مسكو - ایرنا - بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی گفت: برنامه ریزی نشست سه جانبه وزیران خارجه روسیه، ایران و سوریه در مسكو، ابتكار محور مقاومت علیه تروریسم ضدسوری است.

به گزارش ایرنا، نشست سه جانبه سرگئی لاوروف و محمدجواد ظریف وزیران خارجه روسیه و ایران و ولیدالمعلم وزیر خارجه سوریه جمعه (فردا) برای بررسی آخرین تحولات این كشور، افزایش همگرایی های سه جانبه، اوضاع حلب و وضعیت ادامه حمایت گروه كشورهای غربی-عربی از تروریست های ضدسوری در مسكو برگزار می شود.
سخنگوی وزارت خارجه در مصاحبه تلفنی با خبرنگار ایرنا در مسكو، گفت: محور مقاومت ضدتروریستی و حمایت از دمشق متشكل از روسیه و ایران و همراهی های عراق با توجه به گسترش پدیده تروریسم به این كشور، دستاوردهای زیادی داشته است كه نتایج آن و همچنین ادامه همگرایی ها در مذاكرات یك روزه ظریف در مسكو و همچنین نشست سه جانبه بررسی خواهد شد.
قاسمی افزود: شكست طرح براندازی دولت بشار اسد براساس سناریوی چند كشور غربی-عربی، تضعیف تروریست ها به ویژه داعش و جبهه النصره در یك سال گذشته از حالت هجومی به زمین گیری با تحمل شكست های پیاپی و محدود شدن كانون فعالیت گروههای تروریستی در سوریه، مهمترین دستاوردهای همگرایی های تهران، مسكو و دمشق به عنوان محور مقاومت ضدتروریستی در منطقه است.
وی افزود: تا چندی پیش گروه كشورهای ضدسوری به ویژه آمریكا هر گونه مذاكره در باره سوریه را رد و بر پیش شرط تغییر حكومت پافشاری داشتند، اما اكنون با ابتكارهای انجام شده از سوی محور مقاومت، پیگیری راهبرد حل سیاسی بحران و تعیین آینده سیاسی این كشور با اتكا به ارای مردمی، گزینه اصلی مذاكرات سوری است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران در ادامه گفت: شش سال توطئه بزرگ علیه ملت سوریه شامل اهدای صدها میلیون دلار نفتی و كمك های مالی غربی به تروریست ها همراه انبوه تسلیحات اعطایی با ابتكارهای ایران و روسیه خنثی شد.
وی با اشاره به قربانی شدن دهها هزار غیرنظامی در سوریه و همچنین عراق به دلیل استفاده ابزاری غرب از تروریست ها، افزود: برای مقابله با خطرهای رو به گسترش تروریسم، محورهای نشست سه جانبه مسكو با حضور وزیران خارجه ایران، روسیه و سوریه، ادامه رویكردهای سیاسی برای حل بحران این كشور، تداوم مبارزه جدی با تروریسم تا نابودی كامل و همچنین همگرایی بیشتر مواضع است.
قاسمی در پایان تاكید كرد: نتایج مذاكرات این نشست با توجه به دستاوردهای قبلی می تواند، جبهه ضد تروریستی را تقویت و به مردم سوریه در مبارزه با تروریسم، رسیدن به ثبات و آرامش و بازگشت به خانه و كاشانه كمك كند.
روسیه و ایران از آغاز بحران سوریه تاكنون با پیگیری راهبرد مذاكرات سوری-سوری و همزمان لزوم اقدام بین المللی برای سركوب گروههای تروریستی و قطع حمایت های مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی از تروریست ها، بر لزوم تعیین آینده سیاسی این كشور با رای مردم این كشور تاكید می كنند.
استفاده ابزاری گروه كشورهای ضدسوری از تروریست ها با هدف سرنگونی حكومت بشار اسد، تاكنون افزون بر كشتار دهها هزار نفر از سوی نظامیان آمریكا و كشورهای ائتلاف وابسته و همچنین تروریست ها به ویرانی سوریه و از سوی دیگر گسترش سلطه تروریسم به عراق منجر شده كه در هر دو كشور نیز میلیون ها آواره بر جای گذاشته است.
همزمان با ادامه برنامه ریزی نظامی روسیه و سوریه برای آزاد كردن شرق شهر حلب از زیر سلطه تروریست های جبهه النصره، غرب به ویژه آمریكا فشار زیادی را به مسكو و دمشق وارد می كنند تا سركوب این گروه تروریستی را متوقف كنند.
احتمالا وضعیت این منطقه نیز در دستور كار مذاكرات وزیران خارجه سه كشور در مسكو خواهد بود.
از سوی دیگر مسكو از مهرماه سال گذشته با استفاده از بمب افكن های روسی مجموعه یگان هوافضای خود مستقر در سوریه، پرواز بمب افكن های قاره پیما به صورت رفت و برگشت از خاك روسیه و همچنین موشكباران از ناوها و زیردریایی ها، تروریست ها به ویژه داعش و جبهه النصره و همچنین گروههای مسلح مورد حمایت كشورهای غربی-عربی ضدسوری را از حالت پیشروی و هجومی به دفاعی و زمین گیری كشانده است.
اروپام ** انتشار دهنده: هادی مولوی نیا