تهران-ایرنا- معاون انجمن های دوستی چین روابط پربار و همكاری صلح آمیز ایران و چین را نتیجه تلاش های مشترك و همگانی دو طرف دانست و گفت:هم اكنون روابط دو كشور وارد فاز جدیدی از توسعه سریع شده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، خانم «لین یی» عصر سه شنبه در آئین چهل و پنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیك ایران و چین در فرهنگسرای نیاوران با اشاره به سفر رئیس جمهور چین به ایران در ماه ژانویه سال جاری میلادی افزود: «شی جین پینگ» بازدید تاریخی از ایران داشت كه برای روابط همه جانبه و همكاری استراتژیك بین دو كشور نقطه عطفی بوده و با صدور بیانیه مشترك در جهت پیشبرد اعتماد متقابل استراتژیك بین ایران و چین تاكید كرد.
وی با بیان اینكه «از سال 1971 كه روابط ایجاد شده ، روابط فی مابین از آزمون های سخت و فراز و نشیب بین المللی گذشته و روند رو به گسترش خود را به صورت پایدار، باثبات و سالم حفظ كرده است» گفت: طرفین با درك و اعتماد متقابل و شریك بودن در شادی و غم هم زیسته اند.
خانم «لین یی» در ابتدای این مراسم با تبریك به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد ایجاد روابط میان ایران و چین گفت: پكن و تهران اگر چه مایل ها از هم دورند، اما تاریخ دوستی این دو كشور سوابق طولانی دارد.
معاون انجمن های دوستی چین با كشورهای خارجی اضافه كرد: ایران و چین با توجه به اسناد تاریخی در بیش از 2هزار سال قبل دو كشور از طریق جاده ابریشم با هم ارتباط داشتند.
لین یی گفت: «ابریشم چین» با تكنولوژی بالای ایران تركیب شده و دستاورد اصیل و نجیب فرش ابریشمی پارسی را ایجاد كرده است.
وی همچنین افزود: «مینای لاجوردی ایران» به همراه تكنولوژی بالای چین تركیب شده و ظروف زیبا و ظریف آبی سفید مینای چینی را تولید كرده اند.
خانم «لین یی» یادآور شد: صنایع ظروف لاكی چین، اختراع كاغذ، صنعت چاپ و تولید باروت از طریق ایران به سمت غربی ترین منطقه آسیا و اروپا می رسید و از طرفی انار، انگور، زیتون، شیشه و ظروف طلا و نقره ایران وارد چین می شد.
معاون انجمن های دوستی چین با كشورهای خارجی افزود: 45 سال روابط پربار و توسعه سریع آن بین دو كشور نتیجه تلاش های مشترك و همگانی دو طرف بوده و آنچه مایه مباهات است تلاش های سخت و پیگیرانه انجمن های دوستی چین با كشورهای خارجی و انجمن دوستی ایران و چین است.
لین یی همچنین با اشاره به برگزاری هفتمین نشست سالانه دو انجمن گفت: در این نشست دو روزه، نمایندگانی از بخش های مختلف با هم تبادل افكار و تجارب كرده و به همراه آن، پیشنهادها و راهكارهایی را برای پیشبرد روابط دو كشور ارائه كردند.
وی افزود: ما باید به طور جدی پیگیر اجرای مصوبات این نشست سالانه باشیم تا محتوای علنی و عینی مبادلات دوستانه پربار گردد.
معاون انجمن های دوستی چین با كشورهای خارجی تصریح كرد: معتقدیم تلاش های هماهنگ انجمن های دوستی دو كشور در نشست های سالانه این دو، تبدیل به مكانیزمی موثر برای تنظیم منابع دو كشور شده تا برای تعمیق درك آشنایی بین دو ملت و گسترش زمینه های ارتباط كانال های مفیدی فراهم آورند.
«لین یی» ابراز امیدواری كرد: دو ملت بزرگ ایران و چین به پیشرفت های بزرگ و رفاه و توسعه مشترك نایل شوند.
به گزارش ایرنا، در این آیین، تفاهم نامه همكاری بین انجمن های دوستی ایران و چین ، بین معاون انجمن دوستی چین با كشورهای خارجی و معاون مركز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت خارجه امضا می شود.
این تفاهم نامه 18 بند اعم از موارد فرهنگی، هنری، تجاری و اقتصادی به منظور گسترش همكاری های دو كشور را شامل می شود.
همچنین در این آئین معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ناظری معاون مركز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت خارجه، 'شو وی' معاون سفیر چین در تهران و احد محمدی رئیس انجمن دوستی ایران و چین حضور دارند.
سیام**6084**3070**1449*خبرنگار: امیر خانزاده* انتشاردهنده: امیر كاردان راد