سنندج- ایرنا- دبیرشورای مبارزه با مواد مخدر كردستان گفت: متاسفانه 30 تا 40 درصد از مردم بر اثر ناآگاهی به سمت مواد مخدر كشیده می شوند.

به گزارش ایرنا، سلیم كریمی شامگاه چهارشنبه در نشست هماهنگی شورای مبارزه با مواد مخدر شهرستان قروه افزود: در استان كردستان 13 كمپ ترك اعتیاد و بین 400 تا 500 معتاد خیابانی وجود دارد و اولویت برنامه‌های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر كردستان پیشگیری، آموزش و آگاه‌سازی است.
او هماهنگی، نظارت، سیاستگذاری و برنامه ریزی در حوزه پیشگیری از اعتیاد را از اهداف این شورا دانست و گفت: امسال در حوزه پیشگیری و كمیته فرهنگی در كل كشور بیش از 155 میلیارد ریال اعتبار از سوی ستاد هماهنگی مبارزه با اعتیاد اختصاص داده شده است.
وی افزود: در زمینه پیشگیری از اعتیاد 60 عنوان برنامه برای دستگاه‌ های عضو شورای هماهنگی مبارزه با اعتیاد تعریف شده است كه آموزش و پرورش در پیشگیری و جلوگیری از اعتیاد نقش بسیار مهمی می تواند انجام دهد.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر كردستان افزود: نشاط اجتماعی تنها مختص به هنر نیست بلكه در تمامی حوزه ها می توان به این مسئله پرداخت.
به گفته وی آگاهی بخشی به كارمندان دولتی در خصوص مقابله با اعتیاد یك ضرورت است و اطلاع رسانی ها باید به صورت تفكر سیستمی صورت گیرد و همه باید در مورد مسائل اجتماعی به یكدیگر كمك كنند.
سلیمی با تاكید بر فرهنگسازی كمك خیرین در پیشگیری از اعتیاد و كمك به سازمان های مردم نهاد افزود: سلامت جامعه و انسان سازی دست كمی از ساخت مسجد و مدرسه ندارد و خیرین باید در این زمینه اقدام كنند.
وی گفت: كمك به اجرای برنامه پیشگیری اولیه از اعتیاد دانشجویان و آموزش فرزندان از برنامه‌های حوزه بهداشت و درمان است.
كریمی افزود: كمك به اجرای طرح توانمندسازی دانش‌آموزان پایه‌های اول و دوم و دوره متوسطه، كمك به برگزاری كارگاه‌های آموزشی برای مربیان، كمك به برگزاری برنامه‌ها و جلسات آموزش مهارت‌های زندگی و كمك به برگزاری جشنواره‌های استانی دانش‌آموزی نوجوان سالم از طریق فراخوان مقاله در كل مقاطع تحصیلی از جمله برنامه‌هایی است كه آموزش و پرورش باید فرایند اجرای آنها را فراهم سازد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر كردستان گفت: اداره ورزش و جوانان باید نسبت به كمك و راه‌اندازی خانه‌های ورزش روستایی با هدف توسعه و گسترش نشاط اجتماعی، كمك به آموزش مستمر و پیشگیری اولیه از اعتیاد در میان كاركنان دولت و سایر گروه‌های هدف همانند هیات‌های ورزشی و ورزشكاران، برگزاری جشنواره ورزش روستایی، برگزاری دوره آموزشی پیشگیری اولیه از اعتیاد اقدام و تلاش كند.
رئیس سازمان بهزیستی قروه نیز با اشاره به برگزاری نشست شورای مبارزه با مواد مخدر به صورت منظم و ماهیانه در شهرستان قروه گفت: بخش عمده اقدامات پیشگیری از طریق فعالیت های آموزشی، فرهنگی و اجتماعی توسط سازمان های مردم نهاد و دستگاه های اجرایی ذی ربط در قالب سند جامع پیشگیری از اعتیاد صورت گرفته است.
حسین رسولی افزود: اهداف این سند تقویت و گسترش برنامه های پیشگیرانه به ویژه در سطح اولیه و برای گروه های هدف از جمله خانواده، محیط های آموزشی، محله های شهری و روستایی و محیط های كاری طراحی شده است.
به گفته وی در تفاهم نامه سال 95 شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدرتعداد فعالیت، برنامه و اعتبار دستگاه ها مشخص گردیده است و امیدواریم دستگاه ها به مفاد تفاهم نامه های منعقد شده و فعالیت های طراحی شده را مدنظر قرار دهند و تا پایان سال برنامه های ابلاغی را به انجام برسانند.
وی همچنین تاكید كرد: دستگاه ها همزمان پیگیر جذب اعتبار سهم شهرستان و تحقق 80 درصدی اعتبارات سهم دستگاه های مربوطه نیز باشند.
رئیس كمیته امداد امام خمینی(ره) شهرستان قروه هم در این نشست گفت: در 6 ماهه سال اول جاری آموزش پیشگیری از اعتیاد 650 نفر از مددجویان كمیته امداد پیش بینی شده بود كه در این زمینه 690 نفر از مددجویان كمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان قروه به منظور پیشگیری از آسیب های اجتماعی مورد آموزش قرار گرفتند.
علیرضا خوشبخت افزود: در 6 ماه دوم هم روستاهایی كه با بیشترین تهدید آسیب اجتماعی مواجه هستند بر اساس پیش بینی 650 نفر در دوره های آموزشی پیشگیری از اعتیاد آموزش های لازم را خواهند دید.
قروه در 90 كیلومتری شرق سنندج واقع شده است.
7345/6108
**خبرنگار: سارا صالحی/ ** انتشار دهنده: امید بهمنی