به گزارش ایرنا، دكتر علی كرمی بعدازظهر پنجشنبه در همایش نقش پدافند غیرعامل در مقابله با تهدیدهای زیستی كه به مناسبت هفته پدافند غیرعامل در قزوین برگزار شد،افزود: امروز دشمن برای تهدید ما دیگر از سلاح نظامی كمتر استفاده كرده و به جای آن از سلاح های جدید خود كه در حوزه سایبری و بیولوژیك كاربرد دارند، استفاده می كند.
وی اضافه كرد: دشمن به دلیل ناتوانی و هزینه بالای تهدیدهای نظامی این مورد را در اولویت چندم خود قرار داده و به جای آن به روش های نوین همچون تهدیدهای زیستی مانند بیوتروریسم روی آورده است.
كرمی، نامحسوس بودن را یكی از ویژگی های تهدیدهای نوین برشمرد و اضافه كرد: با اشراف كامل امنیتی و نظامی ایران بر مناطق مرزی و بیرون از مرزها امروز دشمن از طریق نظامی و تروریسم آشكار قادر به آسیب زدن به كشور و مردم نیست و به همین دلیل آنها شیوه های غیرمستقیم و پنهانی را برای حمله و تهدید انتخاب كرده اند.
رئیس پژوهشكده مجازی بیوتكنولوژی پزشكی كشور، تهدیدهای نوین دشمن را با محوریت انسان و فناوری دانست و اظهار كرد: انسان دارای تفكر بوده و فناوری نیز هر روز در حال تغییر و پیشرفت است بنابراین این نوع تهدیدها هر روز پیچیده تر شده و شناسایی و مقابله با انها نیز به همین نسبت سخت تر از تهدیدهای قدیمی و كلاسیك است.
كرمی با بیان اینكه تهدیدهای زیستی دشمن به ما نزدیك هستند و باید آنها را جدی گرفت، اظهار كرد: برای مقابله با این تهدیدها باید در مصرف مواد غذایی خود حساسیت نشان دهیم و عادت های غلط را از بین ببریم.
وی با بیان اینكه امروز دشمن با شیوه های آسان تر و ارزان تر می تواند امنیت و سلامت ما را تهدید كرده و به خطر بیاندازد، افزود: دست كاری ژنتیكی بر روی مواد غذایی و همچنین آلوده كردن مزارع و محصولات كشاورزی از جمله این تهدیدها است كه لزوم توجه هر چه بیشتر به پدافند غیرعامل در حوزه زیستی را می رساند.
استاد دانشگاه بقیه الله الاعظم (ص) به ویژگی تهدیدهای بیولوژیك دشمنان پرداخت و گفت: این تهدیدها فاقد مشخصات فیزیكی همچون رنگ و بو بوده و دارای اثر تاخیری هستند و نمی توان آنها را مانند حمله های نظامی به شكل سریع تشخیص داد.
رئیس پژوهشكده مجازی بیوتكنولوژی پزشكی كشور با اشاره رشد روزافزون بیماری های سخت درمان مانند سرطان ها كه ناشی از ترویج فرهنگ استفاده از محصولات غذایی ناسالم و مضر از سوی بیگانگان است، مردم را به تغذیه صحیح و سالم دعوت كرد و گفت: باید از مصرف آن دسته از غذاها كه تهدیدی برای سلامتی ما به شمار می روند بپرهیزیم.
این متخصص حوزه پدافند غیرعامل ادامه داد: امروز غذا یك سلاح است و كشورهای زورگو و مستكبر به وسیله آن می توانند بر سایر كشورها فشار وارد كرده و یا سلامت شهروندان آنها را دچار آسیب كنند.
وی، عامل ابتلا به بسیاری از بیماری ها را دارای منشا غذایی دانست و تاكید كرد: باید حدالامكان از مصرف محصولات تراریخته (اصلاح شده ژنتیكی) پرهیز كرده، فست فود را كنار گذاشته و همچنین غذاهای چرب را نیز استفاده نكرده تا سلامت خود را حفظ كنیم.
استاد دانشگاه بقیه الاعظم (ص)، شناسایی تهدیدها و اولویت بندی آنها، شناختن نقاط آسیب پذیر و اقدام برای كاهش آسیب های مربوط به تهدیدهای دشمن را از اصول پدافند غیرعامل خواند و گفت: مجموعه كارهای ما برای دفع خطر دشمن باید منجر به افزایش پایداری و بازدارندگی و تداوم فعالیت های مهم و حیاتی باشد به معنای آن كه تهدیدها منجر به اختلال در زندگی شهروندان و خدمات رسانی به آنها نشود.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود دشمن را در تلاش برای تغییر افكار، باورها و رفتارها و ساختارهای ایرانیان دانست و افزود: این موارد استراتژی دشمن برای غلبه بر مردم ایران و نفوذ و تسلط بر كشور است.
كرمی با بیان اینكه نباید خیال كنیم كه در زمان صلح مورد تهدید و آسیب دشمن واقع نمی شویم، اظهار كرد: امروز دشمن با هجوم سایبری در كنار تهاجم فرهنگی و اقتصادی و همچنین اتخاذ حمله های بیولوژیكی مانند آلوده كردن اب، غذا و خاك و هوا و انتشار بیماری ها در تلاش برای آسیب زدن به ما است.
این متخصص حوزه پدافند غیرعامل با اشاره به تمركز دشمن برای حمله های بیولوژیكی به كشور، اظهار كرد: دشمن درصدد است تا با عوامل زیستی به سلامت مردم آسیب زده و به اهداف خود برسد بنابراین بسیار مهم است كه مدیران و دست اندركاران كشور به طور مرتب تهدیدات حوزه زیستی را رصد كرده و برای مقابله با آنها آماده باشند.
رئیس پژوهشكده مجازی بیوتكنولوژی پزشكی كشور، نداشتن سند راهبردی برای مقابله با تهدیدهای زیستی را با وجود برنامه های اتخاذ شده پدافندی در این حوزه یكی از چالش های كشور در حوزه پدافندغیرعامل دانست و در پایان اظهار داشت: باید در این خصوص سندی تهیه شود تا تهدیدهای این بخش به طور دقیق رصد شده و برای مقابله با آن در زمان لازم برنامه ریزی شود.
پدافند غیرعامل به مجموعه اقدام های دفاعی غیرمسلحانه گفته می شود كه موجب افزایش بازدارندگی، كاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت های ضروری، ارتقای پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در برابر تهدید و اقدام نظامی دشمن می شود.
2 تا 8 آبان ماه، هفته پدافند غیرعامل نام گذاری شده است.
3013/ 6128
خبرنگار: رضا اولادی** انتشاردهنده: وحید مقدم سلیمی
تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۲
قزوین-ایرنا- رئیس پژوهشكده مجازی بیوتكنولوژی پزشكی كشور گفت: شیوه دشمنان برای ضربه زدن به مردم و كشور تغییر پیدا كرده و از بخش نظامی به حوزه های سایبری و بیولوژیك انتقال یافته است.