سلمان هراتي ، شاعر در سال 1338 در تنكابن چشم به جهان گشود و در دوران نوجواني به دليل فقر مادي مجبور به كار كردن شد .
وي كه به شغل چوپاني مشغول بود ، كم كم با ترانه ها و اشعار محلي كه چوپانان مي خواندند آشنا گرديد و اين مقدمه اي شد براي ورود سلمان به عرصه شعرسرايي .
هراتي در سال 62 فوق ديپلمش را در رشته هنر گرفت و در روستاهاي لنگرود مشغول به تدريس شد.
سلمان شاعر انقلاب است و چون دوران اوج شعري او دوران انقلاب و بخصوص دفاع مقدس است و تأثير آن در اشعارش كاملاً نمايان است.
به گزارش خبرنگار ايرنا ، بابك شمس ناتري روز دوشنبه در نشست با اعضاي انجمن شعر و ادب سلمان هراتي تنكابن افزود : اين شهرستان داراي تاريخي ارزشمند در حوزه فرهنگ و هنر است و بايد با همدلي ، همراهي و همزباني در راستاي اعتلاي اين فرهنگ تلاش كنيم .
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي تنكابن با اشاره به سالروز عروج زنده ياد سلمان هراتي شاعر پرآوازه و انقلاب كشور ، اظهار داشت : وقتي آثار سلمان هراتي را مرور مي كنيم متوجه مي شويم كه در كنار شعر متعهدانه و آثار انقلابي و مذهبي ، وي يك كنشگر اجتماعي بود و تعهد اجتماعي در آثار او بسيار ديده مي شود.
شمس خاطرنشان كرد : متاسفانه نسبت به سلمان هراتي و شعرهايش كوتاهي هاي زيادي صورت گرفته و بايد تلاش كنيم تا آن را جبران نماييم .
وي خواستار نامگذاري يكي از خيابان هاي شهر به نام سلمان هراتي شد و تصريح كرد : بايد روزي را تحت عنوان شعر متعهدانه يا روز سلمان هراتي در تقويم كشوري به ثبت برسانيم و در اين خصوص مي توانيم از ظرفيت شوراي فرهنگ عمومي بهره ببريم .
شمس يادآور شد : بايد زادگاه و آرامگاه سلمان هراتي به مركزي فرهنگي براي جذب گردشگر تبديل شود تا همه آحاد جامعه نسبت به اين شاعر انقلابي و آثارش شناخت بيشتري پيدا كنند.
مرحوم هراتي دوستي عميقي با قيصر امين پور و سيد حسن حسيني داشت ، كه بعدها اين سه به اخوان ثلاث شعر انقلاب مشهور شدند و نيز به دليل همين دوستي بعد از در گذشتش سيد حسن حسيني بهترين كتابش يعني (بيدل ، سهراب و سبك هندي) را تقديم او كرد و قيصر نيز مجموعه اشعار او را چاپ نمود.
يكي از مهم ترين ويژگي هاي شعر سلمان ، سادگي ، بي تكلفي و بي پيرايگي شعر اوست كه اين ويژگي باعث شده است كه همه بتوانند با اشعار او ارتباط برقرار كنند و از خواندنشان لذت ببرند.
سلمان شاعري است از جنس مردم و با مردم است و به مردم و وطن خويش نيز عشق مي ورزد و تبلور احساسات مذهبي ناسيوناليستي او را در آثارش به وضوح مي توان ديد.
آثار منتشرشده از وي عبارتند از از آسمان سبز (مجموعه شعر 1365)، دري به خانه خورشيد (مجموعه شعر 1368) ، از اين ستاره تا آن ستاره (شعر كودكان 1367) ، گزيده ادبيات معاصر 2 ( مجموعه شعر ، 1378)
سلمان هراتي در 9 آبان 1365 در راه رفتن به شهر لنگرود در اثر سانحه رانندگي جان به جان آفرين تسليم كرد.
آرامگاه اين شاعر انقلابي در روستاي مزردشت بخش خرم آباد تنكابن در غرب مازندران واقع است.
خبرنگار : عليرضا پورعلم**انتشار دهنده:سيد محسن حسن نيا
1899/7513/ 1602/
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۲
نوشهر – ايرنا – سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي تنكابن از تشكيل دبير خانه دائمي شعر سلمان هراتي در اين شهرستان خبر داد.