بندرعباس- ايرنا - مدير اداره بنادر و دريانوردي شهيد باهنر و شرق استان هرمزگان با بيان اينكه تاكنون سه هزار ميليارد ريال در بنادر سه گانه سواحل مكران سرمايه گذاري شده است، گفت: در 2 سال نيز دولت تدبير و اميد، 400 ميليارد ريال اعتبار براي اجراي طرح هاي توسعه در بنادر شرق استان اختصاص داده است.

به گزارش ايرنا ، محمد محسني روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: دولت تدبير و اميد به توسعه محور كشور و آباداني سواحل مكران اهميت زيادي قائل است و اخيرا توسعه ي اين سواحل با شتاب بيشتري انجام مي شود و انتظار داريم ساير دستگاه هاي اجرايي ديگر در اين سواحل كارهاي خود را آغاز كنند.
وي اظهاركرد: خوشبختانه ظرفيت هاي زيادي براي توسعه مراودات تجاري و مسافري در بنادر شرق استان هرمزگان (بندر جاسك، سيريك و تياب) وجود دارد و رفت و آمد مردم اين منطقه به كشورهاي همسايه در رونق كسب و كار در سواحل مكران بسيار تاثيرگذار خواهد بود.
مدير اداره بنادر شرق استان هرمزگان گفت: بندر مهم سيريك در شرق استان با پسكرانه 80 هكتاري قابليت پهلوگيري شناورهاي بالاي 10 هزار تن را دارد و با اتمام عمليات لايروبي بندر جاسك در بندر عمان اين بندر به بزرگترين مركز امداد و نجات كشور تبديل خواهد شد و هم اكنون اسكله هاي اين بندر آماده ورود شناورهاي ناجي هستند و شناورها به زودي به ناوگان امداد و نجات دريايي كشور اضافه خواهد شد.
محسني با بيان اينكه با رويكرد توسعه سواحل مكران سازمان بنادر و دريانوردي بدنبال فعال كردن بنادر شرق اين استان است ، گفت: تثبيت جمعيت در سواحل مكران به تامين امنيت دريايي كشور در منطقه كمك خواهد كرد لذا دولت در نظر دارد با افزايش ظرفيت هاي مناسب خلاء فعاليت هاي دريايي از بندرعباس تا چابهار برطرف شود .
وي با اشاره به سابقه بندر تياب به عنوان نخستين بندر قديمي ايران اظهارداشت: هم اكنون عمليات لايروبي اين بندر با 100ميليارد ريال اعتبار در حال اجرا است تا بتوانيم از موقعيت هاي مناسب اين بندر براي پهلوگيري شناورهاي بزرگ استفاده كنيم و با ساخت انبارها ، محوطه ي بندرگاه براي نخستين بار اين بندر را براي تامين سوخت شناورهاي دريايي در مسير آماده كنيم و يك مركز آموزش دريايي دريانوردان نيز در اين بندر راه اندازي شود .
محسني در خصوص وضعيت بندر سيريك نيز گفت: اين بندر 61 مايل دريايي (100 كيلومتري) با كشور عمان فاصله دارد و پس از بندر شهيد رجايي دومين پسكرانه بندري را در استان هرمزگان به خود اختصاص داده است و وجود معادن شن و ماسه در اين منطقه سبب خواهد شد صادرات محصولات شرق استان به جزاير جنوبي و كشورهاي منطقه در اين بندر متمركز شود .
مدير بنادر شرق استان هرمزگان اظهارداشت: هم اكنون ساخت يك اسكله به طول 200 متر با اعتباري بالغ بر 300 ميليارد ريال موافقت شده تا بتوانيم با هزينه كرد اين اعتبارات شاهد پهلوگيري شناورهاي بزرگ در اين بندر باشيم و در نظر داريم اپراتوري اين بندر را در سواحل مكران به بخش خصوصي واگذار كنيم .
محسني با بيان اينكه بندر جاسك در سواحل مكران نيز از تمام زيرساخت هاي بندري برخوردار است ، گفت: با آمادگي يك سرمايه گذار در اين بندر زمينه آغاز مراودات مسافري بين بندر جاسك با كشورهاي جنوب خليج فارس فراهم مي شود زيرا اين بندر تنها 90 مايل با مسقط پايتخت عمان فاصله دارد و مردم شرق استان هرمزگان مي توانند صنايع دستي و برخي از محصولات دريايي خود را به كشورهاي اين منطقه صادر كنند .
وي با اشاره به ظرفيت هاي گردشگري دريايي استان هرمزگان اظهارداشت: هم اكنون روزانه با چهارهزار و 800 صندلي بيش از هفت هزار نفر مي توانند از بندر حقاني به قشم و هرمز سفر كنند .
اين مقام مسئول بيان كرد: روزانه ما مي توانيم براي 20 هزار گردشگر دريايي در اين مسير سرويس خدمات مسافري ارائه دهيم اما در برخي از روزهاي تعطيل سال به بيش از 40 هزار مسافر دريايي نيز در بندر شهيد حقاني بندرعباس خدمات ارائه شده است.
وي تاكيد كرد: سازمان بنادر و دريانوردي به توسعه بنادر تجاري و مسافري سواحل مكران اهميت زيادي قائل است به طوري كه از هم اكنون براي انجام سفرهاي نوروزي سال 96 برنامه ريزي ما آغاز شده تا بتوانيم مسافران زيادي را در اين ايام خدمت رساني كنيم .
وي با بيان اينكه سال گذشته بين 14 تا 16 ميليون مسافر از بنادر استان هرمزگان به سفر دريايي رفته اند، گفت: هم اكنون 2 هزار و 200 صندلي نيز در اين بنادر در هرهفته براي سفر مسافران به كشورهاي امارات متحده عربي و عمان استفاده مي شود.
وي از راه اندازي خط دريايي بين بندرعباس و كيش با 180 صندلي خبر داد و گفت: هم اكنون اين شناور در هر هفته يك سفر از بندرعباس به كيش و بالعكس انجام مي دهد و اميدواريم با افزايش استقبال از اين سفر دريايي تعداد سرويس هاي اين شناور را در اين مسير افزايش دهيم.
وي گفت: در مجموع از بندرعباس به قشم و هرمز 46 فروند شناور مسافري طبق استاندارد هاي مورد نياز فعال هستند و سفرهاي برنامه اي نيز از بندر جاسك به مسقط ، بندرعباس به دبي و بندرعباس به مسقط از برنامه هاي سفرهاي خارجي بندر شهيد حقاني و بندرجاسك است.
وي در پايان با اشاره به وضعيت مطلوب جابه جايي مسافران از بنادر استان هرمزگان به بنادر داخلي و كشورهاي منطقه اظهارداشت: خوشبختانه با تلاش بنادر و دريانوردي شهيد باهنر هيچ گونه حادثه اي در 2 سال اخير در اين زمينه بوجود نيامده است.
1108/7195/6048
خبرنگار:ايرج منصوري-رقيه غلامي زاده**انتشار دهنده: خليل تنيده