به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، معصومه ابتكار كه به عنوان نماینده دولت برای دفاع از لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا در جلسه علنی روز یكشنبه مجلس شورای اسلامی حضور یافت در سخنانی اظهارداشت: زمانی كه دستگاه های سنجش میزان آلودگی هوا را نشان می دهد باید به سرعت درباره ایجاد محدودیت ها در شهرها تصمیم گرفت.
وی تصریح كرد: پس از اتفاقاتی كه در عراق رخ داد و چاه های نفت توسط داعش به آتش كشیده شد ما نگران این بودیم كه باد این آلاینده ها را به سمت ایران آورد، بنابراین به حالت آماده باش درآمدیم اما این اتفاق رخ نداد و از این بابت بسیار خوشحال شدیم.
معاون رییس جمهوری همچنین گفت: در این میان باید به سرعت دستگاه های سنجش آلودگی فعال می شدند تا می توانستیم تدابیر لازم را اتخاذ كنیم.
ابتكار با بیان این كه در ماده 3 این لایحه خواهان اجازه به دولت برای ورود به بحث گردوغبار و آلایندگی هوا هستیم، ادامه داد: اشكالی ندارد كه دولت در این زمینه ورود پیدا كند ،ماده 3 درباره مرگ و زندگی انسان ها تصمیم گیری می كند بنابراین در این ماده خواهان همكاری سازمان محیط زیست با وزارت كشور كه همان ستاد مدیریت بحران است هستیم تا بتوانیم بصورت لحظه ای برای رفع این اضطرار تصمیم گیری كنیم اما برای خروج از وضعیت اضطرار دیگر احتیاجی به هماهنگی با سایر دستگاه ها نیست.
پس از سخنان رییس سازمان حفاظت محیط زیست نمایندگان مجلس با ماده 3 این لایحه موافقت كردند.
بر اساس ماده 3 در مواقع اضطرار، سازمان حفاظت محیط زیست با همكاری وزارت كشور و با تصویب هیات وزیران ممنوعیتها یا محدودیتهای موقت زمانی، مكانی و نوعی را برای پیشگیری از اثرات زیانبار و مقابله با منابع آلودهكننده هوا برقرار كرده و بلافاصله مراتب را از طریق رسانههای همگانی بهاطلاع عموم میرساند.
با تصویب نمایندگان مجلس با برطرف شدن شرایط اضطراری و كاهش آلودگی هوا، سازمان نسبت به رفع ممنوعیت و محدودیت برقرار شده، اقدام و مراتب را به نحو مقتضی به عموم اطلاع میدهد.
براساس تبصره1 این ماده نیز میزان و نحوه جریمه نقدی و توقف واحدهای مشمول متمرد از دستور سازمان و دارندگان وسایل نقلیه موتوری كه وارد محدوده ممنوعه میشوند بنابر پیشنهاد مشترك سازمان و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به تصویب مجلس شورای اسلامی میرسد.
همچنین طبق تبصره2 در این شرایط تمامی دستگاه ها و ارگانهای ذیربط در محدوده ضوابط قانونی موظف به همكاری و رعایت الزامات اعلامی سازمان هستند. مسئولان و مدیران مستنكف از این حكم، مشمول ماده(576) قانون مجازات اسلامی (كتاب پنجم- تعزیرات) میشوند.
سازمان حفاظت محیط زیست در تبصره 3 موظف شد آییننامه اجرایی مدیریت شرایط اضطرار و به روزرسانی آن را با همكاری وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، كشور، صنعت، معدن و تجارت و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران تهیه كند و حداكثر ششماه پس از ابلاغ این قانون به تصویب هیأت وزیران برساند.
سیام**9103** 1336 خبرنگار: حمید شهریاری ** انتشاردهنده: مهرنوش خانزائی
تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۲
تهران- ایرنا- رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: وضع محدودیت تردد در مواقع بسیار اضطراری، موقتی و برای چند روز جهت پیشگیری از اثرات زیانبار و مقابله با منابع آلوده كننده هوا خواهد بود.