به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از كمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران، محمود ضیایی اظهار كرد: در كشور ما نسبت به ورود گردشگران خارجی دیدگاه عمومی خوبی وجود ندارد.
وی تصریح كرد: باوجود تبلیغات گسترده برای توسعه گردشگری، هنوز در سند برنامه ششم توسعه آمده است كه صنایع دستی برخلاف اظهارات، مراحل خوبی را سپری نمی كند.
ضیایی تاكید كرد: در برنامه ششم آمده كه سازمان گردشگری برای انجام وظایف حاكمیتی خود به طور مستقیم با 43 دستگاه دولتی و عمومی باید مرتبط باشد و این به معنای فرابخشی بودن گردشگری است.
این پژوهشگر گردشگری تاكید كرد: وضعیت تراز گردشگری در ایران نشان می دهد كه با داشتن 4 میلیون و 800 هزار گردشگر ورودی و 6 میلیون و 900 هزارنفر گردشگر خروجی، بیش از 2 میلیون تراز منفی داریم.
وی افزود: گردشگری صنعت بدون دود، ارزآور و عامل مهم توسعه است ولی چه نوع گردشگری و چه نوع گردشگرانی؟
ضیایی گفت: وقتی موضوع گردشگری در اسناد بالادستی نظام قرار می گیرد یعنی پشتوانه های قانونی آن تضمین شده است .
وی خاطرنشان كرد: اگر به دنبال تقویت اقتصاد از طریق گردشگری هستیم به این پرسش ها كه اقتصاد مقاومتی تاب آور چیست؟ تا چه زمانی ادامه دارد؟ این مقاومت در سطح مردم یا دولت اتفاق می افتد؟ الزامات و بستر آن چیست؟ باید پاسخ دهیم.
دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی یادآورشد: با توجه به سند چشم انداز 20 ساله، صنعت گردشگری فرصت مناسبی برای ارایه داشته ها و استفاده از ظرفیت های عظیم میراث فرهنگی و گردشگری كشور است تا با تاب آوری، ترمیم و بهبود شرایط در مقابل هرگونه تنش اقتصادی مقاوم باشیم.
فراهنگ**3079**1823خبرنگار: علی اسدی** انتشار دهنده : طاهره نبی اللهی
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۸
تهران - ایرنا - دانشیار جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی می گوید رتبه ایران در رقابت پذیری گردشگری 98 دنیا است و تنها شاخص مثبت ما در حال حاضر قیمت مناسب است.