به گزارش ايرنا علي اصغر جمشيدنژاد روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با بيان اينكه شناسنامه سندي براي احراز هويت و تابعيت فردي اشخاص محسوب مي شود اظهار داشت: پرونده 776 نفر نيز در اين مدت مورد رسيدگي قرار گرفت كه اين افراد فاقد تابعيت ايراني بودند.
وي با بيان اينكه هم اينك بيش از هزار پرونده در اين زمينه باقي مانده كه در حال رسيدگي است گفت: متاسفانه در ميان پرونده هاي فاقدان شناسنامه سيستان و بلوچستان برخي مربوط به حدود 20 سال پيش است كه تاكنون مورد رسيدگي قرار نگرفته بود.
وي بيان كرد: در سيستان و بلوچستان افرادي هستند كه مادر آنان تابعيت ايراني و پدر تابعيت خارجي دارد كه بر اساس قانون اين افراد در سن قانوني كه همان 18 سال است مي توانند تابعيت خودشان را از نظر ايراني يا خارجي بودن مشخص كنند.
وي با بيان اينكه پرونده مشكوك التابعين و غاصبان شناسنامه به عنوان تخلف طور ديگري مورد رسيدگي قرار مي گيرد تاكيد كرد: در رسيدگي به پروندهاي فاقدان شناسنامه در استان ماده 45 قانون ثبت احوال و آيين نامه اجرايي آن مبناي عمل بوده است.
وي خاطر نشان كرد: خوشبختانه فاقدان شناسنامه در سيستان و بلوچستان از تحصيل محروم نمي شوند و هم اينك تعداد زيادي از آنان در حال تحصيل در مدارس استان هستند.
وي با اشاره به سفر وزير بهداشت به سيستان و بلوچستان گفت: اين سفر دستاوردهاي بسيار خوبي از جمله ساخت بيمارستان ها، مراكز بهداشي درماني و غيره براي استان به همراه داشت كه در آينده نزديك نويد بهبود شاخص هاي بهداشتي درماني استان را مي دهد.
وي همچنين با اشاره به سفر وزير كشور به استان اظهارداشت: در اين سفر مسائل مختلف نظير ريزگردها، حاشيه نشيني، آسيب هاي اجتماعي و غيره مورد بررسي قرار گرفت.
وي با بيان اينكه حاشيه نشيني معضل اصلي برخي شهرهاي استان نظير زاهدان، چابهار، زابل و ايرانشهر است افزود: با وجود افزايش اعتبارات اين بخش از 2 ميليارد ريال سال گذشته به 160 ميليارد ريال امسال با توجه به مشكلات فراوان استان در حاشيه نشيني تلاش داريم سهم استان در اين زمينه افزايش يابد.
وي گفت: اقدامات خوبي در سيستان و بلوچستان ويژه حاشيه نشيني در حال انجام است كه اميدواريم منجر به توانمند سازي افراد ساكن در اين مناطق شود.
به گزارش ايرنا حاشيه نشيني به عنوان چالش جدي، برخي از شهرهاي سيستان و بلوچستان به ويژه زاهدان، زابل، ايرانشهر و چابهار را درگير كرده به گونه اي كه سرمنشا معضلات و مشكلات فراواني شده و چهره نامناسبي به شهرها داده است.
به گفته كارشناسان به نظر مي رسد در سيستان و بلوچستان عوامل مختلفي نظير خشكسالي، پراكندگي جمعيت، زايش روستاهاي جديد و برخي اختلافات قومي باعث رشد مهاجرت غيرمعقول مردم از روستاها به حاشيه شهرها شده است.
** انتخابات مساله اي مهم در كشور
معاون استاندار سيستان و بلوچستان انتخابات رياست جمهوري و شوراهاي اسلامي شهر و روستا را مساله اي مهم ذكر كرد و گفت: وزارت كشور متولي اجراي انتخابات است و مردم نقش مهمي در اجرا و نظارت بر اين امر دارند.
جمشيدنژاد افزود: با توجه به تفاوت در مفاد قانوني و آيين نامه هاي اجرايي همه دست اندركاران اين مساله درگير شدند به طوري كه آموزش فرمانداران و بخشداران در دستور كار قرار گرفته است.
وي از افراد توانمند در عرصه انتخابات شوراهاي شهر و روستا دعوت كرد در اين دوره به عنوان نامزد حضوري فعال داشته باشند.
7316**3042 خبرنگار: عصمت جهاني **انتشاردهنده: محدثه حيدري گرجي
اخبار لحظه به لحظه را در كانال تلگرامي «اخبار ايرنا سيستان و بلوچستان» دنبال كنيد. @irnazahedan
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۵
زاهدان - ايرنا - معاون سياسي اجتماعي استاندار سيستان و بلوچستان گفت: حدود 20 هزار نفر از فاقدان شناسنامه استان در 2 سال اخير سجل (شناسنامه) دريافت كردند.