به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، در این تحقیقات متخصصان دانشگاه نیوكاسل با همكاری محققان دانشگاه ریو دو ژانیرو واقع در برزیل، ساختار بافت چین خورده مغز انسان و تغییرات آن در اثر افزایش سن را مورد بررسی قرار دادند.
محققان از طریق بررسی ساختار چین خوردگی مغز هزار نفر دریافتند چین خوردگی مغز انسان بر اساس یك قانون ساده ایجاد می شود. همچنین دریافتند یكی از مولفه های موثر در این فرآیند كه تحت عنوان فشار درون غشای مغز تفسیر می شود، با افزایش سن كاهش می یابد. علاوه بر این محققان دریافتند نحوه چین خوردن مغز مردان با زنان تفاوت اساسی دارد و همچنین اندازه مغز، سطح غشا و میزان چین خوردگی نیز در آن ها متفاوت است. مغز زنان در مقایسه با مردان همسن، چین خوردگی كمتری دارد. با وجود این هم چین خوردگی مغز زنان و هم مغز مردان از یك قاعده واحد تبعیت می كند.
این تحقیقات بر اساس تحقیقات قبلی انجام شده است كه نشان می داد نحوه چین خوردگی مغز تمام حیوانات از یك قاعده خاص تبعیت می كند.
به اعتقاد محققان، نتیجه این تحقیقات می تواند راهگشای درمان انواع آسیب ها و بیماری های مربوط به مغز از جمله آلزایمر باشد.
نتایج این تحقیقات در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America منتشر شده است.
علمی (6)** 9259**1440
مترجم:سپیده علی كاشانی** انتشاردهنده: معصومه گلشن
تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۸
تهران-ایرنا-مطالعات محققان دانشگاه نیوكاسل در انگلیس نشان می دهد مغز دقیقا مشابه پوست به مرور زمان و با افزایش سن قابلیت ارتجاعی و استحكام خود را از دست می دهد و پیر می شود.