پكن - ایرنا - ششمین اجلاس ایران شناسی دانشگاه پكن پس از دو روز فعالیت و با تاكید بر انجام همكاریهای مشترك تحقیقاتی میان نهادهای فرهنگی دو كشور به كار خود پایان داد.

به گزارش ایرنا، در این نشست كه در محل دانشكده زبانهای خارجی دانشگاه پكن برگزار شد، علاوه بر سخنرانی اساتید و كارشناسان ایران شناس، 40 مقاله در پنل هایی تحت عناوین «فرهنگ ایرانی اسلامی در چین»، «مطالعات سلسله یوان»، «ارتباطات فرهنگی و ادبیات»، «فرهنگ سیاسی»، «داروها و گیاهان دارویی»، «جاده ابریشم و میراث باستانی» و... قرائت شد.
در آیین اختتامیه این اجلاس كه یكشنبه شب در همین مكان برگزار شد، چند تن از اساتید شركت كننده ضمن جمع بندی این نشست دو روزه، به ارائه دیدگاهها و نقطه نظرات خود پرداختند.
آنان در سخنان خود نشست های ایران شناسی را دارای روندی رو به رشد دانسته و سطح علمی سمینار ششم را مطلوب و رضایت بخش خواندند.
خانم دكتر «وانگ ایدن» رئیس پژوهشگاه ایران دانشگاه پكن نیز به عنوان یكی از سخنرانان مراسم پایانی، با گرامی داشت یاد و خاطره استاد «یه لیانگ» رئیس پیشین پژوهشگاه ایران كه دو دوره پیشین سمینار را برگزار كرده بود، به جمع بندی مباحث سمینار پرداخت.
«محمد رسول الماسیه» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در چین نیز طی سخنانی ضمن تقدیر از برگزاركنندگان این گردهمایی فرهنگی، اجلاس ششم را با توجه به مقالات و سخنرانی های ارائه شده و همچنین توجه شركت كنندگان به تاریخ، تمدن، فرهنگ و هنر ایران زمین بسیار پرمحتوی و موفقیت آمیز خواند.
او افزود: مباحثی كه از سوی اساتید مطرح می شد مكمل یكدیگر بودند و در واقع هر كدام به تعمیق تحقیق سایر اساتید كمك می كرد.
رایزن فرهنگی كشورمان در چین همچنین با تقدیر از حضور دكتر «كاوز» از آلمان و دكتر «سونیكی» از ژاپن در اجلاس ششم، ابراز امیدواری كرد كه این حضور به پیوند حلقه های ایران شناسی در كشورهای مختلف كمك كرده و ایران و چین نیز همچنان بتوانند در زمینه علم، دانش و تمدن سازی به بشریت خدمت كنند.
«قدرت الله علیزاده» معاون اطلاع رسانی و همكاریهای بین الملل بنیاد ایران شناسی هم ضمن تشریح مفاهیم ایران شناسی و آموزش زبان فارسی؛ از آمادگی بنیاد ایران شناسی برای كمك به پروژه های مختلف تحقیقی و آموزشی میان نهادهای مختلف فرهنگی ایران و چین خبر داد.
وی گفت كه بنیاد ایران شناسی آمادگی اعطای بورس تحصیلی و فرصت مطالعاتی به دانشجویان علاقمند چینی را دارد و این بنیاد آماده است در سال آینده میزبان یك گروه پنج تا هفت نفره از ایران شناسان جوان برای گذراندن دوره آموزشی دو هفته ای باشد.
علیزاده با بیان اینكه بنیاد ایران شناسی، انجمن ایران شناسان را تشكیل داده و هم اكنون 2400 عضو دارد، از اساتید حاضر در اجلاس دعوت كرد به عضویت آن در آیند.
او همچنین گفت كه این انجمن قادر است مهمترین اخبار حوزه ایران شناسی را به صورت بولتن و به شكل مستمر برای اعضا ارسال كند.
همچنین در خاتمه این اجلاس؛ اساتید و دانشجویان در ضیافت شامی كه توسط سفیر كشورمان در چین برای آنان ترتیب داده شده بود شركت كردند.
«علی اصغر خاجی» با ابراز خرسندی از برگزاری ششمین سمینار ایران شناسی، ارائه 40 مقاله در این همایش دو روزه را نشان دهنده موفقیت آمیز بودن آن عنوان كرد.
وی گفت: امیدوارم كه جمع بندی این نشست به همه شما كمك كند كه گام های بلندتری برای ایران شناسی در چین و به تبع آن چین شناسی در ایران بردارید.
آساق**1597*انتشاردهنده: فرهاد راستی