عبدالرحمان زاغي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : سازمان جهاد كشاورزي براي مقابله و مهار اين آفت امسال سه هزار و 650 ليتر پروتئين هيدروليزات ، 450 فرمون ردياب و يكهزار و 100 تله مكفيل به همراه يكهزار ليتر ماده جذب كننده سراتراپ را به صورت رايگان بين باغداران توزيع كرد.
وي گفت كه با توجه به اقدامات اوليه انجام شده در كنار كاهش دماي و خنك شدن هوا ، اين آفت قادر به جفت گيري و تخم ريزي نيست و خطر آن ديگر باغ هاي مازندران را تهديد نمي كند.
** تاكيد بر اقدامات پيشگيرانه
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي مازندران بهترين روش مقابله با آفات را انجام اقدامات پيشگيرانه دانست و از صاحبات باغ هاي مركبات بويژه باغ هاي نارنگي خواست تا ميوه هاي فاسد را از پاي درختان جمع آوري و در عمق 40 تا 50 سانتي متري زمين دفن كنند.
زاغي همچنين برداشت ميوه هاي رسيده درختان را نيز ضروري دانست و گفت كه اين ميوه ها در صورتي كه برداشت نشوند و روي درخت باقي بمانند ، ميزبان آفت خواهند بود.
مگس ميوه مديريترانه اي از آفات مخرب جهاني است كه نسبت به ساير گونه هاي مگس ميوه داراي دامنه ميزباني وسيعي است و مي تواند بيشترين خسارت را به بار بياورد.
هلو ، خرمالو ، انجير ، سيب زرد ، آلو و گلابي و مركبات از جمله ميزبان هاي اين آفت هستند.
حشره مگس ميوه به طور معمول تا 2 ماه زنده مي ماند ، اما اگر شرايط مساعد باشد تا 6 ماه هم امكان زنده بودن آنها وجود دارد.
مازندران 160 هزار هكتار باغ انواع ميوه دارد كه 110 هزار هكتار آن مركبات است و سالانه بيش از 2 ميليون و 200 هزار تن انواع مركبات بويژه پرتقال از آن برداشت مي شود.
وسعت باغ هاي نارنگي مازندران هم 25 هزار هكتار برآورد مي شود .
انشو ، پيج ، كلمانتين ، يافا و يونسي از انواغ نارنگي هايي است كه برداشت نوع زودرس آنها از اواخر شهريور آغاز مي شود و زمان برداشت رقم ديررس هم اواخر پائيز و اوايل زمستان است .
خبرنگار : سيد رضا هاشمي كرويي ** انتشار دهنده : حسن فلاحتي
6990/1654
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۲
ساري - ايرنا - مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي مازندران گفت كه آفت مگس ميوه مديترانه اي باغ هاي استان كنترل شده و وضعيت ديگر نگران كننده نيست.