به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز سه شنبه در جلسه رای اعتماد به سه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان در ادامه سخنان خود درباره فضای مجازی و محتوای آن افزود: محتوا ما هستیم كه باید غنی كنیم و شبكه هایی ایجاد كنیم كه همه عاشقان ایران در سراسر دنیا به آن مراجعه كنند.
وی ادامه داد: آنقدر در زمینه اسلام جاذبه ایجاد كنیم كه جوان های دنیا به آن مراجعه كنند و برای نسل جوان برنامه ریزی كنیم و این بار سنگین بر دوش وزارت ورزش و جوانان است.
روحانی با اشاره به فعالیت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های؛ سینما، كتاب، تئاتر، شعر، رسانه و روزنامه ها، افزود: ما از این ابزار قوی و بزرگ چگونه می خواهیم برای هدایت نسل خود استفاده كنیم؟ اگر می خواهیم اقتصاد پیشرفت كند و در علم و تكنولوژی پیشرو باشیم، ریشه همه اینها به فرهنگ بازمی گردد و باید در فرهنگ سرمایه گذاری كنیم.
**برخی به دنبال عادی سازی فساد در جامعه هستند
رییس دولت تدبیر و امید اظهارداشت: فرهنگ است كه با فساد مبارزه می كند، دادگاه ها، نیروهای اطلاعاتی و پلیس به تنهایی نمی توانند با فساد مبارزه كنند، حتی دولت كه مسئول مبارزه با فساد است به تنهایی نمی تواند از عهده آن برآید.
روحانی گفت: مبارزه با فساد از فرهنگ و از نوجوانی آغاز می شود، ایمان از سنین نوجوانی در دل نوجوانان مستقر می شود، پس با ایمان و امید، اعتماد و علم، دانش با هویت ایرانی - اسلامی می توانیم جامعه سالمی داشته باشیم.
وی اظهار داشت: برخی مثل اینكه بالا و پایین كردن فساد برایشان لذت بخش است و اگر دستگاهی وامی داده و بدهی معوق شده است، نمی دانم چرا رسانه ها بدهی معوق را اختلاس بیان می كنند.
رییس جمهوری تصریح كرد: برخی توجه دقیق به لغت و عبارتها ندارند، اگر فسادی است باید مبارزه كنیم نه اینكه بزرگ كنیم و طوری تبلیغ كنیم كه عادی شود، برخی به دنبال عادی سازی فساد در جامعه هستند و باید حواسمان باشد.
روحانی افزود: كار بد را نباید شیوع داد، چرا كه قرآن می گوید اگر فردی گناهی كرد یك گناه كرده و به دوست خود گفت دو گناه می شود و اگر به جمعی گفت 100 گناه می شود و اگر در روزنامه گفت میلیونها گناه می شود و اگر كسی گناه كرده با خدای خود توبه كند و حق الناس را ادا؛ نه این كه جار بكشیم و آن هم به دروغ اشاعه دهیم، پس نباید فساد را عادی سازی كنیم، این كشور اسلامی است.
وی اضافه كرد: نگذاریم دیگران كه به كشور ما خیانت كردند و به خارج رفتند به استناد حرف های نادرست برخی افراد در داخل، كشور را هو كنند، برای این نظام، خون شهید داده شده و تلاش شده است و زندان و جبهه رفته اند.
**ویژگی های وزرای پیشنهادی
روحانی گفت: درخواست ما از مجلس محترم آن است كه بتوانیم به حول و قوه الهی از امروز برای این سه وزارتخانه بسیار مهم، وزیر و مدیر شایسته ای كه با رای اعتماد شما مجوز كار می گیرند، با نشاط و روحیه ای نو، كار خود را آغاز كنند.
رییس جمهوری افزود: من از آقای جنتی به دلیل تلاش و كوشش در وزارت ارشاد و خدماتی كه كردند، تشكر می كنم اما هم خود ایشان استعفا دادند و هم نیاز به یك مدیر با روحیه جدید بود كه بتواند این بار مسئولیت را در ماه های پیش رو با سرعت بیشتر به سمت اهداف نظام انجام دهد.
روحانی درباره گزینه پیشنهادی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آقای دكتر صالحی امیری یك جامعه شناس فرهنگی است، من حداقل 13، 14 سال با ایشان كار كرده ام، در شورای عالی امنیت ملی همكار بودیم، در مركز تحقیقات استراتژیك نیز همكار بودیم، در دولت یازدهم نیز ایشان در سه سال در كتابخانه ملی همكار دولت بوده اند.
وی ادامه داد: در هر كجا بودند شورای عالی امنیت ملی و مركز تحقیقات و كتابخانه ملی كارشان مورد رضایت بود، پرتلاش و با روحیه و پركار بودند، صاحب نظر هستند، در مسائل فرهنگی صاحب ده ها مقاله و چندین كتاب هستند، در كلاس درس و امور فرهنگی برنامه ریز هستند.
روحانی گفت: با توجه به سوابقی كه ایشان دارد كه در درون نظام بوده، مدتی در مغز استخوان نظام، فعال بوده، دغدغه های نظام را به خوبی می داند و می شناسد، به مسئله تنوع فرهنگی داخل كشور كاملا تسلط دارد.
رییس جمهوری اضافه كرد: ایشان می داند كه در دنیای فرهنگ باید با فعالیت آزاد مردمی، جذب نخبگان و انجمن های علمی، هنرمندان، نویسندگان و صاحب نظران كارها را پیش ببرد. وزیر ارشاد باید برای فرهیختگان، اندیشمندان، هنرمندان و صاحبنظران جاذبه زیادی داشته باشد.
روحانی افزود: آقای صالحی امیری در كتابخانه ملی امتحان پس داد، كتابخانه ملی را كه وضع غیر پویا داشت، تبدیل به مركز پویا و محل رفت و آمد صاحب نظران، اندیشمندان، اساتید دانشگاه و هنرمندان كرد.
وی خاطرنشان كرد: ما وزارت ارشاد را مركزی می خواهیم كه بتواند همه فرهیختگان، صاحب نظران و هنرمندان را جذب كند و از آنها استفاده كند. وزارت ارشاد باید هدایت، نظارت و پشتیبانی كند.
رئیس دولت یازدهم یادآور شد: اساس فرهنگ ملی و دینی در اختیار صاحبان فرهنگ است، صاحبان فرهنگ، فرهیختگان جامعه، اساتید دانشگاه، هنرمندان، دانشجویان و فرهنگیان هستند و آنها باید این بار را بر دوش بكشند و ان شاءالله آقای صالحی امیری به خوبی از این مسئولیت بر می آید.
روحانی ادامه داد: امیدواریم در ماه های آینده شاهد شكوفایی و رضایت بیشتر مردم و هنرمندان و كاهش فاصله و شكاف در امور اجتماعی و فرهنگی باشیم، یكی نرود راست راست و دیگری نرود چپ چپ، به هم نزدیك شویم.
وی اضافه كرد: اسلام دین سمحه سهله است و دین سختی ها و مشكلات نیست، حنفیه سهله و دین فطرت است.
**به نكات مد نظر رهبر معظم انقلاب در موضوع فرهنگ توجه شود
رئیس جمهوری با بیان این كه ما باید اسلام آسان و پرجاذبه را به خوبی در این وزارتخانه معرفی كنیم و در عین حال نسبت به اصول، فرهنگ اسلام و هویت ایرانی ذره ای كوتاه نیاییم، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در مسایل فرهنگی بسیار حساس و صاحب نظر است و به نكات مدنظر ایشان باید دقت شود و به مواردی كه ایشان حساسیت دارند، باید با حساسیت برخورد شود.
روحانی تاكید كرد: باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته باشیم كه همه مردم را در مسیر نشاط، فرهنگ اسلامی و هویت دینی قرار دهد.
رئیس قوه مجریه گفت: در مساله ورزش و جوانان، آقای سلطانی فر چهره ای است كه فعالیت اجتماعی، سیاسی و ورزشی داشته و به مساله ورزش علاقه مند است و امور ورزشی را همیشه دنبال می كند.
روحانی افزود: علاقه این كار، دشواری ها را آسان می كند، مدیر توانمندی در بخش گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی است كه در این سه سال كارهای بسیار خوبی كرده و شاهد پیشرفت خوبی در جذب گردشگران، ثبت میراث فرهنگی و اعتلای فرهنگ ایرانی و رونق صنایع دستی بودیم.
وی ادامه داد: در مساله ورزش و جوانان كه برای ما بسیار اهمیت دارد، مطمئن هستم آقای سلطانی فر بار مسئولیت را به خوبی به مقصد می رساند.
رئیس جمهوری همچنین از محمود گودرزی وزیر سابق ورزش و جوانان تشكر كرد و گفت: وی اخلاق حسنه ای در اجتماعات داشت و پرتلاش بود.
روحانی افزود: فكر می كنم سلطانی فر با روحیه و نشاطی جدید، نفسی نو و حمایت و همكاری نمایندگان مجلس شاهد پیشرفت های خوب در ورزش و جوانان خواهیم بود.
وی همچنین به وزارت آموزش و پرورش اشاره كرد و گفت: آموزش و پرورش مهمترین نهاد فرهنگی ماست، هیچ نهاد فرهنگی مهمتر و كارسازتر از آموزش و پرورش نداریم. بیش از 13 میلیون دانش آموز در كلاس های درس و این همه معلم دلسوز در سراسر كشور در این وزارتخانه هستند.
وی ادامه داد: در این سه ساله آقای فانی تلاش و كوشش كرد كه از زحمات وی تشكر می كنم، خیلی از مسایل كلی و جزئی را حل كرد.
رئیس جمهوری گفت: امروز به نقطه ای رسیدیم كه باید از نیروی جدید با توانمندی خوب استفاده و بهره برداری كنیم، در زمینه آموزش و پرورش كار زیادی كرده ایم.
**افزایش بودجه آموزش و پرورش به 30 هزار میلیارد تومان
روحانی افزود: به رغم اینكه وضع مالی ما سال گذشته و امسال با شرایط ایده آل فاصله داشته است اما شما نمایندگان مجلس می دانید هزینه جاری آموزش و پرورش در سال 1392، 14 هزار و 500 میلیارد تومان بوده و امسال در سال به 30 هزار میلیارد تومان افزایش یافته كه دو برابر سال 1392 است.
وی ادامه داد: در طول این سه سال اعتبارات را به بیش از دو برابر افزایش دادیم، علاوه بر اینكه روز یكشنبه در دولت تصمیم گرفتیم از طریق اوراق صكوك اجاره بتوانیم چهار هزار میلیارد تومان از درآمد صكوك برای پاداش بازنشستگان و سایر مطالبات در اختیار آموزش و پرورش بگذاریم و این چهار هزار میلیارد تومان غیر از 30 هزار میلیارد تومان است.
رئیس جمهوری یادآور شد: امیدواریم بتوانیم در برابر خدمات بلند و غیرقابل ارزشگذاری اقداماتی را انجام دهیم، كار فرهنگی را نمی شود با پول ارزش گذاری كرد، آن ها از جان مایه می گذارند و با عشق كار می كنند، خدمات ما در حد توان به عنوان یك تشكر ساده در برابر خادمان ملت و نسل جوان و نوجوان جامعه است.
روحانی افزود: یكی از مسایل در كشور ما فاصله بین آموزش عالی و آموزش و پروش بود، در بسیاری از كشورهای دنیا این دو یك وزارتخانه است. این دو وزارتخانه باید به هم نزدیك شوند و وزارتخانه دوم باید پذیرای فارغ التحصیلان وزارتخانه اول باشد و یك مسیر را باید انتخاب و طی كنند.
** با حضور دانش آشتیانی، شاهد تحولی مثبت در آموزش و پرورش خواهیم بود
رئیس جمهوری گفت: وزارتخانه دوم باید پذیرای دانش آموختگان وزارتخانه اول باشد؛ یك مسیر باید طی شود؛ دانش آشتیانی را برای آموزش و پرورش معرفی كرده ایم كه خانواده آنها در مجلس اول و دوم شورای اسلامی آشنا هستیم.
روحانی ادامه داد: وی شخصیتی دارای مراتب علمی از بهترین دانشگاه های دنیاست و همچنین دارای تجربه تلاش در دفاع مقدس است؛ من قبلا هم اشاره كردم اولین آشنایی من با آقای دانش آشتیانی در ستاد پشتیبانی جنگ بود.
وی افزود: در سال 1365 شورای عالی پشتیبانی جنگ به ریاست رهبر معظم انقلاب كه آن زمان رئیس جمهوری بودند، تشكیل شد و آن شورا یك ستاد پشتیانی جنگ تشكیل داد كه من مسوول آن ستاد بودم و به این دلیل با همه دستگاه ها و نمایندگان دستگاه ها و معاونت جنگ وزارتخانه ها به طور منظم جلسه داشتم و در آن ستاد، دانش آشتیانی رابط دانشگاه و جنگ بود و خدمات فراوانی به دفاع مقدس و رزمندگان ارایه كرد.
رئیس جمهوری به فعالیت دانش آشتیانی در آموزش عالی و تجربه ایشان در آموزش و پرورش اشاره كرد و اضافه كرد: وی كسی است كه از سال 1345 كارش در مقام آموزش و پرورش بوده است؛ مشاور، معاون و مسوول بوده و كاملا به زوایای آموزش و پرورش آشناست و من دفعه پیش كه با وی صحبت كردم، می گفت من در احزاب و جریانات سیاسی نیستم و سالهاست اینها را ترك كرده ام و متمركز در آموزش و كار تخصصی هستم.
روحانی افزود: ما همین وزیر را می خواهیم؛ وزیری كه از همه نیروها، افراد و جناح ها استفاده كند و تلاش وی برای ارتقای آموزش و پرورش و نسل جوان باشد؛ وی به شیوه های آموزشی بسیاری از كشورهای دنیا آشناست؛ در اقتصاد و نحوه اداره آموزش و پرورش تخصص دارد.
رئیس جمهوری گفت: تردیدی ندارم كه آموزش و پرورش با مدیریت دانش آشتیانی شاهد تحول مثبت، برای معلمان، بخش آموزش و تربیت و نسل جوان همچنین خانواده های عزیزی كه فرزندان آنها در مدارس مشغول تحصیل هستند، خواهیم بود.
سیام**1027
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۱
تهران- ایرنا- رئیس جمهوری در دفاع از وزرای پیشنهادی گفت: ما وزیری می خواهیم كه از همه نیروها، افراد و جناح ها استفاده كند و تلاش وی برای ارتقای آموزش و پرورش و نسل جوان ما باشد.