سبزوار- ايرنا- رئيس كميسيون فرهنگي شوراي اسلامي شهر سبزوار گفت: ثبت روزي به نام بيهقي در تقويم رسمي ايران در شوراي فرهنگ عمومي تاييد شده و منتظر راي شوراي انقلاب فرهنگي كشور است.

به گزارش ايرنا، مهدي مقصودي دوشنبه شب در ششمين همايش نكوداشت ابوالفضل بيهقي در سبزوار با بيان اينكه بيهقي احياگر زبان فارسي است، افزود: مسئولان شهرستان و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي بايد نامگذاري روز اول آبان ماه به روز بيهقي را پيگيري كنند.
وي در باره تكميل بناي يادبود ابوالفضل بيهقي به عنوان پدر نثر پارسي در زادگاهش روستاي 'حارث آباد' سبزوار اظهار كرد: تاكنون فعاليتي در اين زمينه صورت نگرفته و تكميل اين بنا نياز به اعتبار ملي دارد.
وي با بيان اينكه بيهقي خواني علاوه بر روخواني كتاب تاريخ بيهق به مفاهيم و عمق موضوعات كمك مي كند، گفت: با هماهنگي اداره هاي فرهنگ و ارشاد اسلامي و ميراث فرهنگي و شوراي اسلامي شهر سبزوار مكان هايي در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي، دفتر مطالعات آيين هاي سبزوار و موزه شهر براي بيهقي خواني در نظر گرفته شده كه زمان هاي آن مشخص خواهد شد.
رئيس دانشگاه حكيم سبزواري نيز گفت ابوالفضل بيهقي در ديار بيهق و كشور مظلوم واقع شده و اهالي فرهنگ بايد بيشتر پيگير ثبت روزي ماندگار در تاريخ ايران به نام بيهقي باشند.
جواد حدادنيا افزود: يونسكو بايد كتاب ابوالفضل بيهقي را به عنوان يك ميراث فرهنگ معنوي ثبت كند تا جامعه بشري از نصايح اخلاقي و حكمت هاي اين اثر گرانبها بهره مند شوند.
وي اظهار كرد: سبزوار از شهرهاي درخشان ايران در زمينه علم و ادب است كه مشاهير و بزرگاني چون بيهقي، كاشفي، حكيم سبزواري و شريعتي را در دامن خود پرورانده اما به اين بزرگان توجه كافي نشده است.
در مراسم پاياني همايش يك روزه نكوداشت بيهقي از چكيده مقالات برگزيده ششمين همايش ملي بيهقي و فصل نامه مطالعات نظريه و انواع ادبي رونمايي شد.
ابوالفضل بيهقي تاريخ نگار قرن پنجم هجري قمري و نگارنده كتاب 'تاريخ بيهقي' از مورخان نامدار دوره غزنوي است كه در سال 385 قمري در قريه حارث آباد سبزوار متولد شد.
وي بعد از كسب فضايل به ديوان رسايل محمودي راه يافت و در خدمت خواجه بونصر مشكان به كار پرداخت و همچنان در خدمت سلاطين غزنوي به سر برد.
وي در زمان عزالدوله عبدالرشيد كه در سال 440 قمري به سلطنت رسيد نيز چندي صاحب ديوان بود اما به تهمت حاسدان گرفتار، معزول و محبوس شد.
بيهقي بعد از رهايي از زندان باقي عمر را در انزوا به سر برد و در سال 470 هجري قمري درگذشت.
مركز شهرستان 320 هزار نفري سبزوار در 230 كيلومتري غرب مشهد قرار دارد.
8145/7500/ 6053 خبرنگار: حميد دلاوري هروي ** انتشار دهنده: محمد حسين علي مقدم