به گزارش ايرنا از روابط عمومي معاونت آموزشي وزارت بهداشت، دكتر باقر لاريجاني روز پنجشنبه در نشست معاونين آموزشي دانشگاههاي علوم پزشكي كشور كه در دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزار شد، افزود: توسعه دانش پزشك خانواده از ديگر برنامه هاي معاونت آموزشي وزارت بهداشت در راستاي ارتقاي پاسخگويي نظام آموزش عالي سلامت است.
معاون آموزشي وزارت بهداشت برآورد نيروهاي مورد نياز نظام سلامت را يكي از محورهاي مهم براي برنامه ريزي هدفمند در حوزه آموزش ذكر كرد و گفت: برآورد نيروي انساني مورد نياز نظام سلامت در بازه زماني 5 ساله صورت گرفته و با برش هاي منطقه اي تا پايان سال در اين زمينه قراردادهايي با دانشگاههاي علوم پزشكي منعقد خواهد شد و براين اساس برنامه 5 ساله دانشگاهها براي تربيت نيروي انساني مشخص خواهد شد.
**معاونين آموزشي دانشگاههاي علوم پزشكي آمايش آموزش عالي سلامت و ماموريت گرايي را بطور جدي دنبال مي كنند
معاون آموزشي وزارت بهداشت گفت: در ادامه اجراي بسته هاي تحول و نوآوري در آموزش علوم پزشكي كارگروه هاي رصد اين بسته ها در سطح ملي تشكيل شده و استراتژي هاي اجراي بسته ها تا پايان سال 95 در اين كارگروه ها تدوين گرديده است.
وي افزود: عليرغم حجم عظيم كار حوزه آموزش علوم پزشكي از سال گذشته سعي شد با تمركز بر نقاط استراتژيك زمينه هاي تحول در آموزش علوم پزشكي فراهم گردد.
دكتر لاريجاني بر لزوم وجود نقشه راه روشن در حوزه آموزش علوم پزشكي كشور تاكيد كرد و اظهار داشت: فلسفه تدوين برنامه هاي تحول و نوآوري در آموزش علوم پزشكي ايجاد اين نقشه بوده و لازم است دانشگاهها هم با توجه به ظرفيت هاي خود بدانند مي خواهند به كجا برسند و براي حركت در مسير مرجعيت در حوزه هايي خاص برنامه ريزي كنند.
معاون آموزشي وزارت بهداشت با اشاره به تدوين برنامه هاي تحول و نوآوري در آموزش علوم پزشكي با همكاري تمامي دست اندركاران نظام سلامت كشور گفت: عليرغم چالش هايي كه در حوزه آموزش با آن مواجه هستيم، اين برنامه ها با جديت در دانشگاههاي علوم پزشكي در دست پيگيري است.
وي با بيان اينكه برنامه هاي تحول و نوآوري در آموزش علوم پزشكي حوزه آموزش در دانشگاههاي علوم پزشكي كشور را هدفمند نموده است، خاطرنشان كرد: ماموريت هاي ويژه اي در راستاي اين برنامه ها به مناطق آمايشي و دانشگاهها واسپاري شده و دانشگاهها به نمايندگي از وزارت بهداشت ماموريت ها را در سطح ملي دنبال مي نمايند.
دكتر لاريجاني دستيابي به مرجعيت علمي در حوزه آموزش علوم پزشكي را هدف عمده برنامه هاي تحول و نوآوري در آموزش علوم پزشكي ذكر كرد و اظهار داشت: چنانچه دانشگاههاي علوم پزشكي كشور در حوزه هاي خاصي حركت نمايند مي توانند به سمت مرجعيت علمي حركت كنند.
معاون آموزشي وزارت بهداشت به تدوين كتب مرجع در حوزه دندانپزشكي اشاره كرد و گفت: تدوين كتب مرجع زمينه هاي هويت گرايي در حوزه هاي مختلف علوم را فراهم مي آورد و بر همين مبنا از بوردهاي علوم پزشكي كشور خواسته شده تا نسب به تدوين كتب مرجع در حيطه هاي تخصصي خود اقدام نمايند.
دكتر لاريجاني راه اندازي مركز تحقيقات راهبردي آموزش علوم پزشكي را ديگر اقدام وزارت بهداشت در راستاي دستيابي به مرجعيت علمي ذكر كرد و اذعان داشت: به زودي گرنت هاي پژوهشي براي كار در زمينه آموزش علوم پزشكي و بسته هاي تحول و نوآوري به دانشگاهها ارائه مي شود و اميدواريم نتايج پژوهش هاي صورت گرفته بتواند زمينه هاي ارتقاي آموزش علوم پزشكي را فراهم نمايد.
معاون آموزشي وزارت بهداشت بر لزوم كارآفريني در نظام سلامت و بهره برداري از ظرفيت بخش خصوصي در ارتقاي آموزش علوم پزشكي تاكيد كرد و گفت: مسيرهايي براي ارتقاي مشاركت بخش خصوصي در حوزه آموزش علوم پزشكي طراحي شده كه به زودي در شوراي گسترش دانشگاههاي علوم پزشكي مصوب و پيگيري خواهد شد.
دكتر لاريجاني گفت: ماموريت هايي به مناطق آمايشي سپرده شده و خوشبختانه عليرغم زمان كمي كه از شروع اين كار مي گذرد اقدامات بسيار ارزشمندي در دانشگاههاي كشور صورت گرفته و لازم است براي پيشبرد نظام مند اين ماموريت ها مسئولين دانشگاهها با نگاهي ملي با يكديگر همكاري نمايند.
اجتمام/1193/1440
تنظيم: حسن حيدري** انتشار:معصومه گلشن
تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۶
تهران - ايرنا - معاون آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: حدود 6 هزار پزشك عمومي با عنوان پزشك خانواده در سطح كشور مشغول به كار هستند و طي قراردادي با سازمان جهاني بهداشت به زودي دوره آموزشي 6 ماهه اي به صورت مجازي براي ارتقاي دانش اين همكاران برگزار خواهد شد.