دزفول - ايرنا - كندوهاي طبيعي عسل در بوستان هاي شهري دزفول و درختان سطح شهر از سوي عده اي سرقت مي شوند.

به گزارش ايرنا با آغاز فصل پائيز و عسل سازي زنبورها عده اي سودجو كه افرادي غير بومي و مهاجر مي باشند با تجسس در سطح شهر دزفول و بوستان هاي شهري ، كندوهاي عسل زنبورهاي وحشي را سرقت كرده و در بازار به فروش مي رسانند.
شماري از شهروندان دزفولي در چند روز اخير در تماس با دفتر خبرگزاري جمهوري اسلامي با ابراز نگراني از اين نوع سرقت كه اخيرا در سطح بوستان ها و فضاي سبز دزفول از سوي عده اي جوان مهاجر در حال انجام است خواستار برخورد نيروي انتظامي ، شهرداري و ساير دستگاه هاي ذيربط با اين افراد شدند.
يك شهروند دزفولي به ايرنا گفت:اين افراد ابتدا كندوهاي عسل را بر روي درختان در سطح خيابانها و معابر شهري شناسايي كرده و سپس با بالا رفتن از درختان اقدام به سرقت كندوهاي عسل مي نمايند.
وي افزود:افراد مذكور همچنين از درختان برخي منازل كه شاخه هاي آنها در فضاي بيرون ساختمان قرار دارد بالا رفته و به منظور بردن كندوي عسل براي خانواده ها ايجاد مزاحمت مي كنند.
يك باغدار دزفولي نيز به خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي گفت: كندوهاي عسل در باغ هاي منطقه دزفول از سوي عده اي سرقت شده و در بازار شهر به فروش مي رسند.
وي افزود:علاوه بر كندوهاي عسل ، محصول مركبات باغ ها به خصوص باغ هايي كه ديوار ندارند از سوي اين افراد سرقت مي شوند كه جا دارد اقدامي در اين رابطه صورت گيرد.
يك مغازه دار در دزفول نيز به خبرنگار ايرنا گفت: كندوي عسل همراه با موم به عنوان عسل درخت كنار منطقه دزفول كيلويي تا يك ميليون و 500 تا يك ميليون و 600 هزار ريال ريال در بازار دزفول به فروش مي رسد.
وي افزود:برخي افراد كه كندوهاي عسل را از درختان جمع آوري مي كنند روزانه تا 10 كيلوگرم عسل در بازار دزفول به فروش مي رسانند.
سرقت كندوهاي عسل از سطح فضاي سبز و بوستان هاي شهري دزفول در حالي است كه هيچ ارگاني مسئول جلوگيري از اين اقدام سودجويان نيست و با وجود تذكر مردم توجهي به اين امر نمي شود.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان دزفول در اين رابطه به خبرنگار ايرنا گفت: متاسفانه قانوني در خصوص برداشت عسل درختان بوستانها و باغهاي شهري وجود ندارد و اين امر موجب سوء استفاده برخي افراد شده است.
فرهاد قلي نژاد با بيان اينكه هرگونه برداشت عسل در مناطق حفاظت شده ممنوع مي باشد افزود:براي حفاظت از گونه هاي طبيعي و بومي منطقه اقدام فوري در اين رابطه ضروري است.
وي افزود:برخي افراد سودجو اقدام به برداشت عسل از سطح باغات و بوستانهاي شهرستان دزفول مي كنند كه اين امر منجر به آسيب به كندوها و به خطر افتادن گونه زنبور وحشي مي شود .
رئيس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان دزفول اظهار كرد:در حال حاضر تنها مناطق حفاظت شده دزفول از جمله پارك ملي دز،منطقه حفاظت شده قلعه شاداب و هفت تنان و اثر طبيعي آبشار بيشه جزو مناطق حفاظت شده دزفول محسوب مي شوند كه برداشت عسل در اين مناطق به دليل اينكه اين مناطق قرارگاه ژنتيك گونه زنبور وحشي اند ممنوع است.
قلي نژاد گفت: هرگونه برداشت عسل از مناطق حفاظت شده دزفول ممنوع مي باشد و با متخلفان برخورد قانوني صورت مي گيرد.
7278/6068
خبرنگار:رقيه كردي-انتشار دهنده:محمدعلي فريدپناه