در اين گزارش كه در شماره سه شنبه چهارم آبان 1395 خورشيدي منتشر شده است، مي خوانيم: رهبر معظم انقلاب در ديدارهاي مختلف همواره بر لزوم صيانت از شور انقلابي، حفظ روحيه انقلابي، انقلابي عمل كردن و انقلابيگري تاكيد داشتهاند و بيترديد كليدواژه «انقلابيگري»، امروز يكي از اصليترين راهكارها براي حل مشكلات كشور و نظام اسلامي است.
نخبگان انقلابي حوزه و دانشگاه و فرهيختگان انقلابي بهعنوان خط مقدم اين مطالبه در شناخت جريانهاي غيرانقلابي و تبيين شاخصههاي انقلابيگري و حركت در مسير انقلابيگري، نقش دارند و با درك بيانات رهبر معظم انقلاب در تحقق آرمانهاي انقلاب در اين زمينه در صف مقدم بالابردن پرچم انقلابيگري، كمك به رفع معضلات اجتماعي در مبارزه با مفاسد اقتصادي و نقش برآب كردن توطئههاي دشمنان اسلام، قرار دارند. در اين مسير بهنظر ميرسد كه دانشگاهها در كادرسازي براي انقلاب اسلامي و حفظ اقتدار علمي بايد تلاش گستردهاي را آغاز كنند.
رهبر معظم انقلاب در همين زمينه فرمودهاند:«مسئولان دانشگاهها اعم از مديران ارشد وزارتخانه و رؤسا و اساتيد بايد همواره مدافع و هدايتكننده فضاي چالشي دانشگاهها به سوي مباني و اهداف انقلاب اسلامي باشند و به هيچ وجه نبايد از گرايشهاي مخالف انقلاب، حمايت شود. مسئولان آموزش عالي بايد بسيار مراقب باشند تا دانشگاه تبديل به جايگاهي براي واگرايي از مفاهيم و ارزشهاي انقلاب نشود. وظيفه شما اساتيد نيز نقشآفريني واقعي و جدي است، زيرا شدت جنگ نرم دشمن نسبت به سالهاي گذشته چند برابر شده است.»
**با روحيه جهادي ميتوان گرهاي از مشكلات مردم گشود
راهكار تحقق اين مسائل، بيترديد توسعه گفتمان انقلابيگري در دانشگاههاست. در همين زمينه ميرحمايت ميرزاده، سخنگوي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه مقام معظم رهبري، بحث انقلابيگري را كاملا تبيين فرموده و از دانشگاهيان و نخبگان خواستهاند كه اين تفكر را ترويج كنند، تاكيد كرد: بايد به اين رهنمودها لبيك گفت و در عمل عامل اين منويات بود.
وي در گفتوگو با جامجم با تاكيد بر اينكه دانشگاه بهعنوان متولي رواج انقلابيگري در صف اول قرار دارد، افزود: به نظر ميرسد در انتخاب استادان و سپس دانشجويان بايد روحيه انقلابيگري ديده شود و شاخصهايي براي جذب استادان مدنظر قرار گيرد تا اين روحيه تقويت شده و تنها در حد كلام نماند.
ميرزاده با انتقاد از اينكه اكنون انقلابيگري شاخصي براي انتخاب افراد نيست، خاطر نشان كرد: بايد در شرايط جذب استادان، تجديد نظر شود و به سوابق تحصيلي آنان بخصوص در مورد جعل مدرك تحصيلي، خريد و فروش پايان نامه و خريد و فروش مقالات دقت شود.
اين نماينده مجلس روحيه انقلابيگري را در اقدام و عمل، مشخصكننده توجه به سخنان مقام معظم رهبري دانست و عنوان كرد: با اين روحيه جهادي ميتوان گرهاي از مشكلات مردم و كشور گشود، چون كشور به اقدام، كار و تلاش نياز دارد و دانشگاهها و دستگاههاي اجرايي بايد دست به دست هم دهند تا مشكل مردم و اشتغال جوانان حل شود.
سخنگوي كميسيون آموزش و تحقيقات افزود:اگر انتظار انقلابيگري داريم و ميخواهيم نتيجه آن تحول در زندگي و معيشت مردم باشد،بايد نيروهايي را تربيت كنيم كه با چنين روحيهاي، تفكر ابتداي انقلاب را در مورد سازندگي كشور در عمل و اقدام ترويج كنند.
**انقلابيگري با افراطيگري معادل نيست
عليرضا سليمي، دبير كميسيون آموزش و تحقيقات هم با بيان اينكه انقلابيگري، يك انتخاب نيست بلكه الزام است، اظهاركرد: هويت انقلاب ما به حفظ اين روحيه مربوط است و اگر اين روحيه از جوان گرفته شود، چيزي از انقلاب نخواهد ماند.
نماينده محلات با اشاره به اينكه گفتمان انقلابيگري بايد روز به روز در كشور بخصوص در ميان جوانان تقويت شود، خاطرنشان كرد: تصور اينكه با كنار گذاشتن انقلابيگري، احترام برخي از دولتهاي متخاصم فراهم ميشود، قطعا به بيراهه رفتن و سادهانديشي است.
دبير كميسيون آموزش و تحقيقات گفت: ما نبايد انقلابيگري را با افراطيگري معادل بدانيم، چون برخي با اين انديشه در صدد حذف روحيه انقلابيگري هستند.
وي با اشاره به اينكه شناخت درست از وقايع، يكي از الزامات انقلابيگري است، افزود: انقلابيگري با هرج و مرجگرايي متفاوت بوده و فرد انقلابي بايد شجاعانه و بموقع، الزامات انقلابيگري را رعايت كند، چون هدف دشمن زدن خاكريزهاي اعتقادي مردم از طريق تغيير دادن عقيده جوانان كشور است.
سليمي با بيان اينكه دانشگاه اعم از استادان و دانشجويان بايد بر آرمانهاي امام (ره ) و تقويت گفتمان مقام معظم رهبري همت گمارند، گفت: انقلابيگري، يعني نترسيدن از دشمن و فريب لبخند دشمن را نخوردن كه اين روحيه بايد در جوانان كشور از طريق مراكز علمي تقويت و اعلام شود.
**به تكاليف خود بدرستي عمل نميكنيم
اسدالله عباسي، عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس هم با تاكيد بر اينكه انقلاب اسلامي ايران بر پايه ارزشهايي چون نفي سلطه و مبارزه با استكبار جهاني بنا شده است،عنوان كرد: ملت ايران براي شكلگيري انقلاب اسلامي و حفظ روحيه انقلابيگري و ارزشها، مبارزات زيادي را چه در دوران انقلاب و چه در هشت سال دفاع مقدس شكل داد و در مقابل تهاجم فرهنگي بيگانگان، تحريمهاي سياسي، اقتصادي و شيطنتهاي استكبار جهاني با حضور در صحنههاي مختلف توانست انقلابي را كه امام(ره) پايهگذاري و مقام معظم رهبري آنرا هدايت ميكنند، زنده نگه دارد.
نماينده رودسر با بيان اينكه فضاي دانشگاهها نيز بايد از نظر معنوي، سياسي و اجتماعي، برگرفته از ارزشها و پايههاي اصولي انقلاب باشد، افزود: دانشجويان ما كه نسل چهارم انقلاب هستند، بايد در فضايي قرار بگيرند كه بدانند ريشه و هويت اسلام انقلابي آنان برگرفته از آرمانهاي امام، قرآن و اعتقادات است.
وي با تاكيد بر اينكه راهكار داشتن روحيه انقلابي در كلام امام و رهبري، بارها مورد اشاره قرار گرفته است، خاطر نشان كرد: رهبري بارها در ديدارهاي مختلف در سياستهاي ابلاغي و سند 1404 راهكارها را مشخص فرمودند، از اين رو بهنظر ميرسد در برنامههاي توسعه و كرسيهاي آزادانديشي نيز بايد روحيه انقلابيگري حفظ و درشكوفايي استعدادها بهصورت عملياتي اقدامات اجرايي صورت گيرد.
عباسي گفت: بهعنوان مجموعهاي از دانشگاهيان كشور و عضوي از كميسيون آموزش و تحقيقات فكر ميكنم در اين زمينه به تكاليف خود بدرستي عمل نميكنيم و اين خلأ همچنان در فضاي دانشگاه وجود دارد،بنابراين بايد كاري كنيم كه دانشجويان ما با گفتمان انقلابيگري بتوانند راه شهدا و بزرگان انقلاب و امام را دنبال كرده و سنگر دانشگاه را با همان ارزشهاي انقلاب حفظ كنند.
*منبع: روزنامه جام جم
**گروه اطلاع رساني**9165**9131** انتشاردهنده:شهربانو جمعه
تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۵
تهران- ايرنا- روزنامه جام جم در صفحه سياسي با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري درباره لزوم صيانت از شور انقلابي و حفظ روحيه انقلابي در گفت و گو با كارشناسان به بررسي نقش دانشگاه در خط مقدم ترويج انقلابي گري پرداخت.