تهران- ایرنا- رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام سوابق همكاری ایران و سنگال در تقویت صنعت خودروسازی را یادآور شد و خطاب به سفیر این كشور گفت: ایران برای تقویت روابط همه جانبه خود با سنگال هیچ محدودیتی ندارد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت‌الله اكبر هاشمی رفسنجانی امروز -یكشنبه- در دیدار «باباكاربا»، سفیر سنگال در جمهوری اسلامی ایران با بیان این مطلب افزود: «سنگال دروازه غربی آفریقا از طریق اروپاست».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به برنامه‌های وسیع جمهوری اسلامی ایران اشاره كرد و ادامه داد: هنوز روابط ایران و سنگال در سطح واقعی نیست و امروز هم در هر زمینه‌ای كه شما بخواهید، می‌توانیم همكاری داشته باشیم.
هاشمی رفسنجانی با یادآوری برنامه‌های سفر خود در راستای برگزاری اجلاس سران كشورهای اسلامی در آن كشور اظهار كرد: ایرانی‌ها، اصولاً به سنگال علاقه‌مند هستند و حتی قبل از انقلاب هم ایران كارهای زیادی در كشور شما انجام داده بود.
هاشمی رفسنجانی از سفیر سنگال خواست تا سلام وی را به رئیس جمهور این كشور برساند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به تقاضای مكتوب سفیر سنگال برای همكاری‌های دانشگاه آزاد اسلامی با دانشگاه‌های سنگال، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی ظرفیت‌های خوبی مخصوصاً در فضای مجازی دارد، كه می‌توانیم همكاری‌ها را گسترش دهیم و قدم اول ایجاد دفتر دو دانشگاه در تهران و داكار است.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به ظرفیت‌های ایران و سنگال برای گسترش سرمایه‌گذاری‌ها، تصریح كرد: ایران و سنگال تا به حال براساس ظرفیت‌ها كار نكرده‌اند كه باید سرمایه‌گذاران بخش‌های دولتی و خصوصی فعال‌تر شوند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری سفر خود به كشورهای شرق آفریقا، گفت: یكی از تقاضاهای آنها ایجاد واحدهای دانشگاهی و تقویت دانشگاه‌های موجود در كشورهایشان بود.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به برنامه دانشگاه آزاد اسلامی برای تأسیس واحدهایی در همه كشورهای شرق آفریقا، اضافه كرد: در جزیره زنگبار زمینی را برای ساخت دانشگاه آزاد اختصاص داده بودند و كارها با تربیت معلم برای آموزش زبان سواحلی شروع شده بود كه پس از دوران ریاست جمهوری من، آن طرح‌ها متوقف شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأكید بر این نكته كه «اكثر كشورهای آفریقایی برای آموزش نیروهای متخصص مشكل دارند»، گفت: اگر این مشكل برطرف شود، خود آفریقایی‌ها كشورهای خود را می‌سازند.
هاشمی رفسنجانی با ابراز نگرانی از افزایش اقدامات گروه‌های تروریستی در بعضی از كشورهای آفریقایی، از جمله سومالی، گفت: باید هوشیار باشید كه بوكوحرام مثل دیگر گروه‌های تروریستی در كشورهای آفریقایی نفوذ نكند و از جوانان آفریقا سربازگیری نكنند.
** ایران را گنجینه‌ غنی برای مسائل فنی و تخصصی می‌دانیم
باباكاربا در آغاز دیدار با بیان اینكه «سفیر تام الاختیار و فرستاده ویژه رئیس‌جمهور به تهران هستم»، گفت: ما ایران را گنجینه‌ غنی برای مسائل فنی و تخصصی می‌دانیم و حضورم بعد از چند سال وقفه در تهران، نشان از اراده‌ی كشور متبوعم برای تقویت روابط است كه سوابق دیرینی در تاریخ دو كشور دارد.
سفیر سنگال در تهران با اشاره به دعوت رسمی از دكتر روحانی برای سفر به آن كشور، گفت: در حال برنامه‌ریزی برای تاریخ این سفر هستیم كه امیدواریم با رفت و آمدهای مسؤولین، روابط دو كشور گسترش یابد.
وی با بیان این جمله كه «اخیراً میدان بزرگی از نفت و گاز كشف كردیم»، گفت: برای بهره‌برداری بهتر از این منابع غنی، نیازمند همكاری‌های علمی و تخصصی ایران، به خصوص دانشگاه آزاد اسلامی هستیم كه امیدواریم این كار هر چه زودتر انجام شود.
باباكاربا با تقدیم نامه‌ای برای تقاضای همكاری دانشگاه آزاد اسلامی با دانشگاه‌های سنگال گفت: درصدد ایجاد روابط بین دانشگاه‌های كشورم با دانشگاه آزاد اسلامی هستیم تا از تجربه‌های گرانقدر شما برای گسترش مسایل آموزشی و تحقیقی استفاده نمائیم.
سفیر سنگال با تأكید بر علاقه رئیس جمهور كشورش به ادبیات، هنر و فرهنگ ایران و زبان فارسی گفت: علاوه بر تأسیس مركزی برای تقویت فرهنگ ایران در داكار، در حال برگزاری همایشی برای تعمیق روابط و استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی جمهوری اسلامی هستیم.
باباكاربا با تكرار تقاضای خود برای همكاری دانشگاه آزاد اسلامی با دانشگاه‌های سنگال، مخصوصاً برای آموزش بهره‌برداری از منابع نفت و گاز بر اولویت اول كشورشان برای تحصیل دانشجویان در یكی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در داخل كشور تأكید كرد كه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در پاسخ به این تقاضا گفت: آماده‌ همكاری با دولت و ملت سنگال هستیم و مسؤولان دانشگاه آزاد اسلامی نیز در راستای سیاست‌های كلی نظام برای گسترش روابط با كشورهای آفریقایی، می‌توانند با پذیرش دانشجو و یا تأسیس دفتر و واحد، به كشور شما كمك كنند.
سیام**3061**3070**1449*تنظیم كننده: میترا بلندقامتی*انتشاردهنده: امیر كاردان راد