خرداد 1362 دار فاني را به سوي جهان ابدي ترك كرد و در بقعه خانوادگي خاندان امين در تخت فولاد اصفهان به خاك سپرده شد.
2093 ** انتشار دهنده: اصغر دواتگر
كانال اطلاع رساني: https://telegram.me/esfahanirna