تهران ایرنا-رئیس اتاق مشترك ایران و آلمان از تمایل بانك های اتریشی و آلمانی برای سرمایه گذاری 25 میلیون دلاری در بخش پایین دستی صنعت پتروشیمی خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، موانع و محدودیتهای صنعت نفت و پتروشیمی كشور به تدریج در حال برطرف شدن است و شركتهای متعددی در حال مذاكره برای سرمایه گذاری در كشورمان هستند.
محدودیت های مبادلات بانكی جمهوری اسلامی هنوز به طور كامل رفع نشده، اما برخی بانك های اروپایی مذاكره و مبادله با ایران را آغاز كرده اند.
به گزارش شركت ملی صنایع پتروشیمی، امید یراقی رییس اتاق مشترك ایران و آلمان گفت: امضای تفاهمنامه ها و مذاكره با شركت های صاحب نام جهان در حاشیه برگزاری نمایشگاه دوسلدورف آلمان، نشان از اهمیت و جایگاه صنعت پتروشیمی ایران در جوامع بین الملل دارد.
وی گفت: در نمایشگاه K دوسلدورف میان شركت های اروپایی با شركت های پتروشیمی كشورمان تفاهمنامه های زیادی به امضا رسید و این موضوع در فضای پسابرجام برای صنعت پتروشیمی ایران گامی مثبت و رو به جلو محسوب می شود.
یراقی امضای تفاهمنامه های مستقیم با شركت های مختلف از جمله توتال، هالدوتاپسو دانمارك، تیسن كروپ آلمان برای تامین پروانه تولید (لایسنس) را یادآور شد و گفت: شركت تیسن كروپ آلمان خواستار همكاری در طرح های PVC صنعت پتروشیمی ایران است.
علاوه برآن شركت هالدوتاپسو دانمارك هم به منظور همكاری در صنایع پتروشیمی ایران با محور تامین كاتالیست، دانش فنی در دوران پسا برجام اعلام آمادگی كرده است.
یراقی افزود: شركت های اروپایی علاقمند برای همكاری با صنعت پتروشیمی ایران هستند، اما هنوز به دلیل تحریم برای حضور و همكاری بانك های اروپایی در ایران محدودیت هایی وجود دارد و انتظار می رود در آینده نزدیك این مشكل حل شود.
به گفته رییس اتاق مشترك ایران و آلمان، اكنون بانك های اتریش و آلمان آمادگی سرمایه گذاری از یك تا 25 میلیون دلار را در زمینه های صنایع پایین دستی، ساخت تجهیزات و ماشین های تبدیل مواد پلاستیك دارند.
به گزارش ایرنا، اكنون ظرفیت تولید 63 میلیون تن محصول پتروشیمی در كشور وجود دارد كه این رقم تا سال 1404 به میزان 130 میلیون تن افزایش خواهد یافت.
اقتصام**2022** 1559 ** تنظیم كننده: میثم طاهری** انتشار دهنده: حسین عضدی فسا