مسكو - ایرنا - دانشمندان روسی حركت آرام یا خزش لایه های چندصد كیلومتری زمین (صفحه های تكتونیكی) را ثبت كرده اند كه بیشترین اندازه مربوط به استرالیا با 1،5 متر جابجایی در 22 سال گذشته است.

به گزارش ایرنا، برپایه نتایج پژوهش های انجام شده، صفحات عظیم تكتونیكی به ضخامت صد ها كیلومتر در حال حركت هستند، یعنی سیاره زمین صفحات را از یكدیگر دور می كند و برای نمونه فاصله بین آمریكا و اروپا بیشتر می شود.
خبرگزاری اسپوتنیك روز دوشنبه در این باره نوشت: محاسبات كارشناسان روسی سرعت دور شدن قاره ها از یكدیگر را دو تا سه سانتی متر در سال می داند و علت این تغییرات با جابجایی صفحات تكتونیكی اقیانوس آرام ارتباط دارد كه از زیر آمریكای شمالی همیشه می خزد.
برپایه یافته ها، تقریبا با همین آهنگ سرعت، اروپا به آفریقا نزدیك می شود و مشابه آن صفحه تكتونیكی اورآسیای روسیه هم در حال حركت به سوی ژاپن است كه خیلی آرام و كند یعنی سالانه سه سانتی متر صورت می گیرد، اما همیشگی است.
نزدیكی تكتونیكی مطابق قوانین طبیعت انجام می شود، ولی اكنون پرسش این است كه كدام یك از بخش های زمین به هم نزدیك یا از یكدیگر دور می شوند.
بنا به این گزارش، شبه جزیره كریمه در دریای سیاه آهسته و كند به روسیه نزدیك تر می شود كه روندی ژئوتكتونیكی است و استرالیا هم با سرعت هفت سانتیمتر در سال به سمت شمال و سوی جنوب شرق آسیا حركت می كند.
برخی كارشناسان حتی بروز زمین لرزه های بزرگ بر اثر تصادم صفحات تكتونیكی زمین را پیش بینی می كنند كه اگر هم این گمانه زنی درست باشد، در آینده نزدیك رخ نخواهد داد.
حركت صفحه تكتونیكی استرالیا پرشتاب ترین سرعت لایه های زمین در جهان است یعنی در 22 سال 150 سانتی متر جابجا شده است و جغرافی دانان استرالیایی نیز از هم اكنون به تصحیح مشخصات جغرافیایی با توجه به پیش بینی ها برای سال 2020 می پردازند.
اسپوتنیك در پایان نوشته است: این روند ادامه دارد، صفحه های زمین از هم دور و صفحه های تكتونیكی دیگری به یكدیگر نزدیك می شوند. دانشمندان می گویند این حركت نگران كننده نیست و حتی اتفاق می افتد كه لایه های زمینی روی هم قرار گیرند كه به ندرت رخ می دهد.
اروپام ** انتشار دهنده: هادی مولوی نیا