وین - ایرنا - چند هفته پیش از انتخابات ریاست جمهوری اتریش ، رئیس حزب راست افراطی «آزادی» اتریش با انتشار بخشی از یك شعر مورد استفاده حزب نازی و همچنین انتشار تصویری از یك پناهجوی سوری و انتشار نظراتی در نكوهش پناهجویان ، خبرساز شد.

به گزارش رویترز ، هاینتس كریستین اشتراخه رییس حزب آزادی روز چهارشنبه همزمان با روز ملی اتریش بخشی از شعری سروده «اوتوكار كرنشتوك» (Ottokar Kernstock) را در صفحه فیسبوك خود منتشر كرد؛ این شعر در فاصله سالهای 1929 تا 1938 سرود ملی اتریش بود. كرنشتوك این شعر را در سال 1923 برای یك گروه سوسیالیست ملی اتریش سرود. او در سال 1928 درگذشت.
الكساندر فان در بیلن نامزد مستقل مورد حمایت حزب سبز اتریش در انتخابات ریاست جمهوری این كشور از نوربرت هوفر رقیب خود از حزب آزادی خواسته است كه از این اقدام اعلام برائت كند.
فان در بیلن به روزنامه كوریر گفت: می توان گفت كه كرنشتوك یكی از كسانی بود كه راه را برای به قدرت رسیدن سوسیالیسم ملی هموار كرد؛ چه چیزی مانع می شود كه هوفر به این كار اعتراض كند؟
یك سخنگوی پلیس وین گفت كه وظیفه دفتر دادستانی است كه مشخص كند آیا در این اقدام جرمی روی داده است یا نه. انتشار و ترویج ایده های سوسیالست های ملی در اتریش غیرقانونی است.
سوسیالیسم ملی اتریش یك جنبش طرفدار آلمان بود كه در ابتدای قرن 20 شكل گرفت كه در دوران حكومت انگلبرت دالفوس (1932- 1934) سركوب شد و سازمان سیاسی آن با عنوان حزب كارگران سوسیالیست ملی آلمان ، در اوایل سال 1933 غیرقانونی اعلام شد اما پس از انضمام اتریش به آلمان نازی در سال 1938 احیا و به بخشی از حزب نازی آلمان تبدیل شد.
روزنامه استاندارد اتریش نیز در صفحه اول خود درباره مطلب اشتراخه و با اشاره ضمنی به اشغال اتریش توسط آلمان نازی در سال 1938 نوشت: هر كسی كه بخواهد این مسیر را طی كند باید بداند كه این مسیر زوال و تباهی است كه یك بار در گذشته آن را تجربه كردیم.
رئیس حزب آزادی اتریش همچنین در فیسبوك خود تصویری از یك پناهجوی سوری كه قصد خودكشی داشته است منتشر كرد كه موجی از اظهارنظرهای ضدپناهجویان را بر انگیخت و یك وكیل اتریشی نیز خواستار فیلتر شدن صفحه فیسبوك اشتراخه شده است.
به گزارش ایرنا ، این موضوع تنها چند هفته پیش از آن خبر ساز شد كه قرار است نوربرت هوفر نامزد حزب آزادی در انتخابات ریاست جمهوری با الكساندر فان در بیلن نامزد مستقل مورد حمایت حزب سبز رقابت كند و نظرسنجی ها از نزدیك بودن دو نامزد انتخاباتی حكایت دارد اما حزب آزادی در ماههای گذشته در نظرسنجی برای انتخابات پارلمانی سال 2018 از احزاب دیگر پیش افتاده است.
انتخابات ریاست جمهوری اتریش روز پنجم اردیبهشت امسال برگزار شد و برای اولین بار در تاریخ این كشور پس از جنگ جهانی دوم ، نامزد هیچیك از دو حزب اصلی اتریش یعنی حزب محافظه كار «مردم اتریش» (OVP) و حزب سوسیال دموكرات اتریش (SPO) به دور دوم انتخابات راه نیافتند. دور دوم انتخابات روز دوم خرداد با رقابت «نوربرت هوفر» نامزد حزب راست افراطی «آزادی» (FPO) و «الكساندر فان در بیلن» نامزد مستقل مورد حمایت حزب سبز اتریش برگزار شد و وان در بیلن با اختلاف تنها حدود 31 هزار رای در برابر هوفر پیروز شد. در پی شكایت حزب آزادی اتریش ، دادگاه قانون اساسی این كشور روز 11 تیرماه امسال نتایج دور دوم انتخابات ریاست جمهوری این كشور را به علت برخی بی نظمی ها و تخلفات در شمارش آراء باطل اعلام كرد. انتخابات مجدد ریاست جمهوری طبق تصمیم جدید وزارت كشور قرار است روز چهارم دسامبر (14 آذر) برگزار شود .
اروپام**1078**
مترجم: بابك جعفری **انتشار دهنده: مریم شفعیعی